Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 21.9°C
    Clouds

    Οι 6 πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2024

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 6 πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2024

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις έξι πόλεις που διεκδικούν το βραβείο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού για το 2024.

    Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕ που επιβραβεύει τις πόλεις για τις καινοτόμες προσεγγίσεις τους σε τομείς όπως η προσβασιμότητα, η ψηφιοποίηση, η βιωσιμότητα, η πολιτιστική κληρονομιά και η δημιουργικότητα. Φέτος, έξι πόλεις (λόγω ισοβαθμίας) προκρίθηκαν και διεκδικούν το βραβείο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2024.

    Οι φιναλίστ, που επιλέχθηκαν μεταξύ 30 υποψηφίων από 17 χώρες, είναι οι πόλεις:

    • Μπρεμερχάβεν, Γερμανία

    • Κορκ, Ιρλανδία

    • Δουβλίνο, Ιρλανδία

    • Γένοβα, Ιταλία

    • Χέλσινγκμποργκ, Σουηδία

    • Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

    Οι πόλεις Έσσεν (Γερμανία), Γκντίνια (Πολωνία), Οντένσε (Δανία), Πάντοβα (Ιταλία) και Πάρμα (Ιταλία) έχουν κερδίσει τη θέση των επιλαχόντων πόλεων.

    travelgo.gr
    Σαν Σεμπαστιάν (πηγή: Shutterstock)

    Στη συνέχεια οι φιναλίστ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του νικητή. Η βραβευμένη πόλη θα λάβει εκτεταμένη υποστήριξη στο branding και στην επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης διαφημιστικών εκστρατειών και υλικών για την ενίσχυση της προβολής της στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

    travelgo.gr
    Δουβλίνο (πηγή: Shutterstock)

    Από το 2018, ο διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία, προβάλλοντας πόλεις που έχουν καθορίσει πρότυπα στον έξυπνο τουρισμό. Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται η Σεβίλλη και η Πάφος (2023), η Βαλένθια και το Μπορντό (2022), η Μάλαγα και το Γκέτεμποργκ (2020) και το Ελσίνκι και η Λυών (2019).

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider