Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 22.5°C
    Clouds

    Έρευνα αποκαλύπτει τα χειρότερα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Έρευνα αποκαλύπτει τα χειρότερα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο

    Πριν το επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη λίστα με τα χειρότερα τουριστικά αξιοθέατα.

    Σίγουρα σας έχει τύχει να επισκεφθείτε για πρώτη φορά ένα διάσημο αξιοθέατο και να σκεφτείτε «αυτό ήταν τελικά;». Από παλάτια και πάρκα μέχρι ιστορικούς δρόμους, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στον κόσμο που αποτελούν από μόνα τους λόγο για να επισκεφθείς μια πόλη. Όμως, από κοντά, μπορεί να είναι άκρως απογοητευτικά.

    Η εταιρεία Stasher κατέταξε 99 τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο με βάση τις κριτικές στην Google, την ποιότητα των τοπικών καταλυμάτων, την απόσταση από το πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο, την ασφάλεια των τουριστών και τη δημοτικότητα στο TikTok, δίνοντας σε κάθε αξιοθέατο μια συνολική βαθμολογία με άριστα το δέκα. Ας δούμε τα αποτελέσματα:

    Τα τρία χειρότερα αξιοθέατα

    travelgo.gr
    Λεωφόρος της Δόξας, Χόλιγουντ (πηγή: Shutterstock)

    Σύμφωνα με την έρευνα, η Λεωφόρος της Δόξας στο Χόλιγουντ είναι το χειρότερο αξιοθέατο που μπορεί να δει κάποιος. Η βαθμολογία που έλαβε ήταν μόλις 3.42 στα 10. Όπως αναφέρει η New York Post, το Hollywood Walk of Fame, που τιμά τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, έλαβε την χαμηλότερη βαθμολογία στην Google, με μία κριτική να αναφέρει πως είναι «βρωμερό και ελαφρώς τρομαχτικό».

    travelgo.gr
    Μεγάλο Παζάρι, Κωνσταντινούπολη (πηγή: Shutterstock)

    Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα χειρότερα αξιοθέατα βρέθηκε το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης, μία από τις παλιές αγορές του κόσμου, η οποία όμως δεν ενθουσίασε τους τουρίστες. Το Μεγάλο Παζάρι σημείωσε χαμηλή βαθμολογία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τουριστών (2,8 στα 5).

    travelgo.gr
    Ταζ Μαχάλ, Ινδία (πηγή: Shutterstock)

    Ακολουθεί το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία. Το τεράστιο μαυσωλείο από λευκό μάρμαρο - που χτίστηκε στην Άγκρα μεταξύ 1631 και 1648 με εντολή του αυτοκράτορα Shah Jahan, στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου - είναι ένα από τα πιο εμβληματικά έργα αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Κάποιοι, όμως, υποστηρίζουν ότι μπορεί να μην αξίζει το ταξίδι. Το γεγονός ότι απέχει 219 χλμ. από το κοντινότερο αεροδρόμιο συνέβαλε στη χαμηλή κατάταξη.

    Τα τρία καλύτερα αξιοθέατα

    travelgo.gr
    Κτήριο Ουγγρικού Κοινοβουλίου, Βουδαπέστη (πηγή: Shutterstock)

    Όσον αφορά τώρα τα καλύτερα αξιοθέατα, στην πρώτη θέση συναντάμε το Κτήριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου στη Βουδαπέστη με συνολικό σκορ 7.34/10. Το εμβληματικό κτήριο στις όχθες της Πέστης έχει πολύ υψηλή βαθμολογία (4,8/5) στις κριτικές της Google, ενώ βίντεο με το κτήριο έχουν προβληθεί στο TikTok περισσότερες από 887,1 εκατομμύρια φορές. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Disneyland του Παρισιού, με βαθμολογία 7,17/10. Η Disneyland Paris είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok, με τις αναρτήσεις από τη συγκεκριμένη τοποθεσία να έχουν προβληθεί 7,9 δισεκατομμύρια φορές. Τρίτο καλύτερο αξιοθέατο είναι το ονειρικό Blue Lagoon στην Ισλανδία, μία από τις πιο διάσημες ιαματικές πηγές στον κόσμο, με συνολική βαθμολογία 7,15 στα 10.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider