Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 18.3°C
    Clear

    Τρεις ιδανικοί προορισμοί για τριήμερο, μια ανάσα από την Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τρεις ιδανικοί προορισμοί για τριήμερο, μια ανάσα από την Αθήνα

    Υπέροχοι προορισμοί σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα για σύντομες αποδράσεις μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

    Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, αλλά για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την 28η Οκτωβρίου ή απλά τους αρέσουν οι μικρές αποδράσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, ακολουθούν τρεις προορισμοί, οι οποίοι απέχουν μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα.

    Πρόκειται για προορισμούς που προσφέρονται είτε για μια μονοήμερη εκδρομή είτε για Σαββατοκύριακο είτε για τριήμερο και μάλιστα, με λίγη τύχη και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις βουτιές τους στη θάλασσα.


    Καλαμάτα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Καλαμάτα είναι μία από τις αγαπημένες πόλεις της Ελλάδας και τα έχει όλα, ώστε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Έντονη νυχτερινή ζωή, γραφικά ταβερνάκια και ουζερί, παραλιακά μπαρ, πολυτελή ξενοδοχεία, ιστορικά κτίρια, αλλά και μία ατελείωτη παραλία, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, για φθινοπωρινές βουτιές.

    Όσοι πάλι θέλουν να εξερευνήσουν παραλίες εκτός πόλης, υπάρχουν αρκετές επιλογές ανάλογα με το τι αναζητά ο καθένας. Μεταξύ αυτών η Καρδαμύλη με τα πεντακάθαρα νερά και θέα τον Ταΰγετο, η πιο ήσυχη παραλία Δελφίνια με την αμμουδιά, αλλά και ο Φονέας με τα λευκά βότσαλα και τα μεγάλα βράχια.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Για τους λάτρεις του περπατήματος, είναι βέβαιο ότι η παλιά πόλη της Καλαμάτας με τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια, μικρά σοκάκια, χαριτωμένα μαγαζάκια και καταπληκτικά γραφικά καφέ, θα τους ενθουσιάσει. Αξίζει δε και μια επίσκεψη στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου σύμφωνα με την παράδοση, κηρύχθηκε η ελληνική επανάσταση του 1821. Για τους πιο ρομαντικούς το κάστρο της Καλαμάτας με τη μεσαιωνική ομορφιά είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider