Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 18.1°C
    Clouds

    Τα top 10 αξιοθέατα με την καλύτερη θέα στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα top 10 αξιοθέατα με την καλύτερη θέα στον κόσμο

    Μια έρευνα αποκαλύπτει τα κτήρια-αξιοθέατα με την πιο συναρπαστική θέα στον κόσμο, με βάση τις κριτικές στο Tripadvisor.

    Από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, εντυπωσιακά κτήρια-ορόσημα κερδίζουν τις εντυπώσεις όχι μόνο με την αρχιτεκτονική τους αλλά και με την εκπληκτική πανοραμική θέα που προσφέρουν. Από ουρανοξύστες που έχουν για χαλί τους ολόκληρες πόλεις μέχρι επιβλητικά κάστρα σκαρφαλωμένα σε λόφους, τα αξιοθέατα αυτά βρίσκονται στην πρώτη θέση της must visit λίστας πολλών ταξιδιωτών.

    Όπως διαβάζουμε στο Time Out, μια εταιρεία που ονομάζεται Buildworld εξέτασε τις κριτικές χρηστών του Tripadvisor για να βρει τα κτήρια-αξιοθέατα με την πιο εκπληκτική θέα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου - από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι και το Ντουμπάι. Ακολουθεί το top 10 των κτηρίων με την πιο όμορφη θέα, σύμφωνα με την έρευνα.


    1. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτιά του Πύργου του Άιφειλ σε αυτή τη λίστα δεν αποτελεί έκπληξη. Αποτελεί όνειρο για πολλούς ανθρώπους να ανέβουν στην κορυφή του και να θαυμάσουν από εκεί το Παρίσι. Χάρη στην 360 μοιρών πανοραμική θέα που προσφέρει, το σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας έχει περισσότερες από 5.116 αναφορές στην «όμορφη θέα» στις κριτικές στο Tripadvisor.

    2. Empire State Building, Νέα Υόρκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Empire State Building στη Νέα Υόρκη έχει την πιο όμορφη θέα από οποιοδήποτε κτήριο στις ΗΠΑ (4.696 αναφορές στο Tripadvisor), σύμφωνα με την έρευνα. Ο εμβληματικός art deco ουρανοξύστης ολοκληρώθηκε το 1931 και ήταν ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο έως ότου χτίστηκε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1970. Τα παρατηρητήρια στον 86ο και τον 102ο όροφο προσελκύουν περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

    3. Βασιλική της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτρης, Παρίσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Βασιλική της Σακρέ-Κερ (Sacré-Cœur) της Μονμάρτρης γνωστή και ως Βασιλική της Ιεράς Καρδιάς, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης και αποτελεί ένα από τα ορόσημα της πόλης του φωτός. Η θέση της σε υψόμετρο 130 μέτρων, σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Παρισιού και ο τρούλος της, ύψους 83 μέτρων, την καθιστούν ορατή από μακριά.

    4. Top of the Rock, Νέα Υόρκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το παρατηρητήριο Top of the Rock βρίσκεται στον 70ο όροφο του εμβληματικού του Rockefeller Center και η θέα του ανταγωνίζεται εκείνη του Empire State Building. Μπροστά σου απλώνεται το Central Park και ολόκληρη η πόλη.

    5. Πύργος των Ψαράδων, Βουδαπέστη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Πύργος των Ψαράδων είναι ένα από τα πιο διάσημα και ρομαντικά αξιοθέατα της Βουδαπέστης. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ως μέρος της περιοχής του Κάστρου της Βούδας και η βεράντα του προσφέρει πανοραμική θέα στον ποταμό Δούναβη και στα ιστορικά κτήρια της πόλης.

    6. Hallgrimskirkja, Ρέικιαβικ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η λουθηρανική εκκλησία Hallgrímskirkja βρίσκεται στο κέντρο του Ρέικιαβικ και είναι ένα από τα πιο γνωστά ορόσημα της πόλης. Οι επισκέπτες αυτής της περίεργης εκκλησίας (είναι εμπνευσμένη από το τοπίο της χώρας και ορατή σχεδόν από κάθε γωνιά της πόλης) μπορούν να πάρουν τον ανελκυστήρα για το κατάστρωμα παρατήρησης και να θαυμάσουν τη θέα στην πόλη και τα γύρω βουνά.

    7. London Eye, Λονδίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο καταξιωμένος αρχιτέκτονας Ρίτσαρντ Ρότζερς είπε κάποτε ότι «το London Eye έκανε για το Λονδίνο ό,τι ο Πύργος του Άιφελ για το Παρίσι». Από τότε που άνοιξε για το κοινό, το 2000, έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία του Λονδίνου, προσφέροντας θέα 360 μοιρών στην πόλη και τα ορόσημα της.

    8. Κάστρο του Εδιμβούργου, Εδιμβούργο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Σκωτίας. Η τοποθεσία του, στην κορυφή του Castle Rock προσφέρει στους επισκέπτες πανοραμική θέα στην πρωτεύουσα της Σκωτίας και στον Κόλπο του Φορθ.

    9. Chapel of the Holy Cross, Σεντόνα, Αριζόνα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σκαλισμένη στους κόκκινους βράχους του ερημικού τοπίου στη Σεντόνα της Αριζόνα, αυτή η ιδιαίτερη εκκλησία (είναι εμπνευσμένη από το αρχιτεκτονικό στυλ του Frank Lloyd Wright) έχει μεγάλα γυάλινα παράθυρα που προσφέρουν εντυπωσιακή θέα στον Εθνικό Δρυμό Coconino.

    10. Μπουρτζ Χαλίφα, Ντουμπάι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με ύψος 828,5 μέτρα και 163 ορόφους, ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι κατέχει το ρεκόρ του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο. Το παρατηρητήριο άνοιξε το 2010. Σε μια καθαρή μέρα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τις ακτές του Ιράν, που βρίσκονται 95 μίλια μακριά στην απέναντι πλευρά του Περσικού Κόλπου.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider