Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κεφαλονιά
    Sat 16.9°C
    Clouds

    Times: Τα 9 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το φθινόπωρο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Times: Τα 9 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το φθινόπωρο

    Οι βρετανικοί Times ψηφίζουν Ελλάδα για το διακοπές το φθινόπωρο και επιλέγουν τα καλύτερα νησιά για να επισκεφθεί κανείς αυτή την εποχή.

    Τα top νησιά της Ελλάδας για φθινοπωρινές αποδράσεις παρουσιάζει σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Times. «Δεν υπάρχει τίποτα σαν τα ελληνικά νησιά όταν τα πλήθη του καλοκαιριού έχουν φύγει, όμως ο ουρανός συνεχίζει να λάμπει και τα νερά είναι τόσο καθαρά που τα σκάφη σχηματίζουν σκιές στον πυθμένα της θάλασσας», αναφέρει το άρθρο και προτείνει εννέα ελληνικά νησιά για διακοπές αυτήν την εποχή. Δείτε ποιους προορισμούς επέλεξαν οι Times και τι γράφουν για τον καθένα.

    Λευκάδα για την παραδοσιακή Ελλάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Λευκάδα φημίζεται για το windsurfing στα νότια του νησιού, τις εντυπωσιακές παραλίες στα δυτικά και μια σειρά από σμαραγδένια νησάκια, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής, που κάνουν την ιστιοπλοΐα απόλαυση. Το νησί διατηρεί μια παρθένα γοητεία, με οικογενειακές ταβέρνες και χαλαρή διάθεση.

    Ζάκυνθος για τα κομψά θέρετρα

    Το νησάκι του Αγίου Σώστη (πηγή: Shutterstock)
    Πηγή: Shutterstock

    Οι Ενετοί, που κάποτε κυριαρχούσαν στα νησιά του Ιονίου, αγαπούσαν τη Ζάκυνθο για τη φυσική ομορφιά της και το εύφορο έδαφος της. Σήμερα, κομψά θέρετρα περιστοιχίζουν τις αμμουδιές της, ειδικά κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής.

    Κρήτη για εξερεύνηση

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κρήτη μοιάζει περισσότερο με ήπειρο παρά με νησί, και υποδέχεται τουρισμό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Διαθέτει επιβλητικές οροσειρές και φαράγγια, παραλίες τόσο όμορφες που δύσκολα φαίνονται πραγματικές και συναρπαστικούς μινωικούς αρχαιολογικούς χώρους. Οι πόλεις της, όπως τα Χανιά, αποτελούν εξαιρετικές βάσεις για εξερευνήσεις.

    Μύκονος για nightlife

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όταν οι φωτογραφίες της Τζάκι Κένεντι στη Μύκονο έκαναν τον γύρο του κόσμου τη δεκαετία του 1960, ο κύβος ερρίφθη: αυτό το άνυδρο νησάκι με τα ασβεστωμένα σπίτια που θαύμαζε ο Λε Κορμπυζιέ, με το κολακευτικό φως και τις χρυσές παραλίες θα γινόταν το κέντρο των boho πάρτι στο Αιγαίο.

    Κεφαλονιά για καλοφαγάδες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κεφαλονιά διαθέτει άγρια τοπία με κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα που θυμίζουν Τοσκάνη, άφθονες παραλίες και αμπελώνες που παράγουν το τοπικό κρασί Ρομπόλα.

    Κέρκυρα για τη φύση

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κέρκυρα ήταν η έμπνευση του Σαίξπηρ για το μαγευτικό νησί του Πρόσπερου στην "Τρικυμία", πριν ο Τζέραλντ Ντάρελ αιχμαλωτίσει τη γοητεία της στο "Η οικογένειά μου και άλλα ζώα”. Οι λόφοι που καλύπτονται από κυπαρίσσια και ελαιώνες οδηγούν σε παραλίες και δελεαστικούς κολπίσκους, ιδίως στα βορειοανατολικά του νησιού.

    Κως για τα αρχαία αξιοθέατα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κως ήταν ένα πλούσιο θέρετρο κατά την αρχαιότητα και οι αρχαιολογικοί της χώροι είναι μοναδικοί: το γυμναστήριο (το οποίο είχε σκεπαστή πίστα τρεξίματος και θερμαινόμενη πισίνα), το πολυτελές Casa Romana και το Ασκληπιείο του 4ου αιώνα π.Χ., ένα από τα πιο φημισμένα θεραπευτήρια της αρχαιότητας.

    Σαντορίνη για ρομαντικούς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με την υπέροχη θέα και το εντυπωσιακό ηφαιστειακό τοπίο της καλντέρας, η Σαντορίνη διεκδικεί τον τίτλο του πιο ρομαντικού νησιού στον κόσμο. Από όλα τα χωριά που είναι χτισμένα στους βράχους της, η Οία στα βόρεια προσφέρει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα.

    Ρόδος για οικογένειες

    rodos
    Πηγή: Shutterstock

    Η νοτιοανατολική Ρόδος υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο, αλλά το βόρειο τμήμα του νησιού δεν επηρεάστηκε και παραμένει ένα εξαιρετικό μέρος για οικογενειακές διακοπές, χάρη στη μακρά τουριστική σεζόν, τις παραλίες με άμμο και τα σπουδαία αξιοθέατα όπως η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου που χτίστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider