Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 21.7°C
    Clear

    Οι ωραιότερες παραλίες στην Τζια

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι ωραιότερες παραλίες στην Τζια

    Άλλες κοσμοπολίτικες και άλλες με άγρια ομορφιά και απομακρυσμένες, οι παραλίες της Τζιας θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε μόλις μία ώρα από την Αττική.

    Η Τζια ή αλλιώς Κέα είναι ο προορισμός-αστραπή στις Κυκλάδες για να αισθανθείς το αιγαιοπελαγίτικο αεράκι. Μια απόδραση στο πιο κοντινό κυκλαδονήσι στην Αττική (μόλις μια ώρα με το πλοίο από το Λαύριο) είναι πάντα μια καλή ιδέα: θα απολαύσετε βόλτες σε μια πανέμορφη Χώρα, την Ιουλίδα, θα επισκεφθείτε την Αρχαία Καρθαία, θα περπατήσετε στα υπέροχα μονοπάτια του νησιού και, φυσικά, θα κολυμπήσετε σε παραλίες με ονειρεμένα κρυστάλλινα νερά. Άλλες οργανωμένες και κοσμοπολίτικες, άλλες με άγρια ομορφιά και άλλες απομακρυσμένες και με δύσκολη πρόσβαση, οι παραλίες της Κέας θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε μόλις μία ώρα από την Αττική.

    Οτζιάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Οτζιάς στα βόρεια είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Κέας και η μεγαλύτερη του νησιού. Η απόσταση από το λιμάνι είναι περίπου 5 χλμ. και η πρόσβαση είναι εύκολη. Η υπέροχη αμμουδιά, τα ρηχά νερά και τα αρμυρίκια κατά μήκος της ακτής, την καθιστούν μία από τις πιο αγαπημένες των επισκεπτών. Στις άκρες της παραλίας βρίσκονται δύο γραφικές εκκλησίες, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Σώστης, που αξίζει να επισκεφθείτε για να απολαύσετε τη θέα.

    Κούνδουρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Κούνδουρος στη νοτιοδυτική πλευρά, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Τζια. Σε απόσταση 30 λεπτών με το αυτοκίνητο από την Ιουλίδα, θα βρείτε μια οργανωμένη παραλία με χρυσή αμμουδιά και καθαρά ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Τριγύρω υπάρχουν μικρές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε, όπως το Κουνδουράκι όπου μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ.

    Συκαμιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Για όσους θέλουν κάτι πιο ήσυχο και χαλαρωτικό, η Συκαμιά είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Ένας χωματόδρομος περίπου 3 χλμ. θα σας οδηγήσει σε αυτό τον μαγευτικό κόλπο με τα υπέροχα, βαθιά νερά και τη χοντρή άμμο. Ο δρόμος θέλει προσοχή, αλλά αξίζει η διαδρομή έως εκεί. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα γιατί η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

    Ποίσσες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στις Ποίσσες θα βρείτε μια μεγάλη αμμουδιά με βαθιά νερά και αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και η πρόσβαση σε αυτήν είναι εύκολη. Αξίζει να την επισκεφθείτε το απόγευμα για να απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στο νησί.

    Ξύλα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Ξύλα με τα γαλαζοπράσινα και σχετικά βαθιά νερά έχει συνδυασμό άμμου και βότσαλου και θεωρείται από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Θα φτάσετε σε 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από βατό χωματόδρομο που ξεκινά από την Κορησσία. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά υπάρχει χώρος για να απλώσετε την πετσέτα σας.

    Σπαθί

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ακόμη μια όμορφη παραλία του νησιού με υπέροχα νερά είναι το Σπαθί. Για να φτάσετε εκεί θα χρειαστεί να διασχίσετε έναν δύσβατο χωματόδρομο που θέλει προσοχή, αλλά η παραλία θα σας αποζημιώσει. Η παραλία διαθέτει και οργανωμένο κομμάτι με beach bar και είναι δημοφιλής στους νεαρούς επισκέπτες του νησιού.

    Γιαλισκάρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολύ κοντά στο λιμάνι, θα βρείτε την οργανωμένη και απάνεμη παραλία Γιαλισκάρι, η οποία αποτελεί ιδανική επιλογή για να κάνετε την πρώτη βουτιά στο νησί. Η παραλία διαθέτει beach bar, ενώ υπάρχουν αρκετά αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά καθώς και χώρος στάθμευσης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider