Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κως
    Mon 23.6°C
    Clear

    Αυτές είναι οι «μυστικές» ελληνικές παραλίες που προτείνει η Telegraph

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι «μυστικές» ελληνικές παραλίες που προτείνει η Telegraph

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει 60 υπέροχες παραλίες της Μεσογείου «που οι τουρίστες δεν έχουν ανακαλύψει». Ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετές παραλίες σε δημοφιλή ελληνικά νησιά.

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph εντόπισε 60 από τις καλύτερες «μυστικές» παραλίες στη Μεσόγειο, βάζοντας στη λίστα της και αρκετές λιγότερο γνωστές παραλίες σε τέσσερα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά: την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κω. Σε αυτές τις παραλίες, που πολλοί τουρίστες δεν γνωρίζουν, μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας μακριά από τον συνωστισμό, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε βουτιές σε πεντακάθαρα νερά.

    Κρήτη

    Σεϊτάν Λιμάνια, Χανιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τον Μπάλο τον ξέρουν όλοι. Έτσι, η Telegraph προτείνει στους αναγνώστες της να επιλέξουν τα λιγότερο γνωστά και εντυπωσιακά Σεϊτάν Λιμάνια, που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου, 20 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Κοφτερά βράχια ξεχύνονται μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας τρεις μικρούς αλλά εντυπωσιακούς όρμους - λιμανάκια με γαλαζοπράσινα, βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά.

    Γιαλισκάρι, Χανιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 4 χλμ. από την Παλαιόχωρα βρίσκεται το Γυαλισκάρι, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε τρεις υπέροχες βοτσαλωτές παραλίες με καταγάλανα νερά.

    Αγιοφάραγγο, Ηράκλειο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Αγιοφάραγγο είναι μία από τις πιο απομονωμένες παραλίες στα νότια του νομού Ηρακλείου (περίπου 80 χλμ. από την πόλη) και αγαπημένο μέρος για πεζοπόρους που κατεβαίνουν από το ομώνυμο φαράγγι, του οποίου αποτελεί φυσική συνέχεια. Η παραλία είναι περικυκλωμένη από κάθετους βράχους και έχει ψιλό βοτσαλάκι και υπέροχα, δροσερά νερά. Εδώ θα φτάσετε είτε διασχίζοντας το φαράγγι (περίπου 20-30 λεπτά εύκολη πεζοπορία) είτε με καΐκι από την Αγία Γαλήνη, τα Μάταλα ή τους Καλούς Λιμένες.

    Ρόδος

    Μαύρος Κάβος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε αυτή την παραλία της νότιας Ρόδου το τοπίο είναι εξωτικό, με αμμόλοφους και κέδρους. Η παραλία είναι αμμώδης, όπως και ο βυθός της θάλασσας, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα και ρηχά.

    Φούρνοι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Φούρνοι βρίσκεται κοντά στον Μονόλιθο, στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού και 78 χλμ. μακριά από την πόλη της Ρόδου. Δεν είναι οργανωμένη και προσφέρεται κυρίως για όσους επιθυμούν ηρεμία και χαλάρωση.

    Απολακκιά

    travelgo.gr

    Κοντά στη Λίνδο βρίσκεται το μικρό χωριό Απολακκιά, όπου θα συναντήσετε μια λίμνη αλλά και μια μεγάλη, απομονωμένη παραλία με καταγάλανα καθαρά νερά.


    Κέρκυρα

    Αυλάκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολύ κοντά στην Κασσιόπη, το Αυλάκι είναι μια όμορφη παραλία με βότσαλο και υπέροχα νερά, που αξίζει να ανακαλύψετε.

    Άγιος Σπυρίδωνας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, ανάμεσα στα τουριστικά θέρετρα της Κασσιόπης και της Αχαράβης, η παραλία Άγιος Σπυρίδωνας είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Έχει λευκή άμμο και ήρεμα, ρηχά νερά.

    Ροβινιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένας μικρός κόλπος περιτριγυρισμένος από το πράσινο, άσπρο βοτσαλάκι και καταπράσινα νερά συνθέτουν το σκηνικό στην πανέμορφη Ροβινιά. Βρίσκεται στη δυτική Κέρκυρα, κοντά στο χωριό των Λιαπάδων και τη διάσημη Παλαιοκαστρίτσα.

    Μυρτιώτισσα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διάσπαρτοι βράχοι, λευκή άμμος και κρυστάλλινα βαθιά νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την παραλία, που είναι εδώ και δεκαετίες η αγαπημένη των γυμνιστών στο νησί. Λίγο βορειότερα, βρίσκεται η μονή της Παναγίας της Μυρτιώτισσας, από την οποία πήρε και το όνομά της η παραλία. Αφήστε το αυτοκίνητο πριν τη μεγάλη κατηφόρα και περπατήστε μέχρι την παραλία.

    Αρκουδίλας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εάν βρεθείτε στον Κάβο και σας αρέσουν οι βόλτες στη φύση, αξίζει να οδηγήσετε μέχρι το λόφο του Αρκουδίλα. Ένα πυκνό δάσος από κυπαρίσσια, πεύκα, σχίνους και κουμαριές, που καταλήγει σε έναν απότομο γκρεμό πάνω από τη θάλασσα, είναι η ανταμοιβή που προσφέρει το νοτιότερο άκρο του νησιού στους εξερευνητές. Εκεί είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγίας του 1700, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται μια ερημική παραλία με κρυστάλλινα νερά.

    Κως

    Καρνάγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Καρνάγιο βρίσκεται κοντά στο Τιγκάκι, περίπου 6 χλμ. από την πόλη της Κω και έχει θέα το νησί της Ψερίμου. Με μαλακή άμμο και ρηχά νερά, αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά.

    Αλυκές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ανάμεσα από το Τιγκάκι και το Μαρμάρι, θα βρείτε την αμμώδη παραλία Αλυκές με τα ρηχά, σμαραγδένια νερά. Η παραλία είναι μερικώς οργανωμένη σε σημεία και ιδανική για πιο ήσυχες βουτιές.

    Cavo Paradiso

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αξίζει να επισκεφθείτε την τεράστια και άγριας ομορφιάς παραλία Cavo Paradiso, στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Παρά τη δύσκολη πρόσβαση, η αμμουδιά της θα σας αποζημιώσει. Αν βρείτε πολύ κόσμο εκεί, κατευθυνθείτε βόρεια, προς τις όμορφες και ήσυχες παραλίες Τρυπητή, Άγιος Θεολόγος και Κάτα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider