Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.2°C
    Clouds

    Οι ωραιότερες παραλίες της Πάτμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι ωραιότερες παραλίες της Πάτμου

    Το νησί της Αποκάλυψης είναι πράγματι... αποκάλυψη! Αυτές είναι οι παραλίες που δεν πρέπει να χάσετε αν επισκεφθείτε την Πάτμο.

    Το ταξίδι στην Πάτμο ίσως να σας φαίνεται αρκετά χρονοβόρο, όμως αξίζει τον κόπο. Το νησί της Αποκάλυψης έχει τη δική του ομορφιά και μια ιδιαίτερη ενέργεια που εμπνέει καλλιτέχνες, συγγραφείς και εκλεκτικούς ταξιδιώτες που αναζητούν ποιοτικές και ξεχωριστές διακοπές. Από τη μαγευτική Χώρα και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης μέχρι τις υπέροχες παραλίες, η Πάτμος έχει πολλούς «θησαυρούς» για να ανακαλύψετε. Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Άλλες οργανωμένες και άλλες πιο ήσυχες, όλες όμως με υπέροχα κρυστάλλινα νερά για να χαρείτε τις βουτιές σας.


    Ψιλή Άμμος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Ψιλή Άμμος είναι μια παραλία... αποκάλυψη. H πρόσβαση σε αυτή την υπέροχη παραλία γίνεται εύκολα μόνο με καραβάκι από την Σκάλα, ενώ αν θέλετε να πάτε από τη στεριά, θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου μισή ώρα από εκεί που μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας στο Διακόφτι. Ωστόσο, στο τέλος της διαδρομής, η παραλία θα σας ανταμείψει. Έχει ψιλή, χρυσή άμμο, σκιερά αρμυρίκια και γαλαζοπράσινα νερά, που της προσδίδουν μια εξωτική ομορφιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure, η Ψιλή Άμμος είναι μία από τις καλύτερες «μυστικές παραλίες» της Ευρώπης.

    Γροίκος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από την Σκάλα, ο όρμος του Γροίκου έχει μια όμορφη παραλία με ψιλό χαλικάκι και άμμο, η οποία μοιάζει με λίμνη, καθώς πλαισιώνεται από δύο μικρές χερσονήσους και προστατεύεται από το πέλαγος από τη νησίδα Τραγονήσι. Στη νότια προέκταση του κόλπου του Γροίκου βρίσκεται η παραλία Πέτρα, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνα. Εντυπωσιακό στοιχείο του τοπίου είναι η θέα προς την «πέτρα της Καλικατσούς», έναν μεγάλο βράχο που ενώνεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα. Ο κόλπος του Γροίκου έχει ενταχθεί από τον Διεθνή Οργανισμό The most beautiful bays in the world στο Πράγραμμα των ωραιότερων κόλπων του κόσμου.

    Λάμπη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Λάμπη βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού και είναι διάσημη για τα λαμπερά πολύχρωμα βότσαλα της (το όνομα προέρχεται από το λαμπύρισμα του ήλιου πάνω στα βότσαλα και τη θάλασσα). Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar και παραδοσιακή ταβέρνα.

    Άγριο Λιβάδι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Άγριο ΛιβάδιΑγριολίβαδο) είναι μια οργανωμένη κατά το ήμισυ, αμμουδερή παραλία, με αρμυρίκια, ταβέρνες, beach bar και θαλάσσια σπορ. Βρίσκεται 4 χλμ. βορειοανατολικά από τη Σκάλα, στον δρόμο προς τον Κάμπο και φημίζεται για τα καθαρά - σχετικά αβαθή - νερά της.

    Κάμπος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, η παραλία του Κάμπου είναι η πιο οργανωμένη και πολυσύχναστη της Πάτμου. Με άμμο αλλά και μικρά βότσαλα κατά μήκος της, έχει καθαρά γαλαζοπράσινα και ρηχά νερά και διαθέτει εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Στη γύρω περιοχή λειτουργούν ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια.

    Βαγιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η βοτσαλωτή Βαγιά, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, λίγο μετά τον Κάμπο και σε απόσταση 7 χλμ. από τη Σκάλα, είναι μία από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού. Έχει λίγα δέντρα κατά μήκος της ακτής που προσφέρουν σκιά και πεντακάθαρα καταγάλανα νερά. Στην κορυφή του κολπίσκου λειτουργεί καφετέρια.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider