Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Fri 19°C
    Clouds

    Οι 12 ωραιότερες πολύχρωμες παραλίες του κόσμου - Ανάμεσά τους και δύο ελληνικές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 12 ωραιότερες πολύχρωμες παραλίες του κόσμου - Ανάμεσά τους και δύο ελληνικές

    Το Tripadvisor παρουσιάζει 12 παραλίες γεμάτες χρώμα σε όλο τον κόσμο που μαγεύουν τους τουρίστες. Δείτε ποιες ελληνικές παραλίες μπήκαν στη λίστα.

    Υπάρχουν κάποιες παραλίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Παραλίες με μαύρη, ροζ, κόκκινη ακόμα και πράσινη άμμο, οι οποίες προσφέρουν ένα διαφορετικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του. Το Tripadvisor δημοσίευσε μια λίστα με 12 από τις εντυπωσιακές πολύχρωμες παραλίες σε όλο τον κόσμο που μαγεύουν τους τουρίστες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικές: η παραλία της Περίσσας στη Σαντορίνη και το Ελαφονήσι στην Κρήτη. Ακολουθεί ολόκληρη η πολύχρωμη λίστα του Tripadvisor.

    Παραλίες με μαύρη άμμο

    Punalu’u, Pahala, Χαβάη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Punalu’u βρίσκεται στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης και αποτελεί καταφύγιο για τις πράσινες θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Η συγκεκριμένη παραλία δημιουργήθηκε από τη λάβα ενός ηφαιστείου που έφτασε μέχρι τον ωκεανό και για το λόγο αυτό είναι... κατάμαυρη.

    Honokalani, Hana, Χαβάη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Honokalani είναι ένα άλλο στολίδι της Χαβάης, που βρίσκεται στο Wai’anapanapa State Park. Η διαδρομή ως την παραλία είναι από μόνη της μια περιπέτεια. Βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Hana, ενός δρόμου 100 χλμ. που περνάει από τα αξιοθέατα του νησιού και έχει πάνω από 600 στροφές.

    Reynisfjara, Vik, Ισλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μαύρη ηφαιστειακή άμμος, πανύψηλες στήλες από βασάλτη, μυστηριώδεις σπηλιές και τα κύματα του Ατλαντικού δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό στην παραλία Reynisfjara στη νότια Ισλανδία. Μπορεί να μην είναι μια τυπική τροπική παραλία, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακή.

    Περίσσα, Σαντορίνη, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Περίσσας είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες παραλίες της Σαντορίνης. Η μαύρη αμμουδιά και το βαθύ μπλε χρώμα των κρυστάλλινων νερών συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

    Παραλίες με ροζ άμμο

    Ελαφονήσι, Κρήτη, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο απομακρυσμένο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, το Ελαφονήσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού Χανίων. Το σκηνικό είναι τροπικό, με αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που παίρνει πορφυρές αποχρώσεις από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

    Pink Sands Beach, Νησί Χάρμπορ, Μπαχάμες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αρέσει τόσο στους ταξιδιώτες αυτή η παραλία στις Μπαχάμες. Αυτό το ονειρεμένο μέρος τα έχει όλα: ξαπλώστρες, ομπρέλες, ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και απαλή ροζ αμμουδιά. Η παραλία έχει μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα και η άμμος της είναι δροσερή όλον τον χρόνο.

    Pink Beach, Κομόντο, Ινδονησία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Εθνικό Πάρκο Κομόντο στην Ινδονησία είναι γεμάτο περίεργα αλλά και εντυπωσιακά θαύματα. Εκεί βρίσκεται και μια εκπληκτική παραλία με ροζ αμμουδιά, γνωστή και ως Pantai Merah.

    Παραλίες με κόκκινη άμμο

    Kaihalulu, Μάουι, Χαβάη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κατά μήκος του δρόμου προς τη Χάνα, η παραλία Kaihalulu προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα. Η άμμος περιέχει υψηλά επίπεδα οξειδίου του σιδήρου, το οποίο δίνει σε αυτήν την απομονωμένη παραλία το βαθύ κόκκινο χρώμα της.

    Cavendish, Νησί Πρίγκιπα Εδουάρδου, Καναδάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο Εθνικό Πάρκο του Νησιού του Πρίγκιπα Εδουάρδου βρίσκεται η παραλία Cavendish. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το εντυπωσιακό σκηνικό με τη «σκουριασμένη» άμμο περπατώντας κατά μήκος της παραλίας ή να περιπλανηθούν λίγο πιο πέρα, για να εξερευνήσουν ένα σύμπλεγμα από κόκκινους, τραχείς βράχους από ψαμμίτη.

    Παραλίες με πράσινη άμμο

    Papakolea Beach, Naalehu, Χαβάη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πριν από χιλιάδες χρόνια, ένα ηφαίστειο εξερράγη και η λάβα που γέμισε τον κόλπο ήταν πλούσια σε ολιβίνη. Τα ορυκτά πάγωσαν και σχημάτισαν πράσινους κρυστάλλους, δίνοντας σε αυτή την παραλία το σπάνιο χρώμα της. Η παραλία Papakōlea είναι προσβάσιμη μόνο μετά από πεζοπορία και η αφετηρία απέχει δύο ώρες με το αυτοκίνητο από το Kailua-Kona.

    Παραλίες με πορτοκαλί άμμο

    Ramla Bay, Μάλτα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις πιο γνωστές παραλίες του Γκόζο, το Ramla Bay έχει φωτεινή, πορτοκαλί άμμο και καταγάλανα νερά. Αν και απομακρυσμένη, η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ντους. Υπάρχει, επίσης, ένα εστιατόριο και μια καντίνα με παγωτά κοντά στην είσοδο.

    Spiaggia di Porto Ferro, Σαρδηνία, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κρυμμένη στη βορειοδυτική ακτή της Σαρδηνίας, η Spiaggia di Porto Ferro διαθέτει μια μεγάλη πορτοκαλί αμμουδιά - ένας συνδυασμός πορτοκαλί ασβεστόλιθου, θρυμματισμένων κοχυλιών και ηφαιστειακών κοιτασμάτων.

    Bonus

    «Γυάλινη Παραλία», Καλιφόρνια, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η «Γυάλινη Παραλία» (Glass Beach) βρίσκεται στο Fort Bragg στη βόρεια ακτή της Καλιφόρνια και είναι γεμάτη με εκατομμύρια πολύχρωμα γυάλινα βότσαλα. Η παραλία αυτή έχει μια ιδιαίτερη ιστορία, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιήθηκε ως χωματερή από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1960. Η φύση κατάφερε να μετατρέψει τους τόνους από πεταμένα γυάλινα μπουκάλια, φανάρια αυτοκινήτων και κεραμικά σε έναν πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων τουριστών. Τα κύματα με τα χρόνια άρχισαν να καθαρίζουν μεγάλο μέρος της παραλίας, ενώ ταυτόχρονα το συνεχές χτύπημα των κυμάτων στα γυαλιά δημιούργησε αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider