Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.4°C
    Clear

    Belmond Hotel Cipriani: Αυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Belmond Hotel Cipriani: Αυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο

    Το ιστορικό ξενοδοχείο Belmond Hotel Cipriani στη Βενετία κατέκτησε την πρωτιά στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, που καταρτίζει η γαλλική εταιρεία La Liste.

    Το Belmond Hotel Cipriani είναι ένα από τα πιο διάσημα πολυτελή ξενοδοχεία στη Βενετία. Γνωστό για το θρυλικό του μπαρ, αλλά και για την ολυμπιακών διαστάσεων εξωτερική πισίνα του στην άκρη του Canale di San Giorgio Maggiore, το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο άνοιξε το 1958 από τον Giuseppe Cipriani, ιδρυτή του Harry’s Bar στη Βενετία και εφευρέτη του κοκτέιλ Bellini.

    Πρόσφατα, το Belmond Hotel Cipriani ανακηρύχθηκε το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο για το 2023, σύμφωνα με τη λίστα «Top 1.000 Best Hotels In the World» που καταρτίζει η γαλλική εταιρεία La Liste. Για τη δημιουργία της κατάταξης, η εταιρεία συγκεντρώνει πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα πηγών, όπως αξιολογήσεις πελατών σε ιστότοπους κρατήσεων, κριτικές από ταξιδιωτικά περιοδικά, παγκόσμια και τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και άλλους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

    travelgo.gr
    Πηγή: Hotel Cipriani

    Η Helene Pietrini, managing director της La Liste, επισκέφτηκε η ίδια το ξενοδοχείο για να επιβεβαιώσει τη βαθμολογία. «Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί αξιολογείται ομόφωνα θετικά από όλες τις πηγές», είπε. «Είναι ένα θρυλικό, εμβληματικό ξενοδοχείο. Μπορείτε πραγματικά να νιώσετε την ιστορία σε κάθε λεπτομέρεια του ακινήτου».

    Ένα θρυλικό ξενοδοχείο της Βενετίας

    Hotel Cipriani
    hotel_cipriani
    Πηγή: Hotel Cipriani

    Από την προνομιακή του θέση στην ανατολική άκρη του νησιού Giudecca, το Belmond Cipriani αποπνέει έναν αέρα αίγλης. Το πολυτελές ξενοδοχείο στεγάζεται σε αναηγεννησιακά κτήρια μέσα σε τεράστιους κήπους και προσφέρει απαράμιλλη θέα στη Βενετία. Διαθέτει εστιατόριο βραβαυμένο με αστέρι Michelin, γήπεδο τένις, spa και μια - μοναδική στην κεντρική Βενετία- πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (αποτέλεσμα σύγχυσης μεταξύ ποδιών και μέτρων κατά την κατασκευή της).

    hotel_cipriani
    hotel_cipriani
    Πηγή: Hotel Cipriani

    Οι κομψοί εσωτερικοί χώροι συνδυάζουν αρμονικά παραδοσιακές και σύγχρονες λεπτομέρειες και ενισχύονται από υπέροχες βενετσιάνικες πινελιές, όπως κομμάτια από γυαλί Murano, αντίκες και κομψά έργα τέχνης με εικόνες της γραφικής λιμνοθάλασσας της Βενετίας.

    Τα top 10 ξενοδοχεία του κόσμου

    Στις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας της La Liste βρέθηκαν τα εξής ξενοδοχεία:

    • Belmond Hotel Cipriani, Βενετία, Ιταλία (βαθμολογία: 99,75)
    • Waldorf Astoria Los Cabos Pedregal, Cabo San Lucas, Μεξικό (βαθμολογία: 99,5)
    • The Peninsula Chicago, Σικάγο ΗΠΑ (βαθμολογία: 99,5)
    • Cheval Blanc St-Barth Isle De France, Saint-Barthelemy, Γαλλία (βαθμολογία: 99,5)
    • L’Ermitage Beverly Hills, Μπέβερλι Χιλς ΗΠΑ (βαθμολογία: 99)
    • The Savoy, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (βαθμολογία: 99)
    • La Reserve Paris, Παρίσι, Γαλλία (βαθμολογία: 99)
    • Le Meurice, Παρίσι, Γαλλία (βαθμολογία: 99)
    • Il San Pietro di Positano, Ποζιτάνο, Ιταλία (βαθμολογία: 99)
    • The Oberoi Udaivilas Udaipur, Udaipur, Ινδία (βαθμολογία: 99)
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider