Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αμoργός
    Sat 16.5°C
    Clear

    Αμοργός: Οι καλύτερες παραλίες για βουτιές στο απέραντο γαλάζιο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αμοργός: Οι καλύτερες παραλίες για βουτιές στο απέραντο γαλάζιο

    Υπέροχα, καταγάλανα νερά, βράχια που δημιουργούν μικρές κρυψώνες και θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Αμοργού για αξέχαστες βουτιές.

    Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί γυρίστηκε εκεί η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Η μαγευτική θέα στο πέλαγος, τα κρυστάλλινα νερά που παίρνουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου, ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο και μια Χώρα που θεωρείται από τις ομορφότερες του Αιγαίου, συνθέτουν την εικόνα του ανατολικότερου νησιού των Κυκλάδων. Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις ωραιότερες παραλίες της Αμοργού για ατελείωτες βουτιές.

    Αγία Άννα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις διασημότερες παραλίες της Αμοργού, η παραλία της Αγίας Άννας με το ομώνυμο εκκλησάκι απέχει 3 χλμ. από τη Χώρα του νησιού και βρίσκεται πολύ κοντά στη Μονή της Χοζοβιώτισσας. Η παραλία δεν είναι μεγάλη, ωστόσο μαγεύει τους επισκέπτες με τα διάφανα και βαθιά γαλάζια νερά της, τους βράχους που είναι κατάλληλοι για βουτιές και ηλιοθεραπεία και το άγριας ομορφιάς τοπίο ολόγυρά της. Προτείνεται για βουτιές νωρίς το πρωί.

    Μούρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πιο κάτω, μετά την Αγία Άννα, υπάρχει η μικρή και διάσημη παραλία του Μούρου με άμμο, ψιλό βότσαλο και βράχους που ξεπηδούν μέσα από τα τιρκουάζ, διαυγή νερά. Κολυμπώντας θα ανακαλύψετε υποθαλάσσιες σπηλιές κατά μήκος των βράχων στη δεξιά πλευρά της παραλίας. Η παραλία του Μούρου απέχει 15 χλμ. από τη Χώρα της Αμοργού. Το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια ακολουθείτε προσεκτικά το μονοπάτι για την παραλία. Φυσική σκιά δεν υπάρχει και καλό είναι να έχετε όμπρελα. Πάνω από την παραλία λειτουργεί καφέ-εστιατόριο με ωραία θέα.

    Άγιος Παύλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Άγιος Παύλος είναι μια μικρή χερσόνησος με άμμο και ψιλό βότσαλο. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ένα καφέ-μπαρ, ενώ από εδώ φεύγουν τα καραβάκια που πηγαίνουν στη Νικουριά, ένα μικρό νησί με πανέμορφες παραλίες.

    Καλοταρίτισσα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο όρμος της Καλοταρίτισσας βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού. Πρόκειται για μια οργανωμένη, αμμώδη και απάνεμη παραλία με beach bar και καταγάλανα νερά, ιδανική για οικογένειες. Από εδώ μπορείτε να πάρετε καταβάκι για την πανέμορφη Γραμβούσσα όπου υπάρχουν δύο παραλίες με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

    Αιγιάλη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Αιγιάλης είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία του νησιού, με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη και απάνεμη, γι' αυτό την προτιμούν και οικογένειες. Πίσω από την παραλία υπάρχουν μπαρ, ταβέρνες και καφενεία.

    Λεβρωσός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο τέλος της παραλίας της Αιγιάλης, ένα εύκολο μονοπάτι οδηγεί στην υπέροχη, αμμώδη παραλία της Λεβρωσού, όπου τα αρμυρίκια προσφέρουν άφθονη σκιά. Στην παραλία υπάρχει μια ταβέρνα αλλά και ένα beach bar με λίγες ομπρέλες-ξαπλώστρες.

    Μαλτέζι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Συνδυάζοντας αμμουδιά με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, η παραλία Μαλτέζι στα Κατάπολα είναι μία από τις ωραιότερες του νησιού. Διαθέτει καντίνα και ομπρέλες-ξαπλώστρες. Η πρόσβαση γίνεται είτε με εικοσάλεπτο περπάτημα από τα Κατάπολα είτε με βάρκα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider