Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 19.9°C
    Clouds

    Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή μουσεία στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή μουσεία στον κόσμο

    Η ετήσια έρευνα του Artnewspaper αποκαλύπτει τα 100 μουσεία με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο για το 2022. Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης

    Μετά από δύο χρόνια lockdowns και αβεβαιότητας, το 2022 ήταν η χρονιά που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν και πάλι να επισκεφτούν, με σχετικά λίγους περιορισμούς, τα αγαπημένα τους μουσεία στον κόσμο. Οι φιλότεχνοι φαίνεται να επιστρέφουν σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Νέα Υόρκη κι άλλους γνωστούς προοορισμούς, για να θαυμάσουν από κοντά κορυφαία έργα τέχνης. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Visitor Figures του Artnewspaper, το 2022 πραγματοποιήθηκαν 141 εκατομμύρια επισκέψεις στα 100 κορυφαία μουσεία τέχνης στον κόσμο - αριθμός διπλάσιος από το 2021 και τριπλάσιος από το 2020, αλλά πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα του 2019 (230 εκατομμύρια επισκέπτες).

    travelgo.gr
    Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι (πηγή: Shutterstock)

    Όπως αναφέρει το Artnewspaper, ορισμένα μεγάλα μουσεία έχουν ανακάμψει δυναμικά. Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με περίπου 7,7 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022 και είναι το πιο δημοφιλές μουσείο τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 173% σε σύγκριση με το 2021 και μειωμένος κατά 20% σε σχέση με το 2019.

    travelgo.gr
    Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο (πηγή: Shutterstock)

    Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα Μουσεία του Βατικανού με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, η Tate Modern και το Εθνικό Μουσείο της Κορέας στη Σεούλ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των μουσείων με τις περισσότερες επισκέψεις το 2022. Το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στις ΗΠΑ ήταν η Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσινγκτον, με σχεδόν 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες.

    travelgo.gr
    Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα (πηγή: Shutterstock)

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο της Ακρόπολης είναι το μοναδικό ελληνικό μουσείο στη λίστα με τα 100 πιο δημοφιλή του κόσμου. Συγκεκριμένα, το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται στην 28η θέση με 1.451.727 επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 165% στην επισκεψιμότητα σε σύγκριση με το 2021 που είχε 547.910 επισκέπτες.

    travelgo.gr

    Δείτε την αναλυτική λίστα με τα 100 πιο δημοφιλή μουσεία στον κόσμο εδώ

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider