Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Άνδρος
    Sun 17.6°C
    Clouds

    Άνδρος: Πρώτη στη λίστα με τα 7 καλύτερα νησιά για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Άνδρος: Πρώτη στη λίστα με τα 7 καλύτερα νησιά για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες

    Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε η Άνδρος, η οποία φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τα 7 νησιά του κόσμου που προτείνει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Wanderlust Marriage για αξέχαστες φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες

    Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Wanderlust Marriage που εξειδικεύεται σε εναλλακτικούς προορισμούς δημοσίευσε μια λίστα με 7 νησιά του κόσμου που ξεχωρίζουν για τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Άνδρος - και μάλιστα στην πρώτη θέση!

    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δημιουργός της λίστας, που έχει βραβευτεί για την αρθρογραφία του από την Ένωση Ταξιδιωτικών Συντακτών Βορείου Αμερικής, ταξίδεψε μαζί με τη γυναίκα του σε δεκάδες μέρη του πλανήτη για να ολοκληρώσει την έρευνά του. Το 2022 αποδέχθηκε την πρόσκληση του δήμου για να βιώσει την ανοιξιάτικη Άνδρο και φιλοξενήθηκε με τη στήριξη του δικτύου τοπικών επαγγελματιών CTN Andros.

    Άνδρος: «Ένα από τα πιο αυθεντικά ελληνικά νησιά»

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Η Άνδρος είναι ένα από τα πιο αυθεντικά ελληνικά νησιά που έχουμε επισκεφτεί. Αυτό το άγριας ομορφιάς νησί διαθέτει εκπληκτικές παράκτιες διαδρομές για να απολαύσει κάποιος τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο. Η παρθένα φύση του και τα μονοπάτια του, το καθιστούν δημοφιλές στους πεζοπόρους την άνοιξη και το φθινόπωρο», αναφέρει το άρθρο. Επίσης, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η Άνδρος δεν διαθέτει αεροδρόμιο, γεγονός που συμβάλλει στην αυθεντικότητά της.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα μέρη του νησιού που ξεχωρίζει το άρθρο είναι η γοητευτική Χώρα της Άνδρου με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική, το κοσμοπολίτικο ψαροχώρι Μπατσί και η Μονή Παναχράντου που είναι σκαρφαλωμένη στη βόρεια πλευρά του όρους Γερακώνες και προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλη την Άνδρο.

    Άνδρος: Πρώτη στη λίστα με τα 7 καλύτερα νησιά για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες
    Πηγή: Shutterstock

    Οι υπόλοιποι προορισμοί της λίστας είναι η Ζανζιβάρη, τα νοτιοανατολικά νησιά της Αλάσκας, η Σικελία, η Τασμανία, τα νησιά της Ιαπωνίας και το Βόρνεο της Μαλαισίας.

    «Η Άνδρος διαθέτει έναν ανεκτίμητο πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό θησαυρό που έχουμε θέσει προτεραιότητα να αναδείξουμε και εκτός σεζόν. Στις τελευταίες αποκριές η αύξηση στην επισκεψιμότητα ξεπέρασε το 38% σε σύγκριση με πέρσι, ενώ και το Πάσχα αναμένεται η ταξιδιωτική ροή να είναι υψηλότερη», τόνισε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider