Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.6°C
    Clouds

    Οι 10 top προορισμοί του 2023 για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 10 top προορισμοί του 2023 για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

    Νέα έρευνα αποκαλύπτει τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για solo γυναικεία ταξίδια το 2023. Αυτές είναι οι πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα

    Το να ταξιδεύεις μόνος δεν είναι απλά μια νέα τάση. Όσοι το κάνουν, μιλάνε για μια ανανεωτική και θεραπευτική εμπειρία. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων InsureMyTrip, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να ταξιδέψουν μόνες τους σε σχέση με τους άντρες, με τις αναζητήσεις για «solo women travel» να έχουν αυξηθεί κατά 99% σε σύγκριση με πέρυσι. Φυσικά, η επιλογή του σωστού προορισμού για ένα τέτοιο ταξίδι είναι πολύ σημαντική.

    Οι 10 καλύτερες πόλεις για γυναίκες solo travellers

    travelgo.gr
    Ντουμπάι (πηγή: Shutterstock)

    Το InsureMyTrip έκανε έρευνα και έφτιαξε μια λίστα με τις 10 top πόλεις του κόσμου για γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν μόνες το 2023. Για τη δημιουργία της κατάταξης, οι ειδικοί της εταιρείας εξέτασαν δεδομένα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την ισότητα των φύλων, το κόστος και την ποιότητα του τουρισμού.

    travelgo.gr
    Μαδρίτη (πηγή: Shutterstock)

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός για solo γυναικεία ταξίδια είναι το Ντουμπάι, με συνολική βαθμολογία 8,12 στα 10. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μαδρίτη με συνολική βαθμολογία 7,79, ενώ την τρίτη θέση της κατάταξης καταλαμβάνει το Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης με βαθμολογία 7,5. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία «ασφάλεια», την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ στην κατηγορία «τουρισμός» έρχεται πρώτο το Ντουμπάι.

    travelgo.gr
    Λισαβόνα (πηγή: Shutterstock)

    Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες:

    1. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
    2. Μαδρίτη, Ισπανία
    3. Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη
    4. Αττάλεια, Τουρκία
    5. Μόναχο, Γερμανία
    6. Βαρκελώνη, Ισπανία
    7. Μεδίνα, Σαουδική Αραβία
    8. Πράγα, Τσεχία
    9. Κρακοβία, Πολωνία
    10. Λισαβόνα, Πορτογαλία

    Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ

    Συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Υπάρχει πάντα ένα στοιχείο κινδύνου όταν ταξιδεύεις, ανεξαρτήτως φύλου. Το InsureMyTrip δίνει μερικές συμβουλές που καλό είναι να εφαρμόζουμε όταν ταξιδεύουμε ακόμη και στους πιο ασφαλείς προορισμούς.

    • Δημιουργήστε αντίγραφα σημαντικών εγγράφων (διαβατήριο, άδεια οδήγησης κ.ά.). Φροντίστε να τα αποθηκεύσετε online αλλά και να έχετε έντυπα αντίγραφα μαζί σας.
    • Προτιμήστε να βρίσκεστε σε πιο πολυσύχναστες περιοχές, ειδικά τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το προσωπικό του ξενοδοχείου ποιες περιοχές να αποφύγετε.
    • Προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Φροντίστε να γνωρίζετε πού βρίσκεται η τσάντα σας ανά πάσα στιγμή. Μια ιδανική τσάντα ταξιδιού είναι αυτή που είναι ασφαλής.
    • Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εάν κάτι δεν σας φαίνεται σωστό, είναι καλύτερο να το αποφύγετε και να επιστρέψετε σε ένα μέρος όπου αισθάνεστε ασφαλείς.
    • Τέλος, κάντε καλή έρευνα για τον προορισμό του ταξιδιού σας.
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider