Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 15.7°C
    Clouds

    Η άνοδος του bleisure travel και οι top 10 πόλεις για να ταξιδέψετε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Η άνοδος του bleisure travel και οι top 10 πόλεις για να ταξιδέψετε

    Τα ταξίδια που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή κερδίζουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους πιστούς. Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για bleisure ταξίδια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

    Το «bleisure», η νέα τάση στον τουρισμό, παντρεύει τις έννοιες «business» και «leisure». Πρόκειται δηλαδή για ταξίδια που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή. Φανταστείτε έναν εργαζόμενο που ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους από Δευτέρα έως Πέμπτη και στη συνέχεια παρατείνει το ταξίδι του για μίνι διακοπές. Τα bleisure trips κερδίζουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους πιστούς.

    Το BBC, σε αφιέρωμά του για την άνοδο του bleisure travel, αναφέρει τα εξής: «Καθώς οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή ξεθωριάζουν, το ίδιο συμβαίνει και με τον διαχωρισμό των ταξιδιών σε επαγγελματικά και αναψυχής. Είναι μια τάση που ξεφεύγει κατά πολύ από τη δοκιμασμένη συνταγή του “ταξιδεύω μαζί με τον/ τη σύντροφό μου σε ένα συνέδριο”. Όταν ο προορισμός είναι ελκυστικός όλο και περισσότεροι επαγγελματίες σε όλο τον πλανήτη επιμηκύνουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια κατά ένα Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για περισσότερες μέρες, ανεξάρτητα αν ταξιδεύουν μόνοι τους, με το ταίρι τους ή οικογενειακώς».

    Οι top 10 πόλεις του κόσμου για bleisure ταξίδια

    travelgo.gr
    Τα bleisure trips κερδίζουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους πιστούς (πηγή: Shutterstock)

    Η Ευρώπη είναι κορυφαίος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή. Αυτό διαπιστώνει σε πρόσφατη έρευνά της η εταιρεία Carl Friedrik, η οποία παρουσιάζει τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για luxury bleisure ταξίδια. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Airbnb, το TripAdvisor και άλλες πηγές, η έρευνα έβαλε στο μικροσκόπιο τις 100 κορυφαίες πόλεις του κόσμου σύμφωνα με τη Euromonitor και εξέτασε για κάθε πόλη: τα διαθέσιμα πολυτελή καταλύματα, τους χώρους εργασίας με την υψηλότερη βαθμολογία, τη μέση βαθμολογία για τους διάφορους τύπους δραστηριοτήτων, την ποιότητα WiFi και τον δείκτη ασφάλειας.

    travelgo.gr
    Η Λισαβόνα είναι η κορυφαία πόλη στον κόσμο για bleisure ταξίδια (πηγή: Shutterstock)

    Σύμφωνα με την έρευνα, η Λισαβόνα είναι η κορυφαία πόλη στον κόσμο για bleisure ταξίδια, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία. Το Λονδίνο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθεί η Ρώμη, η οποία παρέχει τα καλύτερα πολυτελή καταλύματα για bleisure διακοπές. Στην τέταρτη θέση φιγουράει η Βαρκελώνη, η οποία διαθέτει τους καλύτερους εργασιακούς χώρους με το 93,86% αυτών να έχουν βαθμολογηθεί με 4*+. Ακολουθεί η λίστα με το top 10 των πόλεων για bleisure ταξίδια.

    • 1. Λισαβόνα, Πορτογαλία
    • 2. Λονδίνο, Αγγλία
    • 3. Ρώμη, Ιταλία
    • 4. Βαρκελώνη, Ισπανία
    • 5. Νίκαια, Γαλλία
    • 6. Μελβούρνη Αυστραλία
    • 7. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
    • 8. Βαρσοβία, Πολωνία
    • 9. Παρίσι, Γαλλία
    • 10. Πόρτο, Πορτογαλία
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider