Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 21.3°C
    Clouds

    Airbnb: 7 σπίτια που μοιάζουν από άλλο πλανήτη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Airbnb: 7 σπίτια που μοιάζουν από άλλο πλανήτη

    Από φουτουριστικά δεντρόσπιτα μέχρι σπίτια - UFO, αυτά είναι μερικά από τα πιο ξεχωριστά και περίεργα σπίτια που νοικιάζονται σε όλο τον κόσμο μέσω Airbnb. Η διαμονή σε αυτά τα καταλύματα είναι σίγουρα αξέχαστη

    Πρόσφατα η πλατφόρμα Airbnb λάνσαρε μια νέα κατηγορία στα φίλτρα επιλογής διαμονής για όσους ψάχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό για τις διακοπές τους. Η κατηγορία έχει το ευρηματικό όνομα OMG και περιλαμβάνει ό,τι πιο τρελό μπορεί κανείς να φανταστεί. Πώς θα σας φαινόταν αν περνούσατε τις διακοπές σας σε ένα UFO ή σε ένα σπίτι που μοιάζει με... φίδι; Για να σας δώσουμε μια γεύση για το τι μπορεί κανείς να βρει στην κατηγορία OMG του Airbnb, επιλέξαμε μερικά καταλύματα που μοιάζουν από άλλο πλανήτη. Εσείς σε ποιο από αυτά θα μένατε;

    Ένα σπίτι από άλλο πλανήτη στην έρημο της Καλιφόρνια

    travelgo.gr
    Πηγή: Airbnb

    Από τα πιο διάσημα και μοναδικά σπίτια στον κόσμο, το The Kellogg Doolittle House σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Kendrick Bangs Kellogg τη δεκαετία του 1980 και χρειάστηκε 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η εντυπωσιακή εξωτερική του μορφή, που αποτελείται από πολλές πλάκες χυτού σκυροδέματος, μοιάζει με έργο τέχνης που ενσωματώνεται άψογα στο περιβάλλον. Διαθέσιμη προς ενοικίαση αποκλειστικά μέσω Airbnb Luxe, αυτή η... εξωγήινη κατοικία βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree και απέχει μόλις μία ώρα οδικώς από το Palm Springs.

    Ένα αερόπλοιο στα Highlands της Σκωτίας

    travelgo.gr
    Πηγή: Airbnb

    Αυτό το αλουμινένιο κουκούλι στο Ντρίμνιν της Σκωτίας, δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Roderick James Architects, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα Airbnb καταλύματα του κόσμου. Με θέα στα Highlands που κόβει την ανάσα, η καμπίνα-κατάλυμα Airship 002 μπορεί να φιλοξενήσει 2-4 άτομα. Η οροφή του έχει σχεδιαστεί να συλλέγει νερό της βροχής, ενώ φωτοβολταϊκά πάνελ δίνουν ενέργεια. Τα μεγάλα παράθυρα και το μικρό μπαλκόνι σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις τη μοναδική θέα στη φύση της Σκωτίας και των Highlands.

    Ένα σπίτι πουλιών στη Νορβηγία

    travelgo.gr
    Πηγή: Airbnb

    Στα φιορδ και τα βουνά της Νορβηγίας το στούντιο ντιζάιν Livit εισήγαγε το Birdbox: μια σειρά από καμπίνες για ηρεμία και αίσθηση ελευθερίας μέσα στην άγρια φύση. Το συγκεκριμένο Birdbox απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Førde. Οι επισκέπτες, αφού σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους στο χιονοδρομικό κέντρο Langeland, θα χρειαστεί να πεζοπορήσουν 15 λεπτά στο λόφο μέχρι το κατάλυμα.

    Ένα σπίτι σε σχήμα φιδιού στο Μεξικό

    travelgo.gr
    Πηγή: Airbnb

    Αυτό το φανταστικό φιδίσιο κτήριο προέρχεται από το δημιουργικό μυαλό του Μεξικανού αρχιτέκτονα Javier Senosiain, ο οποίος ξεκίνησε να μεταμορφώνει τις σπηλιές μιας περιοχής στο Naucalpan σε μια αρχιτεκτονική δομή, διατηρώντας την επίδραση στο φυσικό περιβάλλον στο ελάχιστο. Το αποτέλεσμα είναι το Quetzalcoatl’s Nest, μια σειρά δέκα ξεχωριστών διαμερισμάτων, που πήρε το όνομά της από τον θεό των φιδιών των Αζτέκων.

    Ένα σπίτι από μπαμπού στο Μπαλί

    travelgo.gr
    Πηγή: Airbnb

    Είναι σπάνιο να βρείτε διαθεσιμότητα στο Aura House, μια οικολογική κατοικία δύο υπνοδωματίων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ayung στο Μπαλί. Μέσα στο σπίτι υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με μπάνιο, ένα μεγάλο σαλόνι και μια μικρή κουζίνα. Έξω, η ιδιωτική πισίνα έχει θέα στο καταπράσινο περιβάλλον της ζούγκλας, ενώ το κοντινό μικρό ποτάμι προσφέρει το κατάλληλο γαλήνιο soundtrack. Μια ιδανική επιλογή για περιπετειώδη ζευγάρια και για μήνα του μέλιτος.

    Ένα αρκτικό καταφύγιο στη Νορβηγία

    travelgo.gr
    Πηγή: Airbnb

    Το Arctic Hideway βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί της βόρειας Νορβηγίας που λέγεται ότι κατοικείται από ένα μόνο άτομο όλο το χρόνο. Oι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια σάουνα, γεύματα με καβούρια και, αν είναι τυχεροί, θέα στο Βόρειο Σέλας. Η αρχιτεκτονική του συγκροτήματος ωθεί τους επισκέπτες να βρίσκονται έξω στη φύση καθώς μετακινούνται ανάμεσα στις καμπίνες για να χρησιμοποιούν το μπάνιο και την κουζίνα. Στο συγκρότημα μπορούν να μείνουν συνολικά έως και 10 άτομα.

    Ένα σπίτι - UFO στην Αγγλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Airbnb

    Ένα σπίτι σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου σάς περιμένει για διακοπές στην καρδιά του South Pembrokeshire στην Αγγλία, κοντά στα παραθαλάσσια θέρετρα Tenby και Saundersfoot με τις λευκές αμμουδιές και τα γραφικά λιμάνια. Το σπίτι - UFO αποτελείται από ένα διπλό κρεβάτι, δύο μονά κρεβάτια και τραπεζαρία, ενώ οι παροχές περιλαμβάνουν και video games της δεκαετίας του 80!

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider