Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 20.5°C
    Clouds

    7 ονειρικά ταξίδια με τρένο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 ονειρικά ταξίδια με τρένο

    Από τις ελβετικές Άλπεις μέχρι τα Βραχώδη Όρη του Καναδά, αυτές είναι επτά από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές με τρένο που αξίζει να κάνεις κάποια στιγμή στη ζωή σου.

    Το ταξίδι με τρένο έχει τη δική του γοητεία. Είναι ένα ταξίδι που επιλέγεις αν σε συναρπάζει περισσότερο η διαδρομή παρά ο προορισμός ο ίδιος. Τα μαγευτικά τοπία εναλλάσσονται το ένα μετά το άλλο, προσφέροντας εικόνες που μένουν μέσα σου, ενώ τα πολυτελή βαγόνια κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή. Από τα Highlands της Σκωτίας και τις ελβετικές Άλπεις μέχρι τα Βραχώδη Όρη του Καναδά, αυτά είναι μερικά από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις με τρένο σε όλο τον κόσμο.

    Venice Simplon-Orient Express, Ευρώπη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το αυθεντικό Orient Express πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι το 1883, αναχωρώντας από το Παρίσι για τη Βιέννη, ενώ μερικά χρόνια αργότερα έφθασε ως την Κωνσταντινούπολη. Η θρυλική αμαξοστοιχία μετέφερε βασιλείς και πρίγκιπες, κατασκόπους και διπλωμάτες, ενέπνευσε συγγραφείς και σκηνοθέτες κι έγινε συνώνυμο της ταξιδιωτικής πολυτέλειας. Σήμερα, μπορείς να γυρίσεις το χρόνο στη δεκαετία του '20 ταξιδεύοντας με το εντυπωσιακό Venice Simplon-Orient Express. Εκτός από τη διάσημη διαδρομή Παρίσι-Κωνσταντινούπολη, το τρένο πραγματοποιεί κι άλλες υπέροχες διαδρομές, όπως Λονδίνο-Βενετία. Οι πολυτελείς καμπίνες με τη vintage αισθητική, οι grand σουίτες που προσφέρουν ανέσεις πέντε αστέρων και η υψηλή γαστρονομία κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Δείτε περισσότερα εδώ.

    Glacier Express, Ελβετία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Glacier Express, το πιο αργό express τρένο, αφού χρειάζεται περίπου 8 ώρες περίπου για να διασχίσει τα 290 χιλιόμετρα ανάμεσα στα διάσημα ορεινά θέρετρα της Ελβετίας, το Zermatt και το St. Moritz, είναι ένας από τους ωραιότερους και πιο χαλαρωτικούς τρόπους για να απολαύσει κανείς τα μαγευτικά τοπία των Ελβετικών Άλπεων. Το Glacier Express περνάει από εντυπωσιακά αλπικά λιβάδια, ορεινές λίμνες και γραφικά χωριά, διασχίζοντας 91 τούνελ και 291 γέφυρες. Δείτε περισσότερα εδώ.

    The Bergen Line, Νορβηγία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    H διαδρομή των 500 χιλιομέτρων με το τρένο που ενώνει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Νορβηγίας, το Όσλο με το Μπέργκεν, είναι μία από τις πιο γραφικές του κόσμου περνώντας μέσα από τοπία μοναδικής ομορφιάς, φιορδ, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές. Η σιδηροδρομική γραμμή εγκαινιάστηκε το 1909 και παραμένει μια από τις πιο εντυπωσιακές παγκοσμίως. Το ταξίδι διαρκεί περίπου επτά ώρες.

    West Highland Line, Σκωτία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η γραμμή West Highland Line στα σκωτσέζικα highlands, που συνδέει τα λιμάνια Mallaig και Oban στη δυτική ακτή της Σκωτίας, θεωρείται η πιο γραφική στη Βρετανία κι ένα από τα ωραιότερα ταξίδια με τρένο στον κόσμο. Το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής είναι η γέφυρα Glenfinnan, μια από τις διασημότερες σιδηροδρομικές γέφυρες στον κόσμο, γνωστή από τις ταινίες του Χάρι Πότερ. Δείτε περισσότερα εδώ

    Golden Eagle Trans-Siberian Express, Ρωσία

    travelgo.gr
    Πηγή: Golden Eagle Luxury Trains

    Το ταξίδι των 9.300 χιλιομέτρων στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου, στην καρδιά της απέραντης ρωσικής γης, αποτελεί όνειρο ζωής πολλών ταξιδιωτών. Με το τρένο Golden Eagle μπορείς να το ζήσεις μέσα στην πολυτέλεια. Η μαγική διαδρομή που ενώνει τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ περνάει μέσα από οκτώ διαφορετικές ζώνες ώρας προσφέροντας μοναδικές εικόνες από τα ποτάμια της Σιβηρίας, τα πυκνά δάση, τη λίμνη Βαϊκάλη και την ατελείωτη στέπα. Δείτε περισσότερα εδώ.

    The Ghan, Αυστραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ταξίδι με το Ghan είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσεις την Αυστραλία. Η διαδρομή από την Αδελαΐδα μέχρι το Ντάργουιν διαρκεί τρεις νύχτες και τέσσερεις ημέρες και περιλαμβάνει εκδρομές στο Κάθριν, στο Άλις Σπρνγκς και στο Κούμπερ Πέντι. Διασχίζοντας σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα αυστραλιανής ερήμου θα δεις απόκοσμους βραχώδεις σχηματισμούς και φαντασμαγορικά τοπία που δεν θα βγουν πότε από τη μνήμη σου. Δείτε περισσότερα εδώ.

    Rocky Mountaineer, Καναδάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η διασημότερη σιδηροδρομική γραμμή του Καναδά ακολουθεί την ιστορική διαδρομή των εξερευνητών του 19ου αιώνα από το Βανκούβερ ως την πόλη Μπάνφ, προσφέροντας μοναδικές εικόνες. Η διαδρομή μέσα από τα Βραχώδη Όρη περνά από πανέμορφα τοπία, χιονισμένα βουνά, εντυπωσιακά φαράγγια και παγωμένες λίμνες σε ένα αξέχαστο ταξίδι εξερεύνησης που διαρκεί δύο μέρες. Μάλιστα, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα εκπληκτικά τοπία από ένα διώροφο βαγόνι με γυάλινο θόλο. Δείτε περισσότερα εδώ.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider