Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 13.2°C
    Clouds

    Αυτές είναι οι 10 πιο φιλικές πόλεις του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι 10 πιο φιλικές πόλεις του κόσμου

    Μια λίστα με τις 10 πιο φιλικές πόλεις του κόσμου, βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του, δημοσίευσε το Conde Nast Traveller. Αυτές είναι οι πόλεις που οι ταξιδιώτες βρήκαν τους πιο χαμογελαστούς, φιλόξενους και φιλικούς κατοίκους

    Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αγαπητή στους ταξιδιώτες; Τα αξιοθέατα, οι παραλίες, η αρχιτεκτονική και η γαστρονομία είναι σίγουρα σημαντικοί λόγοι για να αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι. Πέρα από αυτά, όμως, η φιλικότητα, η φιλοξενία και το ζεστό χαμόγελο των ντόπιων μπορούν να κάνουν κάθε ταξίδι αξέχαστο.

    Για ακόμη μια χρονιά, το διασημότερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου, το Conde Nast Traveller, στο πλαίσιο των βραβείων Readers' Choice Awards, ρώτησε τους ταξιδιώτες και αναγνώστες του, πού ένιωσαν περισσότερο ευπρόσδεκτοι και σε ποια πόλη βρήκαν τους πιο φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους. Αυτές είναι οι 10 πόλεις που ξεχώρισαν.


    Το top 10 των πιο φιλόξενων πόλεων του κόσμου

    • 1. San Miguel de Allende, Μεξικό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τέσσερις ώρες βορειοδυτικά από το Μέξικο Σίτι, το San Miguel de Allende είναι μια πόλη-στολίδι, γνωστή για την ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική της, τα πολύχρωμα κτήρια της και τη γαστρονομία της. Σύμφωνα με τα φετινά βραβεία του Conde Nast Traveller είναι και η πιο φιλική πόλη στον κόσμο.

    • 2. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη πιο φιλική πόλη στον κόσμο είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο, η απέραντη παραθαλάσσια πόλη της Βραζιλίας, που φημίζεται για τις παραλίες της και το διασημότερο καρναβάλι του κόσμου.

    • 3. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη στη Χώρα των Βάσκων είναι παγκοσμίως γνωστή για τα φανταστικά εστιατόρια της (διαθέτει 17 αστέρια Michelin, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη). Επίσης, έχει τους πιο φιλικούς κατοίκους στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα βραβεία του Conde Nast Traveller.

    • 4. Μπριζ, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από παραμύθι. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

    • 5. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν είναι μόνο μία από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου, αλλά και μια από τις πιο ζωντανές, με δυναμική πολιτιστική σκηνή, ωραίους εμπορικούς δρόμους και πολλά ιστορικά μνημεία.

    • 6. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας δίνει την αίσθηση μιας προσιτής πόλης. Κάθε γωνιά στο Ρέικιαβικ είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα καφέ και μπαρ, εκθέσεις τέχνης και εστιατόρια που φημίζονται για την τολμηρή δημιουργικότητά τους.

    • 7. Κοπεγχάγη, Δανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Design, παραμυθένια ατμόσφαιρα και υψηλή γαστρονομία. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, μάλιστα, η πολύχρωμη Κοπεγχάγη φιλοξενεί τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στην Ευρώπη.

    • 8. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, η Μπανγκόκ είναι μια πόλη περίπου 8 εκατομμυρίων κατοίκων, οι οποίοι φημίζονται για το χαμόγελο και τη φιλοξενία τους.

    • 9. Δουβλίνο, Ιρλανδία

    travelgo.gr

    Το Δουβλίνο είναι μια πόλη νεανική, φιλική και γεμάτη θετική ενέργεια. Είναι καταπράσινο και μπορείς να περιηγηθείς εύκολα και άνετα στην πόλη. Σχεδόν κάθε δρόμος έχει τουλάχιστον μια παμπ γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες που πίνουν και διασκεδάζουν μαζί.

    • 10. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

    travelgo.gr

    Το Κέιπ Τάουν προσελκύει τους ταξιδιώτες με τη γραφική ακτογραμμή του και στη συνέχεια τους προσκαλεί να γνωρίσουν εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και αξιόλογα μουσεία. Για να μην αναφέρουμε τα εκπληκτικά πάρκα, τις παραλίες και τα οινοποιεία που βρίσκονται μια ανάσα μακριά.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider