Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κεφαλονιά
    Tue 16.1°C
    Clouds

    Οι 10 ωραιότερες λίμνες του κόσμου - Ανάμεσά τους και μία ελληνική

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 10 ωραιότερες λίμνες του κόσμου - Ανάμεσά τους και μία ελληνική

    Η «βίβλος του ταξιδιού», το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller, βάζει μία ελληνική λίμνη στις 10 ωραιότερες του κόσμου - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

    Το άρθρο που δημοσίευσε πρόσφατα το Conde Nast Traveller για τις ωραιότερες λίμνες του κόσμου είναι γεμάτο με τοπία που κόβουν την ανάσα - από μια συναρπαστική περιοχή του Καναδά μέχρι εκπληκτικές ροζ λίμνες στην Αυστραλία. Εντυπωσιακά θαύματα της φύσης και του ανθρώπου, αυτές οι λίμνες μπορούν να σας κάνουν να ξεχάσετε εντελώς τις παραλίες. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα μαγευτικό μέρος της Ελλάδας - και μάλιστα στην τρίτη θέση της λίστας! Πρόκειται για το Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιά.

    Μελισσάνη: Μία από τις πιο εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με τις δύο αίθουσές του - μία σκοτεινή και καλυμμένη με σταλαγμίτες και μία που φωτίζεται από το τεράστιο φυσικό άνοιγμα της οροφής- το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά προσφέρει ένα αξέχαστο θέαμα στους επισκέπτες. Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης ανακαλύφθηκε το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο και αποτελεί ένα μοναδικής ομορφιάς γεωλογικό φαινόμενο. Θα το συναντήσετε σε απόσταση 2 χλμ. βορειοδυτικά της Σάμης, στον Καραβόμυλο. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.

    Μελισσάνη Κεφαλονιά
    Μελισσάνη Κεφαλονιά
    Πηγή: Shutterstock

    Η λίμνη βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος περίπου 160 μέτρα και βάθος από 10 έως 40 μέτρα. Σταλακτίτες ηλικίας 16.000 έως 20.000 χρόνων στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου. Ανεπανάληπτη είναι η εμπειρία της βαρκάδας στη λίμνη που φωτίζεται από την ανοιχτή οροφή, με τις ηλιαχτίδες να χαρίζουν υπέροχους χρωματισμούς στα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά.

    Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα με τις ομορφότερες λίμνες του κόσμου, σύμφωνα το Conde Nast Traveller:

    Οι 10 ωραιότερες λίμνες του κόσμου

    Λίμνη Moraine, Καναδάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Εθνικό Πάρκο Banff στον Καναδά είναι γεμάτο με πανέμορφες λίμνες. Η λίμνη Moraine στο δυτικό τμήμα του πάρκου, στην Κοιλάδα των Δέκα Κορυφών, ξεχωρίζει για το εκπληκτικό μπλε χρώμα των νερών της, που τροφοδοτούνται από τους γύρω παγετώνες.


    Νεκρά Θάλασσα, Ισραήλ/ Ιορδανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μην σας ξεγελάει το όνομα - η Νεκρά Θάλασσα είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό, η οποία βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Η ονομασία της λίμνης οφείλεται στην υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής. Σκεφτείτε πως περιέχει αλάτι σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας.

    Μελισσάνη, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά, λίγο έξω από τη Σάμη, είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, που φιγουράρει συχνά σε λίστες με τα ομορφότερα μέρη της γης. Μπορεί να το έχετε δει σε φωτογραφίες ή στην τηλεόραση, όμως αυτό που θα αντικρίσετε στο εσωτερικό του θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Η ξενάγηση γίνεται με βάρκες σε όλο το μήκος της λίμνης.

    Hutt Lagoon, Αυστραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μπορεί η λίμνη Hillier να είναι η πιο διάσημη από τις ροζ λίμνες της Αυστραλίας, όμως η λιμνοθάλασσα Hutt στη Δυτική Αυστραλία είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή. Εδώ, το νερό μπορεί να πάρει αποχρώσεις ροζ, μωβ ή κόκκινου, ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας.

    Λίμνη Nakuru, Κένυα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η λίμνη Nakuru βρίσκεται στην Κοιλάδα Rift της Κένυας και είναι γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής που φιλοξενεί, όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και φλαμίνγκο.

    Λίμνη Kawaguchiko, Ιαπωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις πέντε λίμνες που περιβάλλουν το όρος Φούτζι, η λίμνη Kawaguchiko είναι ίσως η πιο όμορφη και από τις πιο εύκολα προσβάσιμες από το Τόκιο. Με καθαρή ατμόσφαιρα μπορεί κανείς να δει το εμβληματικό βουνό να αντανακλάται στα νερά της λίμνης, ενώ την άνοιξη τα γύρω μονοπάτια γεμίζουν με άνθη κερασιάς.

    Λίμνη Crater, Όρεγκον

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περίπου τέσσερις ώρες οδικώς νότια του Πόρτλαντ, η λίμνη Crater είναι η βαθύτερη λίμνη στις Ηνωμένες Πολιτείες και μία από τις πιο όμορφες λίμνες στον κόσμο. Πρόκειται για μια λίμνη - καλντέρα, που είναι διάσημη για το βαθύ μπλε χρώμα της και τα καθαρά νερά της.

    Λίμνη Τιτικάκα, Περού/ Βολιβία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι η μεγαλύτερη λίμνη στη Νότια Αμερική (3.200 τετραγωνικά μίλια), αλλά και η σε μεγαλύτερο υψόμετρο πλεύσιμη λίμνη του κόσμου (3.812 μέτρα πάνω από τη θάλασσα). Τα κύρια αξιοθέατα εδώ είναι τα πλωτά χωριά κοντά στο Puno του Περού, στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν εύκολα με καγιάκ ή σκάφος.

    Laguna Colorada, Βολιβία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ψηλά στα βουνά της Βολιβίας, περίπου τρεις ώρες οδικώς βόρεια του San Pedro de Atacama της Χιλής, βρίσκεται η κατακόκκινη Laguna Colorada. Το χρώμα των νερών της οφείλεται στα κόκκινα φύκια.

    Λίμνη Attabad, Πακιστάν

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το 2010, το χωριό Attabad στο βόρειο Πακιστάν θάφτηκε από μια κατολίσθηση. Έτσι, δημιουργήθηκε η τιρκουάζ λίμνη Attabad, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει γίνει προορισμός από μόνη της. Γύρω από τη λίμνη δημιουργήθηκαν ξενοδοχεία και κάμπινγκ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και περιηγήσεις με σκάφος.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider