Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 20.9°C
    Clouds

    Πήλιο: Τρία «μυστικά» χωριά για τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πήλιο: Τρία «μυστικά» χωριά για τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα

    Ταξιδεύουμε στο Πήλιο και ανακαλύπτουμε τρία χωριά - ησυχαστήρια, κρυμμένα στην πανέμορφη φύση, που είναι ιδανικά για ήρεμα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα

    Αν για κάτι φημίζεται το Πήλιο, εκτός από την πλούσια φύση του, αυτό είναι σίγουρα τα υπέροχα, παραδοσιακά χωριά του. Τα χωριά του βουνού των Κενταύρων συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε φυσική ομορφιά και είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο. Πέρα από τους πρωταγωνιστές του μυθικού βουνού, αξίζει να εξερευνήσετε και μερικά από τα κρυμμένα «μυστικά» του. Παρακάτω ακολουθούν τρία λιγότερο γνωστά χωριά του Πηλίου που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας για τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα.

    Άγιος Γεώργιος Νηλείας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περίπου 20 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο, κοντά στη Βυζίτσα και τις Μηλιές, ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά πανέμορφο χωριό του Πηλίου. Απλωμένο αμφιθεατρικά ανάμεσα σε δύο ράχες, σε υψόμετρο 700 μ. περίπου, αποτελεί το ορεινότερο χωριό του Πηλίου και φημίζεται για την υπέροχη θέα του στον Παγασητικό κόλπο. Η καρδιά του χωριού χτυπάει στη γαλήνια πλατεία του, μία από τις ομορφότερες του Πηλίου. Εδώ, τα παλιά πέτρινα σπίτια στέκουν δίπλα σε νεοκλασικά αρχοντικά του 19ου αιώνα. Τα τελευταία ανήκουν σε εμπόρους που μετανάστευσαν στην Αίγυπτο και έκαναν περιουσίες πριν επιστρέψουν στο χωριό για να χτίσουν εντυπωσιακές εξοχικές κατοικίες. Πέτρινες βρύσες και τρεχούμενα νερά συμπληρώνουν την εικόνα του οικισμού. Η φύση τριγύρω σε καλεί για εξορμήσεις στο δάσος, περιπάτους και πεζοπορία.

    Πινακάτες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα τις Πινακάτες, ένα από τα πιο αυθεντικά παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, σας συμβουλεύουμε να το κάνετε άμεσα. Λιγότερο γνωστό από τους γείτονές του, όπως η Βυζίτσα και οι Μηλιές, αυτό το χωριό που απέχει 27 χλμ. από το Βόλο και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 560 μ., θα σας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή με την αισθητική του. Η φυσικά απομακρυσμένη θέση του στο βουνό το διαφύλαξε καλά διατηρημένο. Οι Πινακάτες προστατεύονται ως διατηρητέος οικισμός από το 1979. Δεν χορταίνεις να περιπλανιέσαι στα πέτρινα καλντερίμια χαζεύοντας τα πανέμορφα αρχοντικά. Το σκηνικό συμπληρώνουν η μεγάλη πλατεία με την εντυπωσιακή μαρμάρινη κρήνη, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το 500 ετών πλατάνι. Αξίζει να επισκεφτείτε και την Αγία Κυριακή στο λόφο απέναντι από τις Πινακάτες, για την υπέροχη θέα στο χωριό, στον Παγασητικό και το Πήλιο.

    Δράκεια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τον Βόλο, θα συναντήσετε την απόμακρη και ήσυχη Δράκεια, κρυμμένη πίσω από καταπράσινες και απότομες πλαγιές. Η Δράκεια αποτελεί ένα από τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας, όπου γράφτηκε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των Ναζί. Ολόκληρο το χωριό έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Κάντε μια βόλτα στις δύο πλατείες με τα πλατάνια και τις παραδοσιακές ταβέρνες και επισκεφθείτε το αρχοντικό Τριανταφύλλου που διαθέτει θαυμάσιο εσωτερικό, το ναό του Αγίου Αθανασίου και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου με τις αγιογραφίες του Παγώνη. Απολαύστε τη φύση πεζοπορώντας στα μονοπάτια που συνδέουν το χωριό με τα Χάνια και τον Άγιο Λαυρέντιο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider