Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.8°C
    Clear

    Οι 6 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί του κόσμου για το 2023

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 6 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί του κόσμου για το 2023

    Αυτοί είναι οι top προορισμοί στον κόσμο για τους λάτρεις του καλού φαγητού, σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Lonely Planet - Αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες από την Ιταλία μέχρι το Περού και την Ιαπωνία

    Πέρα από τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές, το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας. Παραδοσιακές γεύσεις, street food και βραβευμένα εστιατόρια πρωτοπόρων σεφ που πηγαίνουν τη δημιουργική γαστρονομία ένα βήμα παραπέρα, μπορούν να κάνουν κάθε ταξίδι ακόμα πιο συναρπαστικό.

    Αν το καλό φαγητό αποτελεί για εσάς προτεραιότητα όταν ταξιδεύετε, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη φετινή λίστα του Lonely Planet (Best in Travel 2023) με τους 6 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο για να πάρετε ιδέες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Lonely Planet: 6 top γαστρονομικοί προορισμοί για το 2023

    Λίμα, Περού

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα τελευταία χρόνια, η περουβιανή κουζίνα απασχολεί ιδιαίτερα τον κόσμο της γαστρονομίας. Ένα ταξίδι στη Λίμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μυηθείτε στις αυθεντικές γεύσεις τις. Το ceviche είναι το πιο γνωστό πιάτο της περουβιανής κουζίνας και το pisco το εθνικό κοκτέιλ.

    Ούμπρια, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Ούμπρια, γεμάτη από μαγευτικά τοπιία και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, προσφέρει μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία στους ταξιδιώτες. Και είναι λιγότερο τουριστική σε σχέση με άλλες, διάσημες περιοχές της Ιταλίας. Τι άλλο θέλετε για ένα αξέχαστο και απολαυστικό ταξίδι;

    Φουκουόκα, Ιαπωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο βόρειο τμήμα του Κιούσου, στην Ιαπωνία, η Φουκουόκα είναι μια ηλιόλουστη, παραθαλάσσια πόλη που προσφέρει άφθονες λαχταριστές γαστρονομικές επιλογές, όπως το περίφημο Hakata Ramen (σούπα ραμεν με χοιρινό, μυρωδικά και ολόκληρο αυγό).

    Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δρόμοι γεμάτοι πάγκους τροφίμων, αγορές με νόστιμα σνακ και έντονη νυχτερινή ζωή τοποθετούν την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στο top 5 των γαστρονομικών προορισμών του Lonely Planet.

    Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ουρουγουάης αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Οι ταξιδιώτες θα βρουν χαλαρές παραλίες και μια δυναμική γαστρονομική σκηνή.

    Νότια Αφρική

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν είναι μόνοι οι παγκοσμίως γνωστοί αμπελώνες της, αλλά και η νέα γενιά σεφ της Νότιας Αφρικής που προωθεί τη γαστρονομική σκηνή της χώρας, καθιστώντας την έναν προορισμό που αξίζει να επισκεφθεί κανείς όχι μόνο για το κρασί, αλλά και για το φαγητό του.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider