BEST OF
Κείμενο: Travelgo Team

H Σάμος κρύβει μοναδικές ομορφιές και εκπλήξεις. Παραλίες με βλάστηση που φτάνει σχέδον στη θάλασσα, χρυσές αμμουδιές και απομονωμένοι κολπίσκοι με επιβλητικά βράχια σάς περιμένουν για ατελείωτες βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά

Μεγάλη, καταπράσινη, γεμάτη ιστορία και υπέροχα τοπία, η Σάμος είναι ένα νησί που έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Το διαμάντι του Βορείου Αιγαίου έχει ως δυνατά χαρτιά τους παραδοσιακούς οικισμούς, την εντυπωσιακή φύση, τα σπουδαία μνημεία, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το γλυκό κρασί του, αλλά και τις πανέμορφες παραλίες που ικανοποιούν κάθε γούστο.

Παρακάτω επιλέξαμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες που δεν πρέπει να χάσετε αν επισκεφθείτε τη Σάμο. Παραλίες με βλάστηση που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα, xρυσές αμμουδιές, κολπίσκοι με επιβλητικά βράχια, κοσμικές αλλά και απομονωμένες γωνιές, σας περιμένουν για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Σάμος: 5+1 ξεχωριστές παραλίες για αξέχαστες βουτιές

Τσαμαδού

Πηγή: Shutterstock

Πυκνή βλάστηση με πεύκα που ακουμπούν σχεδόν στη θάλασσα, γαλαζοπράσινα νερά και άσπρα βότσαλα συνθέτουν το μαγευτικό τοπίο στην Τσαμαδού, μία από τις πιο γνωστές και ωραιότερες παραλίες της Σάμου. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και απέχει περίπου 13 χλμ. από την πόλη της Σάμου. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ντουζ, εστιατόριο και beach bar.

 

Τσάμπου

Πηγή: Shutterstock

Η παραλία Τσάμπου, μετά τα Αυλάκια, έχει φανατικούς λάτρεις- κι όχι άδικα. Το κολύμπι στα βαθιά και πεντακάθαρα γαλάζια νερά της είναι απόλαυση. Χρειάζεται όμως κάποια προσοχή, όταν έχει δυνατούς βόρειους ανέμους γιατί πιάνει μεγάλα κύματα. Η παραλία βρίσκεται 16 χλμ. βορειοδυτικά από το Βαθύ και 5 χλμ. από το Κοκκάρι. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και πάρκινγκ. Δίπλα της βρίσκεται η μικρή Τσάμπου που προσφέρεται για γυμνισμό.

 

Ποτάμι

Πηγή: Shutterstock

Στη βορειοανατολική ακτή της Σάμου, μετά το λιμάνι Καρλοβάσου, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες παραλίες του νησιού, το Ποτάμι. Χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της ακτής αποτελεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πάνω από την παραλία. Πρόκειται για μία μεγάλη σε έκταση παραλία με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Αξίζει να κάνετε τη διαδρομή από την παραλία μέχρι τους καταρράκτες (περίπου 2 χλμ.). Θα περάσετε μέσα από ένα πανέμορφο δάσος για να καταλήξετε σε μια μικρή και γραφική λίμνη όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να κάνετε βουτιές από τα ψηλά βράχια.

 

Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι

Πηγή: Shutterstock

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα αγαπήσουν τη διαδρομή που ξεκινάει από την περιοχή Ποτάμι και καταλήγει σε δύο υπέροχες παραλίες, το Μικρό Σεϊτάνι και το Μεγάλο Σεϊτάνι. Η διαδρομή διαρκεί πάνω από μία ώρα αλλά η ομορφιά του τοπίου θα σας ανταμείψει. Θα φτάσετε πρώτα σε έναν ορμίσκο με βότσαλα και βαθιά νερά και στη συνέχεια στη δεύτερη και μεγαλύτερη, αμμουδερή παραλία. Οι παραλίες δεν είναι οργνωμένες (φροντίστε να είστε εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα) και προσφέρονται για απόλυτη χαλάρωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις προσεγγίσετε με καραβάκι από το λιμάνι Καρλοβάσου.

 

Ψιλή Άμμος ή Χρυσή Άμμος

Πηγή: Shutterstock

Το όνομά της τα λέει όλα. Απλωμένη σε ένα μεγάλο κόλπο μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον Κάμπο Μαραθοκάμπου, η παραλία αυτή μαγεύει τους επισκέπτες με τον συνδυασμό της χρυσής άμμου και του πράσινου της φύσης. Έχει εύκολη πρόσβαση και ρηχά νερά, γι΄αυτό την προτιμούν και οικογένειες με παιδιά. Η Χρυσή Άμμος είναι οργανωμένη και υπάρχουν μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό, σνακ, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

 

Διαβάστε ακόμη: