Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18.2°C
    Clouds

    Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 5 νησιά για την πρώτη καλοκαιρινή απόδραση

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 5 νησιά για την πρώτη καλοκαιρινή απόδραση

    Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και μας δίνει την τέλεια αφορμή για μια μικρή καλοκαιρινή απόδραση. Ιδού 5 νησιά ιδανικά για να απολαύσετε βουτιές σε ωραίες παραλίες, βόλτες σε γραφικά χωριά και παραδοσιακό φαγητό

    Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί πάντα ιδανική αφορμή για τις πρώτες καλοκαιρινές μίνι διακοπές με βουτιές σε θαυμάσιες παραλίες, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και βόλτες σε παραδοσιακά χωριά.

    Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την έναρξη του καλοκαιριού από μία απόδραση σε ένα νησί; Για εσάς που ακόμα το σκέφτεστε, ετοιμάσαμε μια λίστα με πέντε θαυμάσια νησιά για να αποδράσετε το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και να μπείτε σε άκρως καλοκαιρινή διάθεση.

    Διαβάστε ακόμη:

    5 νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

    Αγκίστρι: Για απόδραση εξπρές

    travelgo.gr
    Σκάλα (πηγή: Shutterstock)

    Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι είναι ένα καταπράσινο νησάκι που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Ο λόγος; Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο και ηρεμία. Το μικρότερο νησί του Σαρωνικού είναι ιδανικός προορισμός για παρέες, ζευγάρια, οικογένειες αλλά και όσους λατρεύουν τις εξερευνήσεις στη φύση, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες. Στη Σκάλα θα βρείτε μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό.

    travelgo.gr
    Χαλικιάδα (πηγή: Shutterstock)

    Στο Μεγαλοχώρι, τον μεγαλύτερο οικισμό στο Αγκίστρι, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψετε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δείτε τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού. Η περίφημη Χαλικιάδα, με τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σας περιμένουν για δροσιστικά μακροβούτια.

    Σκύρος: Για ηρεμία και δυνατές γευστικές εμπειρίες

    travelgo.gr
    Χώρα Σκύρου (πηγή: Shutterstock)

    Πανέμορφα τοπία, αυθεντική φιλοξενία και καλό φαγητό σάς περιμένουν στο νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων, στα ανατολικά της Εύβοιας. Μισή καταπράσινη και εύφορη και μισή άγρια και άνυδρη, η Σκύρος είναι ένα νησί-έκπληξη που κλέβει καρδιές. H πανέμορφη Χώρα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το βυζαντινό κάστρο, που «επιτηρεί» την περιοχή. Στενά δρομάκια και κατάλευκα σπίτια που σκαρφαλώνουν στην πλαγιά συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα Κυκλάδες. Κάτω από τη Χώρα, ο Μώλος και τα Μαγαζιά- τα δύο πιο γνωστά θέρετρα της Σκύρου- συναντιούνται σε μια μεγάλη, αμμουδερή παραλία σε σχήμα πετάλου, που προσφέρεται για υπέροχα μπάνια.

    travelgo.gr
    Πεύκος (πηγή: Shutterstock)

    Μία ακόμα όμορφη παραλία που είναι αρκετά μεγάλη και προσελκύει κόσμο είναι τα Γυρίσματα. Αξίζει όμως να επισκεφθείτε και τις πευκόφυτες βορειοδυτικές παραλίες: τον Άγιο Φωκά, τον Πεύκο, την απάνεμη Κυρά-Παναγιά και τον Άγιο Πέτρο με τη μεγάλη αμμουδιά. Η παραδοσιακή κουζίνα της Σκύρου θα σας εντυπωσιάσει με την ποιότητα και την απλότητά της. Βασικός πρωταγωνιστής των περισσότερων τοπικών πιάτων είναι το άγριο κατσικάκι, αλλά και ο αστακός- η περίφημη αστακομακαρονάδα σερβίρεται σχεδόν παντού και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

    Κύθνος: Για τους λάτρεις της απλότητας

    travelgo.gr
    Χώρα Κύθνου (πηγή: Shutterstock)

    Χρειάζεστε μόλις δύο ώρες από το Λαύριο και τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά για να βρεθείτε σε αυτό το νησί των Κυκλάδων που θα σας γοητεύσει με την απλότητα και τη μοναδική ομορφιά του. Η Κύθνος έχει αμέτρητες παραλίες που στην πλειοψηφία τους είναι ανοργάνωτες, γραφικά χωριά, ολόλευκα ξωκλήσια, μια Χώρα που συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές του κυκλαδίτικου τοπίου και πολλά ακόμα μέρη που θα σας ενθουσιάσουν. Σε απόσταση 7 χλμ. από τη Xώρα, αξίζει να επισκεφθείτε τη Δρυοπίδα, ένα γραφικό χωριό με παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια, παλιές εκκλησίες, όμορφες μικρές πλατείες και γραφικά σοκάκια.

    travelgo.gr
    Κολώνα (πηγή: Shutterstock)

    Η Κολώνα είναι η πιο διάσημη παραλία της Κύθνου και μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Η λωρίδα αμμουδιάς που συνδέει την ακτή της Κύθνου με τη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά δημιουργεί δύο πανέμορφες και απάνεμες παραλίες δεξιά και αριστερά. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την περιοχή της Κανάλας, το πιο «πράσινο» σημείο του νησιού. Εκεί, σκαρφαλωμένο σε βράχο είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγιάς Κανάλας.

    Τζια: Για πεζοπορία και βουτιές

    travelgo.gr
    Ιουλίδα (πηγή: Shutterstock)

    Η Τζια ή αλλιώς Κέα απέχει μόλις μία ώρα με το καράβι από το Λαύριο και είναι το πιο κοντινό κατοικήσιμο κυκλαδονήσι στην Αττική. Η Ιουλίδα, η πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους Κάστρου και Μύλων, είναι μία από τις ομορφότερες χώρες των Κυκλάδων. Για μπάνιο επιλέξτε το Γιαλισκάρι, μια παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλανά νερά, ή το Σπαθί, τις Ποίσσες, τα Ξύλα και τον Κούνδουρο.

    travelgo.gr
    Βουρκάρι (πηγή: Shutterstock)

    Για φαγητό και ποτό, αξίζει να πάτε μέχρι το Βουρκάρι, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ιστιοπλόους και για τους καλοφαγάδες. Το νησί φημίζεται και για τα μονοπάτια του. Η περιήγηση σε αυτά είναι μαγευτική, καθώς διασχίζοντάς τα περνάς μέσα από δάση με βελανιδιές και συναντάς παραδοσιακές πετρόκτιστες πηγές και γραφικά ξωκλήσια, καταλήγοντας σε μικρούς όρμους και σε υπέροχες παραλίες.

    Τήνος: Για βόλτες σε γραφικά χωριά

    travelgo.gr
    Βώλακας (πηγή: Shutterstock)

    Πέρα από τη Χώρα, την εκκλησία της Παναγίας και τα πλήθη των πιστών, τα πανέμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά της Τήνου περιμένουν τον επισκέπτη που θέλει να ανακαλύψει την αυθεντική πλευρά του νησιού. Ο Πύργος, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, είναι μια υπαίθρια έκθεση λαϊκής τέχνης. Περπατώντας στα γραφικά καλντερίμια θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του χωριού και τις υπέροχες δημιουργίες από μάρμαρο που κοσμούν κάθε γωνιά. Η Καρδιανή είναι ένα χωριό-έκπληξη. Γαντζωμένη στην πλαγιά του βουνού Πατέλες, απροσδόκητα πράσινη, με ξεχωριστή αρχιτεκτονική και άπλετη θαλασσινή θέα. Στο χωριό Βώλακας (ή Βωλάξ) θα αντικρίσετε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με διάσπαρτους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους μεγάλων διαστάσεων (μάλλον απομεινάρια μιας ηφαιστειακής έκρηξης) που εντυπωσιάζουν και εξάπτουν τη φαντασία.

    travelgo.gr
    Κολυμπήθρα (πηγή: Shutterstock)

    Τα αμφιθεατρικά χτισμένα Υστέρνια (σαν μπαλκόνι στο Αιγαίο), η Στενή (το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού μετά τον Πύργο), τα Δύο Χωριά, ο Φαλατάδος, ο Τριπόταμος και το ψαροχώρι του Πανόρμου συμπληρώνουν την παλέτα των must see χωριών του νησιού. Στην Τήνο θα βρεθείτε μπροστά σε ένα πλήθος από υπέροχες παραλίες: Κολυμπήθρα, Παχιά Άμμος και Σάντα Μαργαρίτα είναι μερικές μόνο από τις παραλίες που σας περιμένουν για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider