Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 20.8°C
    Clouds

    Τα 10 πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου σύμφωνα με το TikTok

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα 10 πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου σύμφωνα με το TikTok

    Από το Ντουμπάι μέχρι το Λας Βέγκας, αυτή είναι η χρυσή δεκάδα με τα ταξιδιωτικά αξιοθέατα που κερδίζουν τις εντυπώσεις στο TikTok, σύμφωνα με έρευνα ταξιδιωτικής εταιρείας - Κάποια από αυτά θα σας εκπλήξουν

    Το TikTok είναι το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της νέας γενιάς και όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολεί έντονα και τα επόμενα χρόνια. Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο αριθμός των travel influencers που ασχολούνται με το TikTok έχει πολλαπλασιαστεί. Για όσους αγαπούν να εξερευνούν τον κόσμο, η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη πηγή ταξιδιωτικής έμπνευσης. Σύμφωνα με την εταιρεία Next Vacay, οι αναζητήσεις στη Google για ταξιδιωτικά TikTok βίντεο έχουν αυξηθεί κατά 350% την τελευταία χρονιά.

    Χιλιάδες ταξιδιωτικά βίντεο από χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας προσφέρουν τη δυνατότητα για μια «βόλτα» σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί που σαρώνουν στο TikTok; Μια νέα μελέτη της Next Vacay συνδύασε πληροφορίες για τα κορυφαία ταξιδιωτικά αξιοθέατα στο TikTok μαζί με αξιολογήσεις από το Tripadvisor και έφτιαξε μια λίστα με τα 10 trending αξιοθέατα στον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη:

    TikTok: Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή ταξιδιωτικά αξιοθέατα

    1. Disney World, Ορλάντο, ΗΠΑ

    travelgo.gr

    Όπως αναφέρει το ταξιδιωτικό site Travel Pulse, το Disney World είναι απίστευτα δημοφιλές τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα. Το Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok αυτή τη στιγμή, με περισσότερες από 8,6 δισεκατομμύρια προβολές.


     

    2. Burj Khalifa, Ντουμπάι

    travelgo.gr

    Ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, αλλά και το δεύτερο πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok με 1,9 δισεκατομμύρια προβολές.

    3. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

    travelgo.gr

    Το εμβληματικό παριζιάνικο αξιοθέατο διαθέτει πάνω από 719 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

    4. Ταζ Μαχάλ, Άγκρα, Ινδία

    travelgo.gr


    To Ταζ Μαχάλ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως, ενώ η ιστορία αγάπης που κρύβεται πίσω από την ανέγερσή του συγκινεί μέχρι σήμερα τους επισκέπτες. Είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok, με πάνω από 377 εκατομμύρια προβολές.

    5. Grand Canyon, Αριζόνα, ΗΠΑ

    travelgo.gr

    Το εκπληκτικό Γκραν Κάνυον δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, αρκετοί από τους οποίους δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους στο TikTok. Το Μεγάλο Φαράγγι έχει πάνω από 273 εκατομμύρια προβολές.

    6. Las Vegas Strip, Νεβάδα, ΗΠΑ

    travelgo.gr


    Το λαμπερό Las Vegas Strip είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς δρόμους διασκέδασης των ΗΠΑ. Έχει λάβει πάνω από 259 εκατομμύρια προβολές.

    7. Golden Gate Bridge, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

    travelgo.gr

    Οι TikTokers λατρεύουν να παρακολουθούν βίντεο από την εμβληματική κρεμαστή Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία έχει πάνω από 118 εκατομμύρια προβολές.
     

    8. Hoover Dam, Νεβάδα, ΗΠΑ

    travelgo.gr

    Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το Φράγμα Χούβερ, επί του ποταμού Κολοράντο, στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών της Αριζόνα και της Νεβάδα. Είναι το όγδοο πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok, με σχεδόν 70 εκατομμύρια προβολές.

    9. Εθνικό Πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

    travelgo.gr

    Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το εκπληκτικό Εθνικό Πάρκο Yosemite, το οποίο έχει λάβει περισσότερες από 59 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

    10. Στόουνχεντζ, Αγγλία

    travelgo.gr

    Το μυστηριώδες Στόουνχεντζ, ένα νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο κοντά στο Salisbury, προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ είναι το δέκατο πιο δημοφιλές αξιοθέατο σε όλο τον κόσμο στο TikTok, με σχεδόν 52 εκατομμύρια προβολές.

    Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider