Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.7°C
    Clear

    Μια ελληνική πόλη στις 10 πιο φιλόξενες του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μια ελληνική πόλη στις 10 πιο φιλόξενες του κόσμου

    Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας είναι η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα βραβεία Traveller Review Awards 2022 που απένειμε η ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com

    Για όσους αναζητούν κάτι πραγματικά ξεχωριστό για τα επόμενα ταξίδια τους, η δημοφιλής πλατφόρμα κρατήσεων Booking.com δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards 2022. Από νησιά εκτός τουριστικών ραντάρ μέχρι ιστορικές πόλεις, οι 10 προορισμοί της λίστας επιλέχθηκαν για την εξαιρετική φιλοξενία που προσφέρουν, όπως αποδεικνύεται από τις περισσότερες από 232 εκατομμύρια έγκυρες κριτικές από ταξιδιώτες της Booking.com.

    Ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς βρίσκεται μία γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου και από τις ωραιότερες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στην τέταρτη θέση της λίστας φιγουράρει το Ναύπλιο - ένας κλασικός και αγαπημένος προορισμός για αποδράσεις όλες τις εποχές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο

    travelgo.gr
    Το Ναύπλιο από ψηλά (πηγή: Shutterstock)

    Το Ναύπλιο είναι η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για το 2022, μετά από έρευνα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της Booking.com όπως εκδηλώθηκαν στις κριτικές τους. Μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, η «Νάπολη της Ανατολής» των Ενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας, αποτελεί μία από τις ωραιότερες ελληνικές πόλεις, συνδυάζοντας την ομορφιά της θάλασσας με τα μονοπάτια του πολιτισμού και της ιστορίας.

    travelgo.gr
    Το Μπούρτζι (πηγή: Shutterstock)

    Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Παλαμήδι και η πλατεία Συντάγματος, που περιτριγυρίζεται από ιστορικά κτήρια, είναι μερικά μόνο από τα σημεία του Ναυπλίου που κάθε επισκέπτης πρέπει να δει από κοντά, ενώ οι παραλίες και τα σπουδαία αρχαία μνημεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τις μετοχές του.

    Αναλυτικά η λίστα με τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις σύμφωνα με την Booking.com

    Οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις στον κόσμο

    1. Ματέρα, Ιταλία

    travelgo.gr

    Την αποκαλούν «Καππαδοκία της Ιταλίας» και είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Η Ματέρα, στην περιοχή της Μπαζιλικάτα στη Νότια Ιταλία (66 χλμ. από το Μπάρι), είναι μια μικρή πόλη με σπάνια φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία. Η πόλη απέκτησε διεθνή φήμη λόγω των πανάρχαιων συνοικιών, που είναι σκαμμένες μέσα στα ασβεστώδη βράχια της περιοχής- τα περίφημα Sassi di Matera (πέτρες-σπηλιές της Ματέρα). Εκεί λέγεται πως κατοίκησαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ιταλία.

    2. Μπλεντ, Σλοβενία

    travelgo.gr

    Στη βορειοδυτική Σλοβενία και σε απόσταση 54 χλμ. από την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά σημεία της χώρας. Φτάνοντας στο Μπλεντ διασχίζετε τη μικρή πόλη και καταλήγετε σε μια παραμυθένια λίμνη περιτριγυρισμένη από βουνά και δάση, στη μέση της οποίας βρίσκεται μία νησίδα με ένα εκκλησάκι. Το σκηνικό συμπληρώνεται από το επιβλητικό κάστρο πάνω στο βράχο.

    3. Taitung, Ταϊβάν

    travelgo.gr

    Το Taitung στη νοτιοανατολική ακτή της Ταϊβάν, είναι γνωστό για τις όμορφες παραλίες, τα φυσικά πάρκα και τον πλούσιο πολιτισμό του. Με ένα τροπικό κλίμα όλο το χρόνο, οι ταξιδιώτες δεν θα απογοητευτούν από τον καιρό ή την εκπληκτική θέα που προσφέρει η πόλη.

    4. Ναύπλιο, Ελλάδα

    travelgo.gr

    Η «Νάπολη της Ανατολής» των Ενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας παραμένει αρχοντική. Το κυνήγι θησαυρού στη ρομαντική Παλιά Πόλη του Ναυπλίου - μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας- επιφυλάσσει πανέμορφα νεοκλασικά και βενετσιάνικα κτήρια, μπαλκόνια με ολάνθιστες βουκαμβίλιες, επιβλητικές εκκλησίες και τουρκικές κρήνες.

    5. Τολέδο, Ισπανία

    travelgo.gr

    Το Τολέδο είναι μια πόλη που μοιάζει με μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής, μια ανάσα από τη Μαδρίτη. Δεν αποτελεί έκπληξη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ για σχεδόν 500 χρόνια (1085-1561) υπήρξε πρωτεύουσα της Ισπανικής αυτοκρατορίας.

    6. Monte Verde, Βραζιλία

    travelgo.gr

    Γνωστό ως η «Ελβετία» της Βραζιλίας, το Monte Verde έχει ευρωπαϊκό στυλ και ατμόσφαιρα. Αυτή η μικρή και γραφική πόλη που βρίσκεται στα βουνά Serra da Mantiqueira, είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης και της ορειβασίας. Η περιοχή φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς τύπους άγριας ζωής, ειδικά πουλιά.

    7. Μπριζ, Βέλγιο

    travelgo.gr

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν και «Βενετία του Βορρά». Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με υπέροχα κανάλια και γέφυρες, πέτρινα καλντερίμια, πανύψηλους καθεδρικούς, χρωματιστά σπιτάκια και καρτποσταλικές λίμνες, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας μαγέψει.

    8. Nusa Lembongan, Ινδονησία

    travelgo.gr

    Κοντά στο διάσημο Μπαλί, το νησί Nusa Lembongan έχει πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες που θέλουν να αποφύγουν τα πλήθη: ειδυλλιακές παραλίες, εξωτική κουζίνα και μια πλούσια τοπική κουλτούρα που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο έμπειρο ταξιδιώτη.

    9. Πόντα Ντελγάδα, Αζόρες, Πορτογαλία

    travelgo.gr

    Η Πόντα Ντελγάδα, η πρωτεύουσα του αρχιπελάγους των Αζορών της Πορτογαλίας, φημίζεται για τις ιαματικές πηγές και το όμορφο καταπράσινο περιβάλλον της. Πρόκειται για μια όμορφη και γοητευτική πόλη με στενά ελικοειδή δρομάκια, αυθεντικά εστιατόρια και μοναδική τοπική αρχιτεκτονική.

    10. Χόι Αν, Βιετνάμ

    travelgo.gr

    Η Χόι Αν αποτελεί μία από τις πιο γραφικές περιοχές του Βιετνάμ. Φημισμένη για την καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη της, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μαγεύει τους ταξιδιώτες με την παραδοσιακή ομορφιά, τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, το νόστιμο φαγητό και τους χαλαρούς ρυθμούς της.

    Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider