Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κάρυστος
    Wed 17.4°C
    Clouds

    Πεταλιοί: Οι «ελληνικές Μαλδίβες» σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

    ΚΑΡΥΣΤΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πεταλιοί: Οι «ελληνικές Μαλδίβες» σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

    Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, στα νερά της νότιας Εύβοιας, οι Πεταλιοί είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που σου δίνουν στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια εξωτική γωνιά στην άλλη άκρη του κόσμου

    Η Ελλάδα κρύβει δεκάδες θησαυρούς σε κάθε της γωνιά, μέρη και παραλίες που συναγωνίζονται επάξια εξωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, για παράδειγμα, υπάρχει ένα σύμπλεγμα νησιών που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις Μαλδίβες. Ο λόγος για τους Πεταλιούς, μια «γειτονιά» 10 μικρών νησιών, ένα σημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα.

    Διαβάστε ακόμη: Το άγνωστο «Νησί των Ονείρων» μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

    Οι Πεταλιοί ανήκουν στην Κάρυστο και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το Μαρμάρι, μόλις 10 λεπτά με καραβάκι. Η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι είναι τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα είναι τα Αυγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Σε αυτά τα γραφικά νησάκια με τους εξωτικούς κολπίσκους θα πάτε μόνο με σκάφος ή με εκδρομή (τα μεγαλύτερα νησιά είναι ιδιωτικά) για να κολυμπήσετε στα τιρκουάζ νερά τους και εξερευνήσετε τον υπέροχο βυθό τους. Ο συνδυασμός των χρωμάτων του νερού και της φύσης είναι πραγματικά μοναδικός.

    Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Travel Inspiration

    Η ιστορία των Πεταλιών

    To Travel Inspiration παραθέτει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία των Πεταλιών. Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομάρ Πασά της Καρύστου και αρκετά χρόνια αργότερα δόθηκαν από το ελληνικό κράτος ως δώρο στον τσάρο Νικόλαο Α’. Όταν η Όλγα Κωνσταντίνοβνα, εγγονή του τσάρου, παντρεύτηκε τον Γεώργιο και έγινε βασίλισσα της Ελλάδος, πούλησε την προίκα της στον εφοπλιστή Εμπειρίκο, στην οικογένεια του οποίου ανήκει ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μέρος των Πεταλιών, καθώς και το δεύτερο σε έκταση νησί του συμπλέγματος.

    Όσο για το μεγαλύτερο νησί, γνωστό ως Πεταλία, κατά την δεκαετία του ΄80, πέρασε στην ιδιοκτησία της Παλόμα Πικάσο, κόρης του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, και του αδελφού της Κλοντ, οι οποίοι μετέτρεψαν με τη σφραγίδα του προσωπικού τους στυλ τους αλλοτινούς στάβλους καθώς και την εξοχική κατοικία της βασίλισσας, σε ένα μοναδικό κατάλυμα που θυμίζει Τοσκάνη. Σήμερα, ανήκει στην οικογένεια του επιχειρηματία Γεωργίου Δαυίδ.

    Η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είναι μερικές μόνο από τις προσωπικότητες που πέρασαν εκεί κάποια από τα καλοκαίρια της ζωής τους και μετέτρεψαν τους Πεταλιούς σε μια VIP «γειτονιά» που με τα απίστευτα χρώματά τους έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider