Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 20.5°C
    Clouds

    Οι 10 καλύτερες χώρες για ψηφιακούς νομάδες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 10 καλύτερες χώρες για ψηφιακούς νομάδες

    Το Club Med δημιούργησε μια λίστα με τις κορυφαίες χώρες για «ψηφιακούς νομάδες» που ζουν και δουλεύουν ταξιδεύοντας από το ένα σημείο της γης στο άλλο

    Με τις αλλαγές που έφερε που η πανδημία του κορονοϊού στην εργασιακή κουλτούρα, η τάση των «ψηφιακών νομάδων» (digital nomads) επιταχύνθηκε ραγδαία. Όλο και περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, συνήθως σε τομείς της τεχνολογίας αλλά και σε πιο δημιουργικά επαγγέλματα, που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε κάποια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία ή σε ένα γραφείο για να κάνουν τη δουλειά τους, ταξιδεύουν με ένα λάπτοπ στο χέρι και εργάζονται από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

    Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι 10 πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο

    Η γνωστή εταιρεία Club Med δημιούργησε μια λίστα με τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες. Για την κατάρτιση της λίστας, η εταιρεία εξέτασε το κόστος ζωής, την ασφάλεια, τη μέση ταχύτητα του διαδικτύου, τις δυνατότητες για εμπειρίες στη φύση, καθώς και τον αριθμό των δραστηριοτήτων που προσφέρει η κάθε χώρα. Ιδού οι 10 καλύτερες χώρες για να εργαστείς ταξιδεύοντας στον κόσμο.

    Ταϊλάνδη

    travelgo.gr
    Η Ταϊλάνδη είναι η κορυφαία χώρα στον κόσμο για να ζήσει κάποιος ως «ψηφιακός νομάς» (Πηγή: Shutterstock)

    Σύμφωνα με την έρευνα του Club Med, η Ταϊλάνδη είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για ψηφιακούς νομάδες. Πέρα από το «νησί των πάρτι», η Ταϊλάνδη είναι ένας προορισμός με πολλά πρόσωπα, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία, αφήνοντας το μυαλό τους τόσο καθαρό όσο τα κρυστάλλινα νερά των νησιών της. Οι πτήσεις προς γειτονικές χώρες όπως η Μαλαισία, η Ταϊβάν, η Ινδονησία και η Καμπότζη είναι σχετικά φθηνές και γρήγορες, προσφέροντας άφθονες ευκαιρίες στους ψηφιακούς νομάδες να επεκτείνουν τις περιπέτειες τους.

    Σρι Λάνκα

    travelgo.gr
    Η Σρι Λάνκα προσφέρει υπέροχα τοπία και άφθονες δραστηριότητες στους ψηφιακούς νομάδες (Πηγή: Shutterstock)

    Η Σρι Λάνκα είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για ψηφιακούς νομάδες, σύμφωνα με το Club Med. Με χαμηλό κόστος διαβίωσης και ένα υπέροχα τοπία (από καταπράσινα βουνά μέχρι κοραλλιογενείς υφάλους και παραλίες με λευκή άμμο) που μπορούν να προσφέρουν έμπνευση σε όσους ταξιδεύουν ενώ εργάζονται, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Η Σρι Λάνκα συγκεντρώνει συνολικά 238 βαθμούς (με άριστα το 320) στη λίστα του Club Med, έχοντας μέση θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου και άφθονες δραστηριότητες και αξιοθέατα για να απολαύσουν οι επισκέπτες.

    Σιγκαπούρη

    travelgo.gr
    Η Σιγκαπούρη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους τεχνολογίας στον κόσμο (Πηγή: Shutterstock)

    Στη τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Σιγκαπούρη, μια χώρα που προσφέρει σε αυτούς που επιλέγουν να εργαστούν από εκεί μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Παρόλο που αποτελεί έναν από τους τεχνολογικούς «κόμβους» του πλανήτη (με τις υψηλότερες διαδικτυακές ταχύτητες από τις υπόλοιπες χώρες της λίστας του Club Med), είναι επίσης γνωστή για τους χώρους πρασίνου της, όπως οι φουτουριστικοί Κήποι του Κόλπου (Gardens by the Bay).

    Δείτε στην gallery ολόκληρη τη λίστα με τις 10 καλύτερες χώρες για ψηφιακούς νομάδες

    Ταϊλάνδη (Πηγή: Shutterstock)
    Ταϊλάνδη (Πηγή: Shutterstock)
    Σιγκαπούρη (Πηγή: Shutterstock)
    Σιγκαπούρη (Πηγή: Shutterstock)
    Σρι Λάνκα (Πηγή: Shutterstock)
    Σρι Λάνκα (Πηγή: Shutterstock)
    Καμπότζη (Πηγή: Shutterstock)
    Καμπότζη (Πηγή: Shutterstock)
    Μαλδίδες (Πηγή: Shutterstock)
    Μαλδίδες (Πηγή: Shutterstock)
    Ινδονησία (Πηγή: Shutterstock)
    Ινδονησία (Πηγή: Shutterstock)
    Μαλαισία (Πηγή: Shutterstock)
    Μαλαισία (Πηγή: Shutterstock)
    Βραζιλία (Πηγή: Shutterstock)
    Βραζιλία (Πηγή: Shutterstock)
    Ινδία (Πηγή: Shutterstock)
    Ινδία (Πηγή: Shutterstock)
    Μεξικό (Πηγή: Shutterstock)
    Μεξικό (Πηγή: Shutterstock)
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider