Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.9°C
    Clear

    10 χώρες που αγνοούν οι τουρίστες

    BEST OF
    10 χώρες που αγνοούν οι τουρίστες

    Σύμφωνα με έρευνα, αυτές οι χώρες συγκέντρωσαν τις λιγότερες αναζητήσεις για διακοπές στο Google σε διάστημα ενός έτους.

    Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ. Χώρες γεμάτες ιστορία, αξιοθέατα και πολιτισμό, που βρίσκονται στον κατάλογο με τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο. Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί ταξιδιώτες θα αργήσουν να επιστρέψουν σε αυτές τις χώρες και ίσως στραφούν για κάποιο διάστημα σε ανεξερεύνητους προορισμούς που συγκεντρώνουν πολύ μικρό αριθμό επισκεπτών.

    Το Undiscovered Destinations, ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο με έδρα την Αγγλία, αξιοποιώντας δεδομένα από την Google, έφτιαξε μια λίστα με τις χώρες που συγκέντρωσαν τις λιγότερες αναζητήσεις για διακοπές στο διάστημα μεταξύ τέλος Ιουλίου 2019 με τέλος Ιουλίου 2020.

    Αρκετές, μάλιστα, είναι τόσο μικρές και απομονωμένες που πιθανόν να μην τις έχετε ακούσει ποτέ! Πάμε να δούμε δέκα από αυτές.

    Μολδαβία, Ευρώπη

    Μολδαβία, Ευρώπη

    Αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία, ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ουκρανία, με πρωτεύουσα το Κισινάου, έχει πολλά μεσαιωνικά κάστρα, μοναστήρια και πανέμορφους λόφους. Το μοναστηριακό συγκρότημα Orheiul Vechi, χτισμένο σε ένα τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο, είναι το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της χώρας. Επίσης η Μολδαβία έχει πλούσια παράδοση στην παραγωγή κρασιού, την οποία μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα 142 οινοποιεία της χώρας.

    Κιριμπάτι, Ωκεανία

    Κιριμπάτι, Ωκεανία

    Το Κιριμπάτι είναι νησιωτική χώρα που συμπεριλαμβάνει 33 νησιά και ανήκει στην Ωκεανία. Πρωτεύουσα είναι η ατόλη Ταράουα πάνω στην οποία βρίσκεται η πόλη Μπαϊρίκι. Ήταν το πρώτο κράτος που το 2000 υποδέχθηκε τη νέα χιλιετία – μάλιστα γι' αυτό το νησί Καρολίνα μετονομάστηκε σε Νήσο της Χιλιετίας. Αν και μοιάζει με επίγειο παράδεισο, λίγοι τουρίστες φτάνουν εδώ κάθε χρόνο, για να χαλαρώσουν σε ένα απόλυτα ειδυλλιακό τοπίο και να απολαύσουν καταδύσεις, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ.

    Τουβαλού, Ωκεανία

    Τουβαλού, Ωκεανία

    Το μικρό νησιωτικό κράτος Τουβαλού στον κεντρικό Ειρηνικό, περίπου 1.000 χιλιόμετρα βόρεια των νησιών Φίτζι, είναι μία από τις χώρες που προσελκύουν τους λιγότερους τουρίστες στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το 2017 είχε μόλις 2.000 επισκέπτες. Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου. Αποτελείται από εννέα κοραλλιογενείς βραχονησίδες με μήκος 579 χλμ. και συνολική έκταση λίγο μεγαλύτερη από 26 τετρ.χλμ. Το Τουβαλού έχει έρθει αρκετές φορές στο προσκήνιο για τις εμφανείς επιπτώσεις που έχει σε αυτό η κλιματική αλλαγή.

    Κιργιστάν, Ασία

    Κιργιστάν, Ασία

    Μπορεί οι περισσότεροι τουρίστες να μην το γνωρίζουν, όμως το Κιργιστάν είναι μια χώρα με απαράμιλλη ομορφιά, επιβλητικές βουνοκορφές και μαγικά τοπία. Βρίσκεται στην κεντρική Ασία και περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Πρωτεύουσα είναι το Μπισκέκ. Η οροσειρά Τιαν Σαν καλύπτει πάνω από το 80% της χώρας. Η ομορφιά της δεύτερης μεγαλύτερης ορεινής λίμνης στον κόσμο, της Ισσύκ-Κουλ, τραβάει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

    Ανδόρρα, Ευρώπη

    Ανδόρρα, Ευρώπη

    Το Πριγκιπάτο της Ανδόρρας είναι ένα μικροσκοπικό κράτος στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας (περίπου 3,5 ώρες μακριά από τη Βαρκελώνη). Έχει έκταση 468 τ.χλμ. και μετρά μόλις 76.000 κατοίκους. Η πρωτεύουσα Ανδόρρα λα Βέλια βρίσκεται σε υψόμετρο 1.023 μ., γεγονός που την κάνει την υψηλότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Χιονοσκέπαστες βουνοκορφές, πυκνά δάση, λίμνες, ιαματικά λουτρά και γραφικοί οικισμοί που θυμίζουν ελβετικά χωριά στις Άλπεις περιμένουν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει.

    Λίχτενσταϊν, Ευρώπη

    Λίχτενσταϊν, Ευρώπη

    Το μικροσκοπικό αυτό κράτος, ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία, έχει εντυπωσιακά ορεινά τοπία που προσφέρονται για χειμερινά σπορ, ενώ φημίζεται για τα κρασιά του. Σημαντικό αξιοθέατο είναι το Κάστρο της Βαντούζ (12ος αιώνας). Στην πρωτεύουσα Βαντούζ υπάρχουν το Μουσείο Τέχνης, ένα μουσείο γραμματοσήμων και ένα μουσείο σκι.

    Σαν Μαρίνο, Ευρώπη

    Σαν Μαρίνο, Ευρώπη

    Το περίκλειστο κράτος του Σαν Μαρίνο, το οποίο περιβάλλεται από την Ιταλία, είναι το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου, με έκταση μόλις 61 τ.χλμ. και 33.000 κατοίκους. Ό,τι του λείπει σε μέγεθος το κερδίζει σε φυσική ομορφιά. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Αγίου Μαρίνου έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μεταξύ των πιο γνωστών αξιοθέατων είναι οι τρεις πύργοι -Guaita, Cesta και Montale- χτισμένοι μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα πάνω στις τρεις κορυφές του Μόντε Τιτάνο.

    Ανατολικό Τιμόρ, Ασία

    Ανατολικό Τιμόρ, Ασία

    Το Ανατολικό Τιμόρ (Τιμόρ-Λέστε) είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, που καταλαμβάνει το ανατολικό τμήμα του νησιού Τιμόρ και περιλαμβάνει ακόμη τα νησιά Αταούρο, Τζάκο και Οεκούσε. Το δυτικό τμήμα του νησιού ανήκει στην Ινδονησία. Το ανατολικό τμήμα του νησιού Τιμόρ είναι περικυκλωμένο από κοραλλιογενείς ύφαλους, ενώ το εσωτερικό του είναι καλυμμένο από αρχέγονα δάση, γεγονός που το καθιστά ιδανικό προορισμό για περιπετειώδεις δύτες και πεζοπόρους. Υπάρχουν, ωστόσο, προειδοποιήσεις σχετικά με την εγκληματικότητα στη χώρα.

    Κομόρες, Αφρική

    Κομόρες, Αφρική

    Οι Κομόρες ή αρχιπέλαγος Κομορών είναι ένα ηφαιστειογενές σύμπλεγμα τριών νήσων που αποτελούν ομώνυμο αρχιπέλαγος και σήμερα ανεξάρτητη χώρα. Βρίσκεται δυτικά του Ινδικού ωκεανού, μεταξύ της Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής. Το τοπίο είναι ηφαιστειακό, ενώ οι λάτρεις των καταδύσεων θα βρουν μερικούς από τους καλύτερους ανεξερεύνητους κοραλλιογενείς υφάλους.

    Λεσότο, Αφρική

    Λεσότο, Αφρική

    Ελάχιστοι γνωρίζουν αυτή τη χώρα που περιβάλλεται από το κράτος της Νότιας Αφρικής. Πρόκειται για ένα μικρό, ορεινό βασίλειο, που βρίσκεται στο ψηλότερο τμήμα της Νότιας Αφρικής. Η πρωτεύουσα της χώρας Μαζέρου είναι ουσιαστικά η μοναδική πόλη. Εξαιτίας της γραφικότητας των τοπίων της, δόθηκε στη χώρα το προσωνύμιο «Ελβετία της νότιας Αφρικής».

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider