Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κάρυστος
    Wed 17.3°C
    Clouds

    5 υπέροχες παραλίες της Εύβοιας που δεν έχεις βουτήξει

    BEST OF
    5 υπέροχες παραλίες της Εύβοιας που δεν έχεις βουτήξει

    Άγνωστες και πανέμορφες παραλίες της Εύβοιας για ήσυχες βουτιές.

    Η Εύβοια αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα. Ένα από τα δυνατά χαρτιά της είναι οι πανέμορφες παραλίες της. Όσοι έχουν διάθεση για εξερευνήσεις θα ανακαλύψουν πραγματικά διαμάντια! Κάποιες από αυτές είναι γνωστές στους ντόπιους αλλά λιγότερο γνωστές στους πολλούς.

    Για εσένα που αναζητάς την απομόνωση και την ηρεμία στις διακοπές σου, βρήκαμε πέντε υπέροχες και καλά κρυμμένες παραλίες της Εύβοιας που θα λατρέψεις. Καλές βουτιές!

    Αρχάμπολη

    Αρχάμπολη

    Μια καλά κρυμμένη παραλία της Εύβοιας, ιδανική για γαλήνιες βουτιές, είναι η Αρχάμπολη που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρύστου. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από τα τοπία άγριας ομορφιάς που την περιβάλλουν, όπως την κατάληξη του φαραγγιού και τη χαράδρα που διαρρέεται από χείμαρρο, ο οποίος ξεκινά από την Όχη και καταλήγει σε έναν γραφικό όρμο. Τα γαλαζοπράσινα νερά και η λευκή άμμος ολοκληρώνουν την παραδεισένια εικόνα. Το απόκοσμο σκηνικό συνοδεύεται από την ιστορία ότι εκεί κάποτε υπήρχε μια σπουδαία αρχαία πόλη που ερημώθηκε μυστηριωδώς. Η παραλία προσεγγίζεται μέσω θαλάσσης, αλλά και από μονοπάτι από τον οικισμό Θύμι ή τον Ευαγγελισμό.

    Μάγειρας

    Μάγειρας

    Στη Νότια Εύβοια, κοντά στο χωριό Νεοχώρι θα συναντήσετε μια πανέμορφη παραλία που βρέχεται από το Αιγαίο, άγνωστη στον πολύ κόσμο. Ο Μάγειρας είναι ένας μικρός παράδεισος όπου θα βρείτε την ηρεμία που αναζητάτε. Το βραχώδες τοπίο σε συνδυασμό με τη λευκή αμμουδιά και τα σμαραγδένια νερά μαγεύουν τους επισκέπτες. Η παραλία απέχει 4 χλμ. από τους Αγίους Αποστόλους Πετριών. Μετά τις Πετριές, κατευθύνεστε προς Αγίους Αποστόλους και πριν φτάσετε στον οικισμό στρίβετε αριστερά προς Στόμιο και Χερόμυλο. Περνάτε τον Χερόμυλο και συνεχίζετε για την παραλία ακολουθώντας τον σχετικά βατό χωματόδρομο.

    Σαρακήνικο

    Σαρακήνικο

    Στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στην Αγία Άννα, βρίσκεται μια μικρή και μοναχική παραλία άγριας ομορφιάς, η οποία μοιάζει αρκετά με τα περίφημα Σεϊτάν Λιμάνια των Χανίων. Πρόκειται για την παραλία Σαρακήνικο, η οποία οφείλει το χρώμα της και στο βυθό αλλά και στο πράσινο τοπίο από πεύκα που την περιβάλλει. Την επισκέπτονται κυρίως όσοι ψάχνουν κάτι πιο ήσυχο για το μπάνιο τους.

    Άγιος Βασίλειος

    Άγιος Βασίλειος

    Η παραλία Άγιος Βασιλείος βρίσκεται πολύ κοντά στην πολύβουη παραλία της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια. Είναι προσβάσιμη από χωματόδρομο με περπάτημα περίπου 15 λεπτά από την κοντινότερη άσφαλτο ή 30 λεπτά από το λιμανάκι της Αγκάλης. Πρόκειται για μια διπλή παραλία, όπου όταν στη μία πλευρά της έχει κύμα, στην άλλη επικρατεί νηνεμία. Η θέα και η παραλία είναι καταπληκτική και λόγω της σχετικής δυσκολίας πρόσβασης αποτελεί το ιδανικό «καταφύγιο» για ερωτευμένους και ζευγάρια. Είναι ένα ερημικό μέρος στο οποίο χρειάζεστε οπωσδήποτε προμήθειες αν το επισκεφθείτε.

    Στενό Λινάρι

    Στενό Λινάρι

    Το Στενό Λινάρι ή Βαθυχάντακο είναι μια μοναδική παραλία που μοιάζει με φυσική πισίνα, καθώς το πράσινο και τα βράχια που την περιβάλλουν δημιουργούν μια μικρή, απάνεμη λίμνη με κρυστάλλινα και πολύ καθαρά νερά. Για να την προσεγγίσεις οδικώς κατευθύνεσαι προς Πηλί και Βλαχιά, και περνώντας την τελευταία, φτάνεις έως ένα σημείο με το αμάξι και συνεχίζεις με τα πόδια από μονοπάτι. Εάν διαθέτεις βάρκα η πρόσβαση είναι πολύ πιο εύκολη ξεκινώντας από την παραλία του Μακρύ Γιαλού.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider