Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σίκινος
    Fri 15.6°C
    Clouds

    8 θαυμάσια νησιά για ήσυχες διακοπές

    BEST OF
    8 θαυμάσια νησιά για ήσυχες διακοπές

    Μικροί παράδεισοι που πρέπει να ανακαλύψεις.

    Αν αυτό που αναζητάς στις διακοπές σου είναι η ηρεμία και η απόλυτη χαλάρωση μακριά από συνωστισμούς, οι βουτιές σε ανέγγιχτες παραλίες, οι απολαυστικοί περίπατοι σε ορεινά μονοπάτια και οι ράθυμες βόλτες σε ήσυχους οικισμούς, τότε έχουμε να σου προτείνουμε οκτώ μικρά νησιά που θα σε μαγέψουν. Οι παρακάτω προορισμοί δεν υπόσχονται ούτε πολυτέλειες ούτε έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά χαλαρούς ρυθμούς και αυθεντικές εμπειρίες που θα χαρακτούν στη μνήμη σου.

    Τριζόνια, Κορινθιακός Κόλπος

    Τριζόνια, Κορινθιακός Κόλπος

    Τα Τριζόνια Φωκίδας είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού με έκταση μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Καταπράσινο και άγνωστο σε πολλούς, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν την ηρεμία και την απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές τους. Τα Τριζόνια αποτελούν μέρος ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι. Στο νησί έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό χρώμα, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα-μηχανάκια). Τα Τριζόνια διαθέτουν τρεις παραλίες. Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στη νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο.

    Άη Στράτης, Βόρειο Αιγαίο

    Άη Στράτης, Βόρειο Αιγαίο

    Μακριά από τα φασαριόζικα νησιά και τις ορδές των τουριστών, ο Άγιος Ευστράτιος ή Άη Στράτης, ένα μικρό, ακριτικό νησί που μοιάζει να αιωρείται κάπου ανάμεσα στη Λέσβο, τη Σκύρο, τη Λήμνο και τις Σποράδες, θα σας γαληνέψει με την ατμόσφαιρά του και θα σας συνεπάρει με τις γραφικές γωνιές του. Γνωστό ως τόπος εξορίας, αποτελεί σήμερα έναν μικρό παράδεισο για όσους αναζητούν ήρεμες φυσιολατρικές διακοπές. Τα πάντα εδώ είναι συγκεντρωμένα στον ένα και μοναδικό οικισμό του, στο λιμάνι. Στον Άγιο Ευστράτιο θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε κρυστάλλινα νερά στο Παχύ, στον Άγιο Δημήτριο, την Τρυπητή, το Φτελιό και το Λυδαριό, ενώ αξίζει να νοικιάστε βάρκα για να επισκεφτείτε και την παραλία Καραβοτσάκισμα με το πολύχρωμο βοτσαλάκι και τον εντυπωσιακό βράχο.

    Ηρακλειά, Κυκλάδες

    Ηρακλειά, Κυκλάδες

    Η ζωή κυλά σε αλλιώτικους ρυθμούς σε αυτό το νησάκι που απέχει περίπου μία ώρα με πλοίο από τη Νάξο. Εδώ το νόημα των διακοπών βρίσκεται στη γαλήνη, στις παραλίες με τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά και στους απολαυστικούς περιπάτους σε ορεινά μονοπάτια με απέραντη θέα στο Αιγαίο. Η Ηρακλειά μετρά περίπου 150 κατοίκους και αποτελείται από δύο οικισμούς: την Παναγία ή Χώρα και τον Άγιο Γεώργιο όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Για εκείνους που προτιμούν τις αμμουδερές παραλίες, ο Άγιος Γεώργιος, με τα μεγάλα αρμυρίκια, το Λιβάδι, η Βορεινή Σπηλιά και η Αλιμιά, είναι οι καλύτερες επιλογές. Βοτσαλωτές είναι οι παραλίες Τουρκοπήγαδο, Αμμούδι του Μέριχα και Καρβουνόλακος, ενώ βραχώδεις είναι ο Ξυλομπάτης και η Βάλα.

    Κίμωλος, Κυκλάδες

    Κίμωλος, Κυκλάδες

    Το Χωριό με το κυκλαδίτικο χρώμα (στην Κίμωλο δεν υπάρχει Χώρα, το μεσαιωνικό κάστρο με τη μαγευτική θέα, οι παλιές εκκλησίες, οι γραφικές ακρογιαλιές και οι θαλάσσιες σπηλιές συνθέτουν τη λιτή και συνάμα γοητευτική εικόνα της Κιμώλου, που προσφέρεται για γαλήνιες διακοπές. Φτάνοντας, το λιμανάκι της Ψάθης σου δίνει την πρώτη αίσθηση, αφού τα ελάχιστα σπιτάκια και τα μετρημένα στα δάχτυλα ταβερνάκια σε κάνουν να καταλάβεις ότι μόλις έφτασες σε ένα μικρό αλλά επίγειο παράδεισο. Περπατήστε μέχρι το Σκιάδι, ένα σπάνιο γεωλογικό μνημείο που βρίσκεται στη μέση ενός γυμνού πλατώματος. Ο βράχος έχει σμιλευτεί από τον άνεμο και μοιάζει με τεράστιο μανιτάρι! Κολυμπήστε στην παραλία Πράσσα (μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων) και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή λαδένια (τοπική πίτσα με ελαιόλαδο, ντομάτα και κρεμμύδι).

    Σίκινος, Κυκλάδες

    Σίκινος, Κυκλάδες

    Ανάμεσα σε Φολέγανδρο και Ίο, η Σίκινος καλοσωρίζει τους επισκέπτες έχοντας για όπλο την αυθεντικότητα της. Το νησί έχει τρεις οικισμούς, την Αλοπρόνοια, το Χωριό και το Κάστρο, όλοι γραφικοί και με κρυμμένους θησαυρούς. Στην πρώτη, που αποτελεί το μικρό λιμάνι της Σικίνου, μπορείτε να κολυμπήσετε στη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, το Λιβάδι, να απολαύσετε τοπικούς μεζέδες σε ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, να κάνετε τον απογευματινό σας περίπατο, ή να πάρετε κάποιο από τα καΐκια με τελικό προορισμό τις απομακρυσμένες παραλίες. Οι παραλίες της Σικίνου βρίσκονται προφυλαγμένες μέσα σε ορμίσκους, αθέατες πίσω από βραχονησίδες. Αλοπρόνοια, Άγιος Γεώργιος και Διαλισκάρι είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο, ενώ για τις υπόλοιπες μπορείτε να πάτε είτε από τα μονοπάτια είτε με το καΐκι.

    Καστελόριζο, Δωδεκάνησα

    Καστελόριζο, Δωδεκάνησα

    Το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας, σε απόσταση αναπνοής από τις τουρκικές ακτές, είναι ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα και ηρεμία. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού βρίσκεται γύρω από το φυσικό λιμάνι και αποτελείται από τις συνοικίες Πηγάδια, Χωράφια και Μανδράκι. Τα αρχοντόσπιτα, εντυπωσιακά βαμμένα και αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω από τη θάλασσα, αποτελούν αυθεντικά δείγματα παραδοσιακής δωδεκανησιακής αρχιτεκτονικής. Απλωτές παραλίες και αμμουδιές δεν έχει το Καστελόριζο, μόνο υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά για βουτιές από τα βράχια. Το Γαλάζιο Σπήλαιο, που μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο με βάρκα, αλλά και το ερειπωμένο πια μεσαιωνικό κάστρο, είναι δύο από τα πιο γοητευτικά σημεία του νησιού. Μπορείτε επίσης να πάρετε το καραβάκι για το νησάκι Ρω με τη μικρή αμμώδη παραλία.

    Χάλκη, Δωδεκάνησα

    Χάλκη, Δωδεκάνησα

    Σε μικρή απόσταση δυτικά της Ρόδου, η Χάλκη είναι ένα μικρό νησί που κρύβει αληθινούς θησαυρούς. Το κουκλίστικο λιμάνι, το Νημποριό, με τα πολύχρωμα αρχοντικά σαν ζωγραφιά, το Χωριό- η έρημη σήμερα παλιά πρωτεύουσα- με το Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και την απίστευτη θέα στο Καρπάθιο πέλαγος, αλλά και οι πανέμορφες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά υπόσχονται ήρεμες διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Σε κάποιες παραλίες του νησιού μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, ενώ στις υπόλοιπες θα πάτε με καΐκι. Ο Πόνταμος είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη (και η μόνη αμμώδης) παραλία του νησιού, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε επίσης τα Φτενάγια, τα Κάνια, το Γιάλι και την παραλία Αρέτα.

    Λειψοί, Δωδεκάνησα

    Λειψοί, Δωδεκάνησα

    Ένα γραφικό, ήσυχο λιμανάκι και μερικές καταπληκτικές παραλίες αρκούν για αξέχαστες διακοπές στο νησί της θεάς Καλυψούς, που προσεγγίζεται εύκολα από την Πάτμο. Στους Λειψούς οι μέρες κυλάνε ήσυχα, με βουτιές σε υπέροχα νερά και βόλτες στα μονοπάτια του νησιού. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγιάς του Χάρου (γιορτάζει στις 23 Αυγούστου), περιηγηθείτε στην αρχαία ακρόπολη και στον αρχαίο οικισμό στη θέση Κουσέλιο και δοκιμάστε την τοπική κουζίνα και το περίφημο ντόπιο κρασί. Οι παραλίες Λιεντού, Κάμπος, Χοχλακούρα, Πλατύς Γιαλός, Μονοδένδρι και Κατσαδιά θα σας προσφέρουν ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider