Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Wed 20°C
    Clouds

    Daily Mail: Τα 17 καλύτερα ελληνικά νησιά για κάθε γούστο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Daily Mail: Τα 17 καλύτερα ελληνικά νησιά για κάθε γούστο

    Δείτε ποια νησιά προτείνει η βρετανική εφημερίδα στους αναγνώστες της ανάλογα με τον τύπο των διακοπών που επιθυμούν.

    «Ασβεστωμένα σπίτια και αρχαίοι ναοί, πευκοδάση και παραλίες με λεπτή και απαλή άμμο, λιμάνια γεμάτα ζωή με ψαράδες που καθαρίζουν καλαμάρια για το μεσημεριανό σας γεύμα- όλα περιτριγυρισμένα από θάλασσες που λαμπυρίζουν λες και είναι διάσπαρτες με διαμάντια». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το νέο ταξιδιωτικό άρθρο της Daily Mail που αποθεώνει για ακόμη μία φορά τα ελληνικά νησιά.

    Θέλετε παραλίες, καλό φαγητό, διασκέδαση, ηρεμία, ιστορία, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια; Ό,τι και αν επιθυμείτε για τις διακοπές σας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα παρακάτω ελληνικά νησιά μπορούν να σας το προσφέρουν.

    Δείτε ποια είναι τα 17 ελληνικά νησιά που προτείνει η Daily Mail στους αναγνώστες της και τι αναφέρει για το καθένα.

    Για ζευγάρια

    Σαντορίνη

    Σαντορίνη

    Με γκρεμούς που καταλήγουν στη θάλασσα και ολόλευκα χωριά, η Σαντορίνη είναι το όνειρο του Instagrammer. Επιλέξτε για διαμονή ένα μέρος με πισίνα υπερχείλισης για χαζεύετε τον ήλιο να βουτά στο Αιγαίο.

    Ύδρα

    Ύδρα

    Το νησί-καταφύγιο των μποέμ και των εύπορων Ελλήνων. Τα μπαρ και τα καταστήματα στην πόλη της Ύδρας είναι χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι. Εάν θέλετε λίγη γαλήνη και ηρεμία, κάντε πεζοπορία στο Όρος Έρως.

    Για διασκέδαση

    Μύκονος

    Μύκονος

    Η Μύκονος αποτελεί μαγνήτη για διασημότητες χάρη στα exclusive εστιατόρια και τις παραλίες όπως η Paradise και η Super Paradise όπου το πάρτι δεν σταματά ποτέ.

    Ίος

    Ίος

    Η Ίος είναι το νησί που προτιμούν οι εικοσάρηδες για να μεθύσουν με ούζο. Τα ελικοειδή σοκάκια κρύβουν μπαρ που παίζουν Euro-pop μουσική, ενώ η αμμώδης παραλία του Μυλοπότα είναι το τέλειο σημείο για χαλάρωση μετά από μια βραδιά διασκέδασης.

    Για οικογένειες

    Κέρκυρα

    Κέρκυρα

    Το σμαραγδένιο νησί του Ιονίου προσφέρει αμέτρητες επιλογές για δραστηριότητες με την οικογένεια: πολλές παραλίες, ένα ενυδρείο, κάστρα, βόλτες με άλογα, σκάφη με γυάλινο πυθμένα κι ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο.

    Κως

    Κως

    Με πολλές παραλίες, η Κως είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων. Απολαύστε τις ιαματικές πηγές στην παραλία Θερμά και εξερευνήστε τις ποδηλατικές διαδρομές του νησιού.

    Για καλοφαγάδες

    Σίφνος

    Σίφνος

    Η Σίφνος είναι η πατρίδα του μεγάλου αρχιμάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ. Δειπνήστε στα φημισμένα εστιατόρια του νησιού και δοκιμάσετε μαστέλο - κατσίκι ή αρνί μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί.

    Κεφαλονιά

    Κεφαλονιά

    Με αφθονία αμπελώνων και εστιατόρια που προσφέρουν τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως τη διάσημη κρεατόπιτα, η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που αγαπούν οι bon viveurs. Φροντίστε να αφήσετε χώρο για ένα κομμάτι αμυδγαλόπιτα!

    Για παραλίες

    Νάξος

    Νάξος

    Οι παραλίες του Αγίου Προκοπίου, της Αγίας Άννας και της Πλάκας είναι γεμάτες με ταβέρνες, ενώ η παραλία του Αγίου Γεωργίου με τα ρηχά, ζεστά νερά είναι ιδανική για παιδιά.

    Ζάκυνθος

    Ζάκυνθος

    Η παραλία Ναυάγιο είναι υπέροχη, όπως και ο Άγιος Νικόλαος (εξαιρετική για καταδύσεις), η Λίμνη Κεριού και ο Μακρύς Γιαλός.

    Για τους λάτρεις της Ιστορίας

    Δήλος

    Δήλος

    Το ιερό νησί της Δήλου είναι ο τόπος γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμης, κατά τη μυθολογία.

    Ρόδος

    Ρόδος

    Ρωμαίοι, Σταυροφόροι, Οθωμανοί, Ενετοί... Όλοι έζησαν και άφησαν τη σφραγίδα τους στη Ρόδο. Στην παλιά πόλη της Ρόδου μπορείς σχεδόν να ακούσεις τα βήματα των ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη.
     

    Για όσους αγαπούν την πεζοπορία

    Σκιάθος

    Σκιάθος

    Γνωστή ως ο «παράδεισος του πεζοπόρου», η Σκιάθος προσφέρει 200 χιλιόμετρα διαδρομών μέσα από βραχώδεις κορυφές και πυκνές δασικές εκτάσεις.

    Αμοργός

    Αμοργός

    Η Αμοργός με το ειδυλλιακό λιμάνι στα Κατάπολα, προσφέρει ένα δίκτυο μονοπατιών ιδανικό για πεζοπορία. Στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, οι μοναχοί θα σας κεράσουν ψημένη ρακή.

    Για ηρεμία

    Φολέγανδρος

    Φολέγανδρος

    Εξερευνήστε εγκαταλελειμμένες εκκλησίες, παρακολουθήστε ψαράδες επί το έργον και περπατήστε μέχρι την εκκλησία της Παναγίας για να απολαύσετε υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

    Αλόννησος

    Αλόννησος

    Η Αλόννησος είναι ένα νησί-διαμάντι των Σποράδων που προσελκύει λίγους τουρίστες. Στην Αλόννησο βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Monachus monachus.

    Για να τα συνδυάσεις όλα

    Κρήτη

    Κρήτη

    Μεγάλα resorts, χωριά με ηλιόλουστες πλατείες, μινωικά ανάκτορα, νυχτερινή ζωή στα Χανιά και το Ρέθυμνο, ένα θεματικό Πάρκο Δεινοσαύρων για τα παιδιά, πεζοπορίες στο βουνό και υπέροχες παραλίες… Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί τα έχει όλα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider