Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.5°C
    Clear

    7 άγνωστα ελληνικά νησιά όπου δεν θα σε βρει κανείς

    BEST OF
    7 άγνωστα ελληνικά νησιά όπου δεν θα σε βρει κανείς

    Αυτά τα νησάκια υπόσχονται διακοπές μακριά από όλους και από όλα.

    Η μαγεία των καλοκαιρινών διακοπών είναι να ανακαλύπτεις και καινούργιους μικρούς παραδείσους. Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά και πολυδιαφημισμένα και το μόνο που αναζητάς για το φετινό καλοκαίρι είναι το τρίπτυχο ήλιος-θάλασσα-ηρεμία, τότε έχουμε τους ιδανικούς προορισμούς για σένα. Αυτά τα μικροσκοπικά νησιά-καταφύγια θα σου προσφέρουν τις πιο ουσιαστικές απολαύσεις στο πιο απλό περιτύλιγμα. Εκεί δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο πέρα από ένα μαγιό.

    Ψέριμος, Δωδεκάνησα

    Ψέριμος, Δωδεκάνησα

    Ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω, η μικροσκοπική Ψέριμος των 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι ιδανικός προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή από τα γύρω νησιά ή για ήρεμες διακοπές. Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες έρχονται για να χαρούν τις παρθένες παραλίες του νησιού και ένα τοπίο που πραγματικά σε γαληνεύει. Τα Αυλάκια είναι το μοναδικό χωριό και το λιμάνι του νησιού. Εκεί θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε με μια πολύ ωραία, πεντακάθαρη παραλία με ρηχά νερά. Στην Ψέριμο δεν υπάρχουν δρόμοι και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Αν ακολουθήσεις το μονοπάτι που οδηγεί έξω από τον κεντρικό οικισμό, θα βρεις τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, μετά από 10 λεπτά έως και μία ώρα περπάτημα.

    Μαράθι, Δωδεκάνησα

    Μαράθι, Δωδεκάνησα

    Λίγοι είναι οι ήχοι που θα ακούσεις πέρα από το κελάηδισμα των πουλιών και τα κουδούνια των κατσικιών σε αυτό το μικρό νησί των Δωδεκανήσων, στα ανατολικά της Πάτμου, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα, παρά μόνο μία υπέροχη παραλία. Αν και εξαιρετικά μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα, το Μαράθι είναι κατοικημένο (5 κάτοικοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν δύο ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια.

    Παλαιό Τρίκερι, Παγασητικός

    Παλαιό Τρίκερι, Παγασητικός

    Φτάνοντας στο χωριό Τρίκερι στο νότιο Πήλιο, θα κατηφορίσεις για τον Αλογόπορο κι από εκεί θα πάρεις το μικρό καΐκι για το νησάκι Παλαιό Τρίκερι, έναν παράδεισο ηρεμίας και ομορφιάς. Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού είναι ένα μέρος που μοιάζει να έχει ξεχάσει για τα καλά ο χρόνος. Το ένα και μοναδικό χωριό του είναι το γραφικό Παλαιό Τρίκερι, χτισμένο σχεδόν μες στον ελαιώνα. Σε ένα ύψωμα, στο μέσο του νησιού, δεσπόζει το παλιό βυζαντινό μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας με τα 100 κελιά και τη θαυματουργή εικόνα. Το νησάκι είναι κατάφυτο και διαθέτει θαυμάσιες παραλίες με πρασινογάλαζα νερά που αξίζει να ανακαλύψεις- οι πιο γνωστές είναι η Πράσινη Άμμος, η Αγία Σοφία και ο Άι Γιώργης, όπου μπορείς να πας με τα πόδια ή με βαρκάκι.

    Τριζόνια, Κορινθιακός Κόλπος

    Τριζόνια, Κορινθιακός Κόλπος

    Τα Τριζόνια Φωκίδας είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού με έκταση μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Καταπράσινο και άγνωστο σε πολλούς, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν την ηρεμία και την απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές τους. Τα Τριζόνια αποτελούν μέρος ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι. Στο νησί έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό χρώμα, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα-μηχανάκια). Τα Τριζόνια διαθέτουν τρεις παραλίες. Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στη νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο.

    Κάλαμος, Ιόνιο

    Κάλαμος, Ιόνιο

    Ο Κάλαμος είναι ένα μικρό νησί ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, που ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα νησάκια της περιοχής. Είναι κυρίως ορεινό (η κορυφή του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ.) και διαθέτει ξεχωριστή φύση, ατμόσφαιρα άλλης εποχής και μικρές παραλίες με λευκά βότσαλο και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Η μυρωδιά του πεύκου και της αλμύρας είναι παντού στην ατμόσφαιρα. Κάνε μια βόλτα στα στενά σοκάκια και πιάσε κουβέντα με τους ντόπιους για τη ζωή στο νησί. Αξίζει να περπατήσεις μέχρι την Επισκοπή μέσα από ένα ανέγγιχτο τοπίο. Από τον Κάλαμο με ποδήλατο μπορείς να επισκεφτείς το νότιο άκρο του νησιού, τον εγκαταλελειμμένο οικισμό στο Κεφάλι. Εκεί θα δεις ερειπωμένα σπίτια, παλιά ελαιοτριβεία, πέτρινα αλώνια και μισογκρεμισμένους ανεμόμυλους που στέκουν ακόμα, σαν ο χρόνος να σταμάτησε ξαφνικά.

    Καστός, Ιόνιο

    Καστός, Ιόνιο

    Η μικρότερη κατοικίσιμη νησίδα των Επτανήσων, απέναντι από τη δυτική ακτή της Αιτωλοακαρνανίας, νοτιοανατολικά της Λευκάδας και νότια του Καλάμου, διατηρεί ακόμη τους ρυθμούς προηγούμενων δεκαετιών. Ο μοναδικός οικισμός με τα πέτρινα σπίτια και τα ταβερνάκια είναι χτισμένος γύρω από το λιμάνι. Στον Κάστο θα απολαύσεις φυσιολατρικούς περιπάτους, θα δεις ωραία εκκλησάκια, παλιά ελαιοτριβεία και ανεμόμυλους και θα βουτήξεις σε ανέγγιχτες παραλίες- Αμπελάκια, Φύκι, Λίμνη, Καμίνι, Βρισίδι και Άγιος Αιμιλιανός είναι μερικές από τις πιο γνωστές. Στην τελευταία, μάλιστα, βρίσκεται ένα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού, η σπηλιά Φωκότρυπα, η οποία στο εσωτερικό της έχει μία μικρή αμμουδένια παραλία.

    Διαπόντια Νησιά, Ιόνιο

    Διαπόντια Νησιά, Ιόνιο

    Βρίσκονται στο δυτικότερο σημείο της χώρας, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, και συγκεντρώνουν όλη την ομορφιά του Ιονίου στα λίγα τετραγωνικά τους. Στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι) η απόλυτη χαλάρωση είναι εξασφαλισμένη. Μια υπέροχη φύση, ανέγγιχτες παραλίες που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία ακόμα και τον Αύγουστο, θαλάσσια σπήλαια γεμάτα μυστικά, παλιοί οικισμοί και γραφικά μονοπάτια μέσα στους ελαιώνες περιμένουν τους επισκέπτες σε αυτά τα νησιά-ησυχαστήρια, τα οποία συνδέονται με την Κέρκυρα με δρομολόγια που εκτελούν καραβάκια από την πόλη της Κέρκυρας, το Σιδάρι και τον Άγιο Στέφανο. Στους Οθωνούς- το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Nησιά και δυτικότερο άκρο της Ελλάδας- θα κολυμπήσεις οπωσδήποτε στην Άσπρη Άμμο - μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου- και θα επισκεφτείς με βαρκάκι την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς. Στο Μαθράκι υπάρχουν οι παραλίες Πορτέλο και Απιδιές, ενώ τα μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση είναι η χαρά του πεζοπόρου. Η Ερείκουσα είναι κατάφυτη από ελιές και κυπαρίσσια, ενώ έχει δύο παραλίες, το Πόρτο και το Μπραγκίνι.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider