Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Thu 20.1°C
    Clouds

    7 τοπία στα ελληνικά νησιά που μοιάζουν από άλλο πλανήτη

    BEST OF
    7 τοπία στα ελληνικά νησιά που μοιάζουν από άλλο πλανήτη

    Θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν σκηνικό ταινίας φαντασίας.

    Τα ελληνικά νησιά ξεχωρίζουν για τις υπέροχες παραλίες, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα γραφικά χωριά τους που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Μέσα στις τόσες ομορφιές τους, υπάρχουν κάποιες τοποθεσίες σε αυτά που θυμίζουν…. εξωγήινα τοπία. Μέρη με μια απόκοσμη ομορφιά, γεμάτα χρώματα και περίεργους σχηματισμούς που εξάπτουν τη φαντασία. Ακολουθήστε μας σε μια βόλτα σε επτά εντυπωσιακά τοπία ελληνικών νησιών που μοιάζουν να είναι από άλλον πλανήτη!

    Ηφαίστειο, Νίσυρος

    Ηφαίστειο, Νίσυρος

    Η Νίσυρος είναι ένα νησί που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο Αιγαίο. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της είναι χωρίς αμφιβολία το ηφαίστειο, το οποίο μπορείς να επισκεφθείς. Πριν από 25.000 και 15.000 χρόνια, δύο εκρήξεις του ηφαιστείου «γέννησαν» τη σημερινή καλντέρα. Καθώς κατεβαίνεις στον τεράστιο κρατήρα, βλέπεις κίτρινα και λευκά χρώματα, τρύπες που κοχλάζουν, τεράστιες ρωγμές, ενώ η μυρωδιά του θειαφιού κάνει την εμπειρία ακόμα πιο απόκοσμη. Εδώ αισθάνεσαι πραγματικά τη ζεστή ανάσα της γης κάτω από τα πόδια σου.

    Φαρακλό, Λήμνος

    Φαρακλό, Λήμνος

    Στα βόρεια του νησιού, μετά το χωριό Προπούλι, στο ακρωτήρι Φαλακρό ή Φαρακλό, όπως το λένε οι ντόπιοι, ένα πανέμορφο γεωλογικό φαινόμενο προσφέρει ξεχωριστές εικόνες από άλλο πλανήτη! Εκατομμύρια χρόνια πριν, καυτή ηφαιστειακή λάβα ξεχύθηκε από τα έγκατα της γης και μόλις ήρθε σε επαφή με το θαλασσινό νερό, πάγωσε… Έτσι δημιουργήθηκαν εντυπωσιακά φυσικά γλυπτά που οι ντόπιοι τα ονομάζουν «φραγκοκέφαλα». Οι δεκάδες αποχρώσεις του κίτρινου χρώματος της παγωμένης λάβας και οι σφαιροειδείς γεωλογικοί σχηματισμοί, δίπλα στους γραφικούς ορμίσκους της θάλασσας, εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

    Βώλακας, Τήνος

    Βώλακας, Τήνος

    Σεληνιακό τοπίο στην Τήνο; Κι όμως υπάρχει! Στο χωριό Βώλακας (ή Βωλάξ) θα αντικρίσεις ένα εντυπωσιακό σκηνικό με διάσπαρτους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους μεγάλων διαστάσεων (μάλλον απομεινάρια μιας ηφαιστειακής έκρηξης) που εντυπωσιάζουν και εξάπτουν τη φαντασία. Ο οικισμός είναι μικρός, με όμορφα σπίτια, περιποιημένες αυλές, πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακά εργαστήρια καλαθοπλεκτικής.

    Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

    Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

    Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου βρίσκεται η πιο διάσημη ίσως παραλία της Σαντορίνης: η πολυφωτογραφημένη Κόκκινη Παραλία. Το κόκκινο των βράχων, το μπλε της θάλασσας και ένα εντυπωσιακό μείγμα λευκής, μαύρης και κόκκινης άμμου δημιουργούν μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων σε αυτό το σπάνιο τοπίο του νησιού. Στην παραλία μπορείς να πας είτε με τα πόδια από το λιμανάκι του Ακρωτηρίου είτε με βάρκες που αναχωρούν από το Καμάρι, το Ακρωτήρι και την Περίσσα.

    Βλυχάδα, Σαντορίνη

    Βλυχάδα, Σαντορίνη

    Η παραλία της Βλυχάδας είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σαντορίνης και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια που την περιστοιχίζουν και φθάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα, θυμίζουν σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για δημιουργήματα της φύσης και έχουν σμιλευτεί στη διάρκεια των αιώνων από τη βροχή και τον αέρα. Η παραλία έχει λεπτή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο και είναι οργανωμένη στην αρχή της.

    Σκιάδι, Κίμωλος

    Σκιάδι, Κίμωλος

    Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, στα δυτικά ενός υψώματος με το όνομα «Σκλάβος», δεσπόζει ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι, που οι κάτοικοι του έχουν δώσει το όνομα «Σκιάδι». Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο της φύσης, που βρίσκεται στη μέση ενός ανεμορδαμένου πλατώματος στο εσωτερικό του νησιού, με υπέροχη θέα στις δυτικές ακτές του νησιού κι σε ένα μεγάλο μέρος της Μήλου. Αιτία της δημιουργίας του είναι τα διαφορετικά πετρώματα που το αποτελούν και οι ισχυροί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή.

    Σαρακήνικο, Μήλος

    Σαρακήνικο, Μήλος

    Η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Θα βρείτε μια μικρή αμμουδιά αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά. Το Σαρακήνικο βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου και απέχει 30 λεπτά περίπου από τον Αδάμαντα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider