Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 20.3°C
    Clouds

    Αιδηψός: Για spa και βουτιές στη Βόρεια Εύβοια

    ΑΙΔΗΨΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αιδηψός: Για spa και βουτιές στη Βόρεια Εύβοια

    Η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας, με παράδοση αιώνων χάρη στις φημισμένες ιαματικές πηγές, είναι ένας προορισμός με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στην Αιδηψό οι μοναδικές εμπειρίες spa συνδυάζονται με βουτιές σε όμορφες παραλίες και ενδιαφέρουσες εξορμήσεις στη Βόρεια Εύβοια

    Bουνό και θάλασσα, συναρπαστικές διαδρομές και περιπέτεια στη φύση, γραφικά χωριά και φημισμένες ιαματικές πηγές. Οι λόγοι για να επιλέξετε τη Βόρεια Εύβοια για τις διακοπές σας είναι αμέτρητοι. Αυτός ο παράδεισος της «διπλανής πόρτας», που δοκιμάστηκε σκληρά από τις φωτιές τον Αύγουστου του 2021, έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη.

    Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Βόρεια Εύβοια είναι αναμφισβήτητα η Αιδηψός. Η μεγαλύτερη και διασημότερη λουτρόπολη της Ελλάδας, με παράδοση αιώνων χάρη στις φημισμένες ιαματικές πηγές, αποτελεί προορισμό όλο τον χρόνο. Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την ευεργετική ιδιότητα των νερών και να χαλαρώσετε σε έναν τόπο ευεξίας και ηρεμίας. Επιπλέον, η η παραλιακή πόλη αποτελεί μια βολική βάση για εξορμήσεις στη Βόρεια Εύβοια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Απόδραση στη μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας

    Αιδηψός: Για spa και βουτιές στη Βόρεια Εύβοια
    Τα ιαματικά νερά χύνονται στη θάλασσα της Αιδηψού (πηγή: Shutterstock)

    Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών της Αιδηψού ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Αναφορά σε αυτές γίνεται από το 350 π.Χ. από τον Αριστοτέλη, αλλά και το 300 π.Χ. από τον Αθηναίο στο βιβλίο του «Δειπνοσοφισταί». Τα ιαματικά νερά της Αιδηψού ενδείκνυνται για διάφορες παθήσεις (δερματικές, ενδοκρινολογικές παθήσεις, νόσους του μυοσκελετικού συστήματος, γυναικολογικές παθήσεις κ.ά.). Ιαματικές πηγές αναβλύζουν από τη θάλασσα ή χύνονται από ψηλά, έτσι ώστε να συνδυάσει ο επισκέπτης το θαλασσινό μπάνιο με τη λουτροθεραπεία.

    Αιδηψός: Για spa και βουτιές στη Βόρεια Εύβοια
    Πηγή: Shutterstock

    Το Υδροθεραπευτήριο της Αιδηψού, ένα από τα γνωστότερα και μεγαλύτερα κέντρα υδροθεραπείας στην Ελλάδα, διαθέτει ατομικούς λουτήρες με σύστημα υδρομασάζ και δινόλουτρων, εσωτερικές ιαματικές δεξαμενές κινησιοθεραπείας και ιαματική εξωτερική δεξαμενή με καταρράκτες υδρομασάζ. Επίσης, στην Αιδηψό θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία με ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια που προσφέρουν θεραπείες spa.

    Αιδηψός: Για spa και βουτιές στη Βόρεια Εύβοια
    Πηγή: Shutterstock

    Το πιο εντυπωσιακό κτήριο στα Λουτρά της Αιδηψού είναι αυτό του Thermae Sylla Spa, το οποίο έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Χτίστηκε το 1896 και σήμερα στεγάζει το πολυτελές ξενοδοχείο-spa. Το ιαματικό νερό του spa αναβλύζει φυσικά από τη γη στη θερμοκρασία των 80-85 βαθμών Κελσίου και χρησιμοποιείται σε όλες τις θεραπείες, καθώς και στις πισίνες του ξενοδοχείου. Μετά το spa, μια χαλαρή βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο με με τους φοίνικες και τα καφέ, με θέα την Αρκίτσα απέναντι, είναι ό,τι πρέπει.

     

    Κοντινές εξορμήσεις

    Αιδηψός: Για spa και βουτιές στη Βόρεια Εύβοια
    Τα Λιχαδονήσια (πηγή: Shutterstock)

    Στη βορειοδυτική άκρη της Εύβοιας, η χερσόνησος της Λιχάδας συγκεντρώνει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες: Γιάλτρα, Γρεγολίμανο, Άγιος Γεώργιος και φυσικά τα περίφημα Λιχαδονήσια. Μια ανάσα από τη Λιχάδα και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, τα Λιχανοδονήσια προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική εξωτική εμπειρία. Με πεντακάθαρα νερά και ένα απίστευτης ομορφιάς τοπίο, τα κατάφυτα αυτά νησάκια δεν αποκαλούνται τυχαία «Σεϋχέλλες της Ελλάδας». Το μεγαλύτερο από αυτά λέγεται Μανόλια και φημίζεται για την οργανωμένη παραλία του με την κατάλευκη άμμο και τα τιρκουάζ νερά. Στα Λιχαδονήσια μπορείτε να πάτε με καραβάκι είτε από τον Κάβο, στη Λιχάδα είτε από τα Καμμένα Βούρλα.

    Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς είναι το Πευκί, με την 4 χλμ. παραλία του. Ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές για μπάνιο στη Βόρεια Εύβοια είναι και η παραλία της Αγίας Άννας, τα Ελληνικά, το Ψαροπούλι (Βασιλικά) και ο Νέος Πύργος.

    Οι Ωρεοί με το λιμάνι τους στη βόρεια ακτογραμμή της Εύβοιας, 5 χλμ. δυτικά της Ιστιαίας, προσφέρουν ένα χαλαρωτικό σκηνικό με ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα. Εδώ θα δείτε κι ένα εντυπωσιακό άγαλμα ταύρου, φτιαγμένο από λευκό πεντελικό μάρμαρο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο και βάρος γλυπτά που έχουν βρεθεί στη χώρα μας.

    Οι πανέμορφοι καταρράκτες του Δρυμώνα βρίσκονται μεταξύ του χωριού Κερασιά και Δρυμώνα, σε υψόμετρο 620 μέτρων, 4 χλμ. από το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του στους καταρράκτες. Το νερό πέφτει από ύψος 15 μέτρων σε μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος.

     

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    • Το Mitho Hotel (Μηθώ) προσφέρει ανακαινισμένα και μοντέρνα δωμάτια σε μια ήσυχη τοποθεσία στο κέντρο της παλιάς πόλης της Αιδηψού. Απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από τον πεζόδρομο της παραλίας και 70 μ. από την ελεύθερη για το κοινό παραλία, στην οποία καταλήγουν οι ιαματικές πηγές.
    • Το Ξενοδοχείο Άνεσις στεγάζεται σε ένα όμορφο πέτρινο κτήριο με πιο δυνατό σημείο τον καταπράσινο κήπο του. Η θάλασσα και οι φυσικές πηγές με το ιαματικό νερό βρίσκονται στα τρία λεπτά.
    • Το Ξενοδοχείο Λητώ διαθέτει 32 πλήρως ανακαινισμένα πολυτελή δωμάτια και μια σουίτα, όλα ιδιαίτερα άνετα και φωτεινά.
    • Το Omiros Luxury Hotel είναι ένα νεόκτιστο boutique ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, που συνδυάζει πολυτέλεια, σύγχρονες ανέσεις και φιλική ατμόσφαιρα.
    • Το πρόσφατα ανακαινισμένο Spa Hotel Alex, σε απόσταση 30 μ. από τη θάλασσα, προσφέρει διαμονή με άνεση και ποιότητα.
    • Τα πλήρως επιπλωμένα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Ιάσων, λίγα μέτρα από το κέντρο της Αιδηψού, είναι ιδανικά για μια άνετη πολυήμερη ή ολιγοήμερη διαμονή.
    • Στον Αγιόκαμπο, μόλις 8 χλμ. από την πόλη της Αιδηψού, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Ακρογιάλι, θα σας προσφέρουν τις πιο χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές, αφού είναι χτισμένα, κυριολεκτικά, πάνω στο κύμα (μόλις 5 μέτρα από τη θάλασσα).
    • Πάνω στην παραλία του Αγίου Νικολάου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Λουτρά Αιδηψού, τα Studios Μαρία Γκίνη προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον διαμονής για οικογένειες με παιδιά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider