Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Φολέγανδρος
    Thu 17.1°C
    Clear

    Telegraph: 14 μικρά ελληνικά νησιά για διακοπές μακριά από τα πλήθη

    BEST OF
    Telegraph: 14 μικρά ελληνικά νησιά για διακοπές μακριά από τα πλήθη

    Η βρετανική εφημερίδα προτείνει για διακοπές τα ελληνικά νησιά με τους λιγότερους κατοίκους.

    Τα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε αφιερώματα του ξένου Τύπου για διακοπές μετά την κρίση του κορονοϊού.

    Αυτή τη φορά, η βρετανική εφημερίδα Telegraph εκθειάζει τα μικρότερα σε πληθυσμό νησιά του Αιγαίου, προτείνοντας στους αναγνώστες της να τα επιλέξουν για τις επόμενες διακοπές τους.

    Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ηλεκτρονική της έκδοση διαβάζουμε: «Για τις πρώτες μας διακοπές μετά το lockdown, πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε μέρη χωρίς πολύ κόσμο και απλές απολαύσεις. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα ελληνικό νησί;»

    Δείτε τη λίστα που συνέταξε η Telegraph και τι αναφέρει για το κάθε νησί.

    Κίμωλος

    Κίμωλος

    Η Κίμωλος είναι ένα νησί που το ανακαλύπτει κανείς καλύτερα με τα πόδια. Περπατήστε μέχρι το Σκιάδι, ένα σπάνιο γεωλογικό μνημείο που βρίσκεται στη μέση ενός γυμνού πλατώματος. Ο βράχος έχει σμιλευτεί από τον άνεμο και μοιάζει με τεράστιο μανιτάρι. Κάντε ένα διάλειμμα για πικνίκ με παραδοσιακή λαδένια και συνεχίστε την πεζοπορία μέχρι την παραλία Μαυροσπηλιά.

    Αριθμός κατοίκων: 910

    Τήλος

    Τήλος

    Πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κω, αλλά λίγο πιο νότια βρίσκεται η Τήλος, ένα νησί όπου οι κατσίκες ξεπερνούν τους τουρίστες. Αυτό το μικρό νησί των Δωδεκανήσων τα τελευταία χρόνια κερδίζει τις εντυπώσεις για τις ενέργειές του στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι παρθένες παραλίες του είναι επίσης ελκυστικές.

    Αριθμός κατοίκων: 780

    Φολέγανδρος

    Φολέγανδρος

    Στη Σαντορίνη θα βρείτε ουρές τουριστών να φωτογραφίζονται στα πιο γραφικά σημεία του νησιού, οπότε προτιμήστε τη γειτονική Φολέγανδρο. Όσοι την επισκεφτούν θα ανακαλύψουν εξίσου όμορφα τοπία, αρχιτεκτονική και ηλιοβασιλέματα, αλλά με πολύ λιγότερους τουρίστες.

    Αριθμός κατοίκων: 765

    Καστελόριζο

    Καστελόριζο

    Αυτό το απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων συνδέεται ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με τη Ρόδο. Το Καστελόριζο ξεχωρίζει για τα πολύχρωμα νεοκλασικά που στολίζουν το λιμάνι του, καθώς και για το εντυπωσιακό Γαλάζιο Σπήλαιο. Μην περιμένετε να βρείτε αμμουδερές παραλίες, καθώς θα βουτήξετε από τα βράχια στη θάλασσα. Μπορείτε όμως να επισκεφθείτε με καραβάκι γειτονικά νησάκια για να κολυμπήσετε στις παραλίες τους.

    Αριθμός κατοίκων: 492

    Χάλκη

    Χάλκη

    Σε μικρή απόσταση δυτικά της Ρόδου, η Χάλκη είναι από εκείνα τα νησιά που καθημερινά έχεις να αποφασίσεις μόνο για το πότε και πού θα κολυμπήσεις, αν θα ξεκινήσεις το διάβασμα ενός νέου βιβλίου και σε ποια ταβέρνα θα φας. Αξίζει να περπατήσεις μέχρι το Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη.

    Αριθμός κατοίκων: 478

    Ψαρά

    Ψαρά

    Όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν σε αυτό το νησί το 1824, 3.000 από τους κατοίκους του διέφυγαν με βάρκες, ενώ οι υπόλοιποι, προτιμώντας να πεθάνουν αντί να παραδοθούν, κατέφυγαν σε μια πυριτιδαποθήκη και ανατινάχτηκαν. Μόνο λίγοι εκδρομείς φτάνουν από την κοντινή Χίο, οπότε οι παραλίες του νησιού είναι σχεδόν πάντα ήσυχες.

    Αριθμός κατοίκων: 448

    Κουφονήσια

    Κουφονήσια

    Ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό, το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι αποτελούν έναν ονειρεμένο καλοκαιρινό προορισμό. Το Άνω Κουφονήσι είναι αρκετά μικρό για να το περπατήσετε μέσα σε μια μέρα. Το παραλιακό μονοπάτι από το λιμάνι καταλήγει στο Πορί, τη μεγαλύτερη από τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Στο Κάτω Κουφονήσι υπάρχουν μόνο κατσίκες και μία ταβέρνα.

    Αριθμός κατοίκων: 399

    Σίκινος

    Σίκινος

    Ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, η Σίκινος διαθέτει κάποια από τα πιο ελκυστικά τοπία στις Κυκλάδες. Οι επισκέπτες θα βρουν οικογενειακές ταβέρνες και καΐκια που φεύγουν από την Αλοπρόνοια για μακρινές παραλίες. Στο Κάστρο, ένα οχυρό του 15ου αιώνα σε μια πλαγιά 280 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, βρίσκεται το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Υπάρχει επίσης μια εκκλησία με γαλάζιο θόλο, η Παναγιά Παντάνασσα.

    Αριθμός κατοίκων: 273

    Ανάφη

    Ανάφη

    Ο μοναδικός οικισμός του νησιού, η Χώρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 260 μέτρων και έχει θέα στο Κρητικό Πέλαγος. Το έδαφος του νησιού είναι ηφαιστειογενές, ενώ το άγριο τοπίο και οι καταπληκτικές παραλίες μαγεύουν τους επισκέπτες. Προτείνεται το μονοπάτι προς την Καλαμιώτισσα, το μοναστήρι στο νοτιοανατολικό σημείο του νησιού.

    Αριθμός κατοίκων: 271

    Σχοινούσα

    Σχοινούσα

    Η Σχοινούσα προσφέρει τον τυπικό ελληνικό συνδυασμό ανεμόμυλων, εκκλησιών και παραλιών. Δεν υπάρχουν μέσα συγκοινωνίας, αλλά το νησί έχει αξιόλογα μονοπάτια. Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε μοτοποδήλατα ή ποδήλατα.

    Αριθμός κατοίκων: 256

    Αγαθονήσι

    Αγαθονήσι

    Το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων προσελκύει ιστιοπλόους, εκείνους που αναζητούν την απομόνωση (δεν έχουν όλες οι παραλίες πρόσβαση από τη στεριά), αλλά και τους λάτρεις της Ιστορίας (εδώ υπάρχει ένα μοναδικό στο Αιγαίο προβυζαντινό μνημείο, οι Θόλοι).

    Αριθμός κατοίκων: 185

    Δονούσα

    Δονούσα

    Σύμφωνα με τον μύθο, ο θεός Διόνυσος επέλεξε αυτό το μικροσκοπικό νησί για να κρύψει την Αριάδνη. Η Δονούσα αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν ηρεμία και απομόνωση. Στην παραλία του Κέδρου υπάρχει το ναυάγιο ενός γερμανικού πλοίου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όσοι αναζητούν σκιά θα προτιμήσουν το Λιβάδι, με τα αρμυρίκια δίπλα στη λευκή άμμο.

    Αριθμός κατοίκων: 167

    Ηρακλειά

    Ηρακλειά

    Η Ηρακλειά διαθέτει ένα από τα ωραιότερα τοπία στις Μικρές Κυκλάδες και μερικές πανέμορφες παραλίες, όπως το Λιβάδι. Τα επτά μονοπάτια που διασχίζουν το νησί είναι ιδανικά για όσους θέλουν να κάψουν τις θερμίδες από τη φέτα, τις ελιές και τις νοστιμότατο θυμαρίσιο μέλι.

    Αριθμός κατοίκων: 141

    Μαράθι

    Μαράθι

    Σε αυτό το μικρό νησί των Δωδεκανήσων που ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών δεν υπάρχουν ούτε δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα, παρά μόνο μία παραλία. Λίγοι είναι οι ήχοι που θα ακούσεις πέρα από το κελάηδισμα των πουλιών και τα κουδούνια των κατσικιών.

    Αριθμός κατοίκων: 5

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider