Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.4°C
    Clear

    Περιήγηση στους πιο εντυπωσιακούς κήπους του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Περιήγηση στους πιο εντυπωσιακούς κήπους του κόσμου

    Από την Ολλανδία και τη Γαλλία μέχρι την Ταϊλάνδη, ταξιδεύουμε εικονικά σε μερικούς από τους ομορφότερους ανοιξιάτικους κήπους του κόσμου και μαθαίνουμε τις ενδιαφέρουσες ιστορίες τους.

    Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση κάνει θαύματα, αλλά σε κάποιους κήπους ανά τον κόσμο η ομορφιά είναι διάχυτη όλο τον χρόνο. Οι περίτεχνοι σχεδιασμοί των φυτών, οι πράσινοι λαβύρινθοι, τα σιντριβάνια, οι λίμνες και τα εντυπωσιακά αγάλματα δημιουργούν ονειρικά σκηνικά που αφήνουν άφωνους τους επισκέπτες. Τι θα λέγατε για μια εικονική περιήγηση σε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους του κόσμου; Απολαύστε ένα μαγευτικό ανθισμένο υπερθέαμα που θα σας ταξιδέψει από την Ολλανδία μέχρι την Ταϊλάνδη.

    Keukenhof, Ολλανδία

    travelgo.gr

    Οι φημισμένοι Keukenhof Gardens βρίσκονται κοντά στην πόλη Lisse της Ολλανδίας. Άνοιξαν για το κοινό το 1950 με πρωτοβουλία του δημάρχου του Lisse που διοργάνωσε έκθεση τουλίπας και έκτοτε έχουν εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίως γνωστό αξιοθέατο. Εδώ φυτεύονται περίπου 7 εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών κάθε χρόνο σε μια έκταση 79 στρεμμάτων. Όταν ανθίζουν το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό.

    Kew Gardens, Λονδίνο

    Kew Gardens, Λονδίνο

    Οι βασιλικοί βοτανικοί κήποι του Kew αποτελούν ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μια εξαιρετική ποικιλία φυτών και πάνω από 14.000 δέντρα, μέσα σε ένα απέραντο και πανέμορφο τοπίο. Οι κήποι εκτείνονται σε 326 στρέμματα και διαθέτουν το δικό τους παλάτι.

    Claude Monet’s Garden, Γαλλία

    Claude Monet’s Garden, Ζιβερνί, Γαλλία

    Ποιος δεν θέλει να περπατήσει μέσα σε έναν όμορφο κήπο στη γαλλική ύπαιθρο; O ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Κλοντ Μονέ είχε την ίδια ιδέα όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο γραφικό χωριό Ζιβερνί τη στιγμή που το αντίκρισε μέσα από ένα τρένο. Αγόρασε το δικό του σπίτι εκεί και έφτιαξε έναν μεγάλο κήπο σχεδόν ίδιο με τα έργα τέχνης του. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Ο κήπος μου είναι το πιο όμορφο έργο μου».

    Κήποι των Βερσαλλιών, Γαλλία

    Κήποι των Βερσαλλιών, Γαλλία

    Το ανάκτορο των Βερσαλλιών είναι γνωστό και για τους τεράστιους κήπους του με τα πολλά σιντριβάνια και αγάλματα. Ο συνολικός κήπος των Βερσαλλιών απλώνεται σε τρία επίπεδα πίσω από το παλάτι και είναι η συνέχιση της αρχιτεκτονικής του παλατιού. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με συνολική έκταση που φτάνει τα 800 εκτάρια. Η φυτοκαλυψή του είναι έργο του βασιλικού κηπουρού Αντρέ Λε Νοτρ.

    Villa d'Este, Ιταλία

    Villa d'Este, Ιταλία

    Η Villa d'Este είναι μια ιστορικής αξίας έπαυλη του 16ου αιώνα στο Τίβολι, 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης. Η υπέροχη αυτή βίλα διαθέτει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά συγκροτήματα κήπων και σιντριβανιών του κόσμου. Τα διάφορα επίπεδα, οι κρήνες με τα παιχνιδίσματα του νερού και το καταπράσινο τοπίο με δέντρα και διαφόρων ειδών φυτά έκαναν τον κήπο της Villa d'Este ένα από τους ομορφότερους της Ευρώπης και μοντέλο για την υλοποίηση πολλών άλλων αργότερα.

    Powerscourt Gardens, Ιρλανδία

    Powerscourt Gardens, Ιρλανδία

    Οι κήποι του Powerscourt Estate στο County Wicklow, μόλις 35 λεπτά από το Δουβλίνο, είναι από τους ομορφότερους της Ιρλανδίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου σύμφωνα με το National Geographic. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους ιαπωνικούς κήπους, έναν ιταλικό θεματικό κήπο και τη λίμνη των δελφινιών.

    Butchart Gardens, Καναδάς

    Butchart Gardens, Καναδάς

    Οι κήποι Butchart βρίσκονται 24 χιλιόμετρα από τη Βικτώρια, κοντά στο Βανκούβερ του Καναδά. Κάθε χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες απολαμβάνουν τις βόλτες τους σε 220 στρέμματα ανθισμένης γης, ανάμεσα σε 900 διαφορετικά είδη φυτών και λουλουδιών. Η κατασκευή τους ξεκίνησε από τη Jennie Butchart το 1909 στη θέση ενός λατομείου για την παραγωγή τσιμέντου!

    Τροπικός Βοτανικός Κήπος Nong Nooch, Ταϊλάνδη

    Τροπικός Βοτανικός Κήπος Nong Nooch, Ταϊλάνδη

    Στην πόλη Pattaya της Ταϊλάνδης υπάρχει ένας παραμυθένιος κήπος με σπάνια είδη φυτών και εκπληκτική αρχιτεκτονική. Ο κήπος Nong Nooch ξεκίνησε να καλλιεργείται το 1954 ως οπωρώνας, ενώ άνοιξε για το κοινό το 1980. Πλέον αποτελεί ένα σπουδαίο αξιοθέατο της χώρας κι έναν από τους ωραιότερους κήπους του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ποικιλία ορχιδέας στην Ταϊλάνδη με περισσότερα από 650 είδη.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider