Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Θεσσαλονίκη
    Sat 16.3°C
    Clouds

    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις

    Γιορτινές εξορμήσεις σε αγαπημένες πόλεις και λαμπερά χριστουγεννιάτικα πάρκα

    Βόλτες σε πλατείες και γειτονιές γεμάτες ζωντάνια, παραδοσιακές γωνιές που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, καλό φαγητό και λαμπερά χριστουγεννιάτικα πάρκα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για μια γιορτινή απόδραση στην Ελλάδα; Όλα αυτά τα βρίσκουμε σε τέσσερις πόλεις που συνδυάζουν ομορφιά, παράδοση, διασκέδαση και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις. Πάρτε την οικογένεια ή την παρέα και φύγατε!

     

    Τρίκαλα

    travelgo image

    Ο ποταμός Ληθαίος, η γοητευτική παλιά πόλη, τα ιστορικά μνημεία, οι πλατείες, τα πάρκα και οι πεζόδρομοι καθιστούν την πόλη των Τρικάλων ιδανική για απολαυστικές βόλτες. Δίπλα στα Μετέωρα, στα χωριά Ελάτη και Περτούλι, καθώς και στη Λίμνη Πλαστήρα, τα Τρίκαλα είναι μια όμορφη και ζωντανή πόλη που προσφέρεται για μικρές ή και μεγαλύτερες αποδράσεις.

    Τα must: Να περπατήσετε στην παλιά συνοικία Βαρούσι με τα παραδοσιακά σπίτια, να κάνετε βόλτα, με τα πόδια ή με ποδήλατο (στα Τρίκαλα κυκλοφορούν αμέτρητα ποδήλατα), στις όχθες του Ληθαίου, να ανεβείτε ως το Φρούριο με το ύψους 33 μέτρων ρολόι για να απολαύσετε την πανοραμική θέα και να βγείτε στα Μανάβικα όπου βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα στέκια για φαγητό και διασκέδαση.

    Christmas spirit: Αυτή την εποχή τις εντυπώσεις κλέβει το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό του «Μύλου των Ξωτικών» που στήνεται στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου, στο ομώνυμο πάρκο της πόλης. Με διάφορες δράσεις και πολλά events, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας εγγυάται μια απολαυστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

     

    Δράμα

    travelgo image

    Με μακραίωνη ιστορία και πολλά αξιοθέατα, γραφικές γειτονιές, διατηρητέα κτήρια που χαρίζουν μοναδική ατμόσφαιρα στην πόλη, χώρους πρασίνου και άφθονα νερά να αναβλύζουν, η Δράμα υποδέχεται τους επισκέπτες της με υπέροχες εικόνες και τοπία. Αυτή η μακεδονική πόλη έχει από όλα και για όλους. Κοντά της βρίσκονται ονομαστά οινοποιεία αλλά και το βορειότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας στο όρος Φαλακρό.

    Τα must: Το περίφημο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας αποτελεί μια όαση 60 στρεμμάτων με πηγές, λιμνούλες και καταρράκτες. Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται επίσης τα βυζαντινά τείχη και τα αρχοντικά της Παλιάς Πόλης, το Δημοτικό πάρκο, η Πλατεία Ελευθερίας, το ξακουστό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο λόφος του Κορύλοβου που προσφέρει πανοραμική θέα.

    Christmas spirit: Ένα από τα ομορφότερα και πιο παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας, η «Ονειρούπολη» στήνεται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Κήπο και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καθημερινά προσφέρονται εκατοντάδες διαφορετικές, δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

     

    Θεσσαλονίκη

    travelgo image

    Δεν χορταίνουμε ποτέ τη Θεσσαλονίκη. Όσες φορές κι αν πάμε, πάντα θα θέλουμε να επιστρέφουμε. Σπουδαία αξιοθέατα, ατμοσφαιρικές γειτονιές, μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, δημιουργικές τάσεις, παραδοσιακές αγορές, πολιτισμός- όλα συναντιούνται στους δρόμους της και πάντοτε υπάρχει κάτι καινούργιο να ανακαλύψουμε.

    Τα must: Δεν γίνεται να πας στη Θεσσαλονίκη και να μην κάνεις μια παραλιακή βόλτα στη Λεωφόρο Νίκης έως τον Λευκό Πύργο και από εκεί στη Νέα Παραλία μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Στα οπωσδήποτε και οι βόλτες στην Άνω Πόλη, αλλά και στις παραδοσιακές αγορές, όπου θα ανακαλύψεις μια άλλη Θεσσαλονίκη, βγαλμένη από το παρελθόν. Στα σοκάκια των Άνω Λαδάδικων θα συναντήσεις μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στέκια της πόλης.

    Christmas spirit: Τις γιορτινές ημέρες η Θεσσαλονίκη είναι μια κούκλα. Η πλατεία Αριστοτέλους με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η πλατεία Δικαστηρίων με τα σπιτάκια των ξωτικών, τη χριστουγεννιάτικη αγορά και το καρουζέλ, αποτελούν δημοφιλή προορισμό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο «Αστερόκοσμος» υποδέχεται τα Χριστούγεννα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο περιλαμβάνει ένα μοναδικό Fun Park με 18 παιχνίδια και 2 παγοδρόμια σε έκταση 23.000 τ.μ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

     

    Λάρισα

    travelgo image

    Χτισμένη στις όχθες του Πηνειού ποταμού, στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, η Λάρισα είναι μια πόλη με δυνατό παλμό που έχει στο DNA της την καλοπέραση. Έχει πλούσια ιστορία και παράδοση, εντυπωσιακά μνημεία, πανέμορφα πάρκα, πεζόδρομους και πλατείες που σφύζουν από ζωή. Αν και δεν αποτελεί κλασικό ταξιδιωτικό προορισμό, δίνει ωραίες αφορμές για μια ολιγοήμερη εξόρμηση.

    Τα must: Το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης με τις πλατείες και τα εντυπωσιακά σιντριβάνια αποτελεί κλασικό σημείο συνάντησης για βόλτες, ψώνια και διασκέδαση. Σίγουρα θα ανεβείτε στο λόφο του Φρουρίου με τα αγαπημένα στέκια ντόπιων και επισκεπτών και θα κάνετε έναν περίπατο πλάι στις όχθες του Πηνειού. Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν επίσης το Α’ Αρχαίο Θέατρο, ο Μύλος του Παπά και το Πάρκο Αλκαζάρ.

    Christmas spirit: Για τρίτη χρονιά και για έναν ολόκληρο μήνα στήνεται στο Πάρκο Αλκαζάρ το Πάρκο των Ευχών. Το μαγικό σκηνικό περιλαμβάνει 19 θεματικούς χώρους, χριστουγεννιάτικη αγορά για μικρούς και μεγάλους, σκηνές εκδηλώσεων και Carousel, Fun Park, παραμυθένια εργαστήρια και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις
    4 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider