Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ρόδος
    Fri 20.4°C
    Clear

    Ρόδος: Το νησί με τα χίλια πρόσωπα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ρόδος: Το νησί με τα χίλια πρόσωπα

    Το Travel by Reader.gr σε ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2021 με την AEGEAN

    Δεν είναι τυχαίο που η Ρόδος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων προσφέρει ό,τι μπορείς να επιθυμήσεις: μνημεία και αξιοθέατα που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, απίστευτες παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή, απομόνωση και πολυκοσμία.

    Πέταξε στη Ρόδο με την AEGEAN για να ανακαλύψεις τους λόγους που κάνουν το νησί των Ιπποτών τόσο ξεχωριστό.

    travelgo.gr
    H πύλη Ντ΄ Αμπουάζ στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (πηγή: Shutterstock)

    Γιατί να πας 

    Από τη μεσαιωνική γοητεία της Παλιάς Πόλης και την κατάλευκη Λίνδο έως την άγνωστη στους πολλούς ενδοχώρα και τις αμέτρητες παραλίες, η Ρόδος είναι ένα νησί με πολλά πρόσωπα που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις προτιμήσεις. Όρεξη και χρόνο να έχεις για περιηγήσεις και ανακαλύψεις!

    Τα top αξιοθέατα

    Πρώτη σου στάση θα είναι σίγουρα η μοναδικά διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ένα «ολοζώντανο» Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Από τη στιγμή που θα περάσεις μία από τις πύλες της, θα νιώσεις ότι βαδίζεις σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δεις είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (το πιο επιβλητικό κτίσμα της παλιάς πόλης), η οδός των Ιπποτών, ο Πύργος του Ρολογιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η οδός Σωκράτους.

    travelgo.gr
    Η Οδός των Ιπποτών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (πηγή: Shutterstock)

    Έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης, εκτείνεται η σύγχρονη πόλη με το εμπορικό κέντρο και τα αμέτρητα καφέ και εστιατόρια. Το Μανδράκι, το παλιό λιμάνι με τα ιταλικά κτήρια και τα αγάλματα των ελαφιών, αποτελεί αγαπημένο σημείο για βόλτα.

    Επιβεβληµένη η επίσκεψη στις Πηγές Καλλιθέας, 9 χλμ. από την πόλη, ένα μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής (το έχεις δει και στην ταινία «Το δόλωμα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη). Το καλοκαίρι αξίζει να πας στη φημισμένη Κοιλάδα των Πεταλούδων, καταφύγιο της νυχτοπεταλούδας Panaxia Quadripunctaria. Εναλλακτικά, κάνε μια εκδρομή στις Επτά Πηγές, κοντά στην Παναγία Τσαμπίκα: ένα υπέροχο τοπίο με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

    Αν σε ενδιαφέρει η Ιστορία, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, που υπήρξε μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου, αλλά και τον λόφο της Φιλερήμου στην Ιαλυσό, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Φιλερήμου.

    travelgo.gr
    Η Λίνδος και η ακρόπολη στην κορυφή του λόφου (πηγή: Shutterstock)

    Η Λίνδος είναι από μόνη της προορισμός. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός (50 χλμ. από την πόλη της Ρόδου) θυμίζει περισσότερο Κυκλάδες. Κάνε βόλτα στα δαιδαλώδη καλντερίμια με τα λευκά σπίτια και τα αρχοντικά των καπεταναίων, ανέβα στην Ακρόπολη και συνέχεια σβήσε την κούραση με μία βουτιά στην παραλία που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό.

    Μυστικά από ντόπιους

    Οι Ροδίτες θα σου προτείνουν να δεις το ηλιοβασίλεμα από τα κάστρα του Μονόλιθου και της Κρητηνίας, αλλά και από το λόφο του Μόντε Σμιθ πάνω από την πόλη. Ένα διαφορετικό αξιοθέατο είναι τα γοητευτικά εγκαταλελειμμένα κτήρια στην Ελεούσα, το χωριό-φάντασμα που χτίστηκε το 1935 από τους Ιταλούς στα πρότυπα των δασικών χωριών των Ιταλικών Άλπεων.

    Τα πιο γραφικά χωριά

    Η Λαχανιά με τα καλοδιατηρημένα σπίτια είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού. Η πολύχρωμη Κοσκινού, πάρα την κοντινή της απόσταση από την πόλη της Ρόδου, διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Αν σου αρέσει το καλό φαγητό, επιβάλλεται να πας στον Έμπωνα που φημίζεται για το καλό κρασί και τα εκλεκτά κρέατα που σερβίρουν οι ταβέρνες του χωριού.

    Οι ωραιότερες παραλίες

    Όποιο κι αν είναι το προφίλ των διακοπών σου, στη Ρόδο υπάρχει η κατάλληλη παραλία για σένα. Η πλαζ Έλλη μέσα στην πόλη, η παραλία Άντονι Κουίν (γνωστή από την ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε»), η Τσαμπίκα με τη χρυσαφένια άμμο, η Αφάντου, η Καλλιθέα, ο Άγιος Παύλος, το Γεννάδι και το Πρασονήσι (το καταφύγιο των surfers) πρέπει να μπουν στη λίστα σου.

    travelgo.gr
    Η παραλία Άντονι Κουίν (πηγή: Shutterstock)

    Οι γεύσεις 

    Μη φύγεις από τη Ρόδο χωρίς να δοκιμάσεις και να αγοράσεις μελεκούνια (τοπικά παστέλια) που φτιάχνονται με μέλι, σουσάμι, αμύγδαλα, ξύσμα πορτοκαλιού και μπαχαρικά. Πιταρούδια (ντόπιοι ρεβιθοκεφτέδες), σουπιόρυζο (ριζότο με μελάνι σουπιάς) και γιαπράκια (ροδίτικα ντολμαδάκια) είναι μερικά από τα πιο γνωστά παραδοσιακά πιάτα, που συνοδεύονται ιδανικά με τα περίφημα κρασιά του ροδίτικου αμπελώνα.

    Κοντινές εξορμήσεις

    Σίγουρα η Ρόδος έχει πολλά να σου προσφέρει, αλλά αν διαθέτεις περισσότερο χρόνο αξίζει να προσθέσεις στις διακοπές σου και κάποιες κοντινές εξορμήσεις σε πανέμορφα γειτονικά νησιά όπως η Σύμη, η Χάλκη και η Τήλος.

    Πώς να πας

    Κλείσε εισιτήριο εδώ για τις πτήσεις της AEGEAN!

    Δες το αφιέρωμα με όλους τους κορυφαίους προορισμούς

    Οι Πηγές Καλλιθέας (πηγή: Shutterstock)
    Οι Πηγές Καλλιθέας (πηγή: Shutterstock)
    Η Ακρόπολη της Λίνδου (πηγή: Shutterstock)
    Η Ακρόπολη της Λίνδου (πηγή: Shutterstock)
    Η Παραλία Τσαμπίκα (πηγή: Shutterstock)
    Η Παραλία Τσαμπίκα (πηγή: Shutterstock)
    Το Πρασονήσι (πηγή: Shutterstock)
    Το Πρασονήσι (πηγή: Shutterstock)
    Το Μανδράκι (πηγή: Shutterstock)
    Το Μανδράκι (πηγή: Shutterstock)
    Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (πηγή: Shutterstock)
    Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (πηγή: Shutterstock)
    Η Οδός των Ιπποτών (πηγή: Shutterstock)
    Η Οδός των Ιπποτών (πηγή: Shutterstock)
    Η Πλατεία Ιπποκράτους (πηγή: Shutterstock)
    Η Πλατεία Ιπποκράτους (πηγή: Shutterstock)

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider