Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Antíparos
    Thu 19.9°C
    Clouds

    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις

    ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις

    Ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στο κοσμοπολίτικο ύφος και την κυκλαδίτικη απλότητα, συγκεντρώνοντας σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα τα βασικά συστατικά του ελληνικού καλοκαιριού. Η Αντίπαρος είναι από εκείνα τα νησιά που θέλεις πάντα να επιστρέφεις

    Κάποτε η Αντίπαρος αποτελούσε την απαραίτητη μονοήμερη βόλτα για όσους παραθέριζαν στην Πάρο. Πλέον, όμως, αυτό το μικρό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων έχει εξελιχθεί σε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό που συνδυάζει τη νυχτερινή ζωή με τις στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο - ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι VIPS και ηθοποιοί όπως ο Τομ Χανκς. Οι φανατικοί επισκέπτες του νησιού θα σου πουν πως η Αντίπαρος έχει μια μοναδική αύρα που δεν την βρίσκεις πουθενά αλλού στις Κυκλάδες.

    Χρειάζεσαι μόλις 10 λεπτά για να φτάσεις στην Αντίπαρο με το φέρυ από την Πάρο και να αρχίσεις τις εξερευνήσεις στο νησί. Βόλτες στον κεντρικό πεζόδρομο και το ενετικό κάστρο, χαλάρωση στην παραλία του camping, βουτιές στη Φανερωμένη και το Δεσποτικό, ηλιοβασίλεμα στο Σιφνέικο, ξημέρωμα στη θρυλική ντίσκο «La Luna». H Αντίπαρος είναι από εκείνα τα νησιά που θέλεις να επιστρέφεις πάντα, καθώς συγκεντρώνει σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα τα βασικά συστατικά του ελληνικού καλοκαιριού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Χώρα και το κάστρο

    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις
    Πηγή: Shutterstock

    Η γνωριμία με την Αντίπαρο ξεκινά από το λιμάνι και συνεχίζεται με μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο της μικροσκοπικής Χώρας. Εδώ θα συναντήσετε όλους τους επισκέπτες του νησιού να κάνουν τη βόλτα τους, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανάμεσα σε φούρνους, ουζερί, στυλάτα καταστήματα ρούχων και κοσμημάτων, ωραία μπαράκια και εστιατόρια που σερβίρουν από αυθεντική ιταλική πίτσα μέχρι σπιτικά γλυκά και παγωτά.

    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις
    Πηγή: Shutterstock

    Ενταγμένο στον οικισμό της Αντιπάρου, το ενετικό κάστρο προσφέρεται για μια όμορφη απογευματινή βόλτα. Η κατασκευή του κάστρου χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα. Πρόκειται για οχυρωμένο οικισμό, που στην αρχική του μορφή περιελάβανε τον κεντρικό πύργο και οικιστική περίμετρο. Πλέον από τον πύργο σώζεται μόνο η βάση. Μία από τις ιδιομορφίες του κάστρου της Αντιπάρου είναι ότι δεν βρίσκεται σε κάποιο ψηλό σημείο.

     

    Οι παραλίες

    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις
    Πηγή: Shutterstock

    Η Αντίπαρος διαθέτει εύκολα προσβάσιμες παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Οι πιο κοντινές στη Χώρα είναι οι παραλίες της Ψαραλυκής, οργανωμένες, με χρυσαφένια άμμο και ρηχά νερά. Κλασικές επιλογές, επίσης, είναι η παραλία του διάσημου κάμπινγκ, η δημοφιλής παραλία Σωρός με τη μεγάλη αμμουδιά, το Σιφνέικο που έχει θέα τη Σίφνο και φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά του και ο ιδανικός για οικογένειες Άγιος Σπυρίδωνας.

    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις
    Πηγή: Shutterstock

    Πολύ όμορφες, ανοργάνωτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά είναι ο Άγιος Σώστης και η Φανερωμένη. Στα νότια του νησιού η παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι απάνεμη και με διάφανα νερά. Από εκεί μπορείτε να περάστε απέναντι στο Δεσποτικό, για μια βουτιά στην υπέροχη παραλία Λιβάδι. Επίσης, με σκάφος μπορείτε να πάτε στα Τηγανάκια μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου.

    Μη χάσετε

    • Ένα πρωινό αξίζει να επισκεφθείτε το μαγευτικό σπήλαιο της Αντιπάρου, που βρίσκεται 8 χλμ. από τη Χώρα στο λόφο του Αϊ-Γιάννη, σε ύψος 177 μ. από τη θάλασσα. Κατεβείτε τα περίπου 400 σκαλιά του για να δείτε τον πλούσιο διάκοσμο. Οι εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες μετρούν εκατομμύρια χρόνια ζωής, με τον παλαιότερο να είναι περίπου 45 εκατομμυρίων ετών!
    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις
    Πηγή: Shutterstock
    • Δυτικά της Αντιπάρου υπάρχουν τρία ακατοίκοιτα μικρά νησιά: το Δεσποτικό, το Τσομιντίρι (μεταξύ Αντιπάρου και Δεσποτικού) και η Στρογγυλή (δυτικά του Δεσποτικού). Με ιδιωτικό σκάφος, με καϊκι ή ακόμα και καγιάκ, μπορείτε να επισκεφτείτε το Δεσποτικό, έναν τόπο με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και υπέροχες παραλίες για βουτιές.
    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις
    Πηγή: Shutterstock
    • Ο γύρος του νησιού με καραβάκι αποτελεί μοναδική εμπειρία. Θα δείτε υπέροχα τοπία, βράχους που εναλλάσσονται με αμμουδιές, θαλάσσιες σπηλιές και εξωτικές παραλίες, όπως είναι ο Επιτάφιος με τα βράχια τα σμιλεμένα από τον αέρα.
    Αντίπαρος: Το νησί που πάντα επιστρέφεις
    Πηγή: Shutterstock

    ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

    Διαμονή

    • Το Kouros Village είναι ένα οικογενειακό ξενοδοχείο, χτισμένο σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ με κάποια μοντέρνα αρχιτεκτονικά στοιχεία, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία, σε μια ήσυχη γειτονιά στην άκρη του λιμανιού. Διαθέτει πισίνα και εστιατόριο.
    • Το On the Rocks Antiparos αποτελεί το ιδανικό, ρομαντικό και πολυτελές καταφύγιο στο νησί. Αυτή η όμορφη και άνετη βίλα απέχει 8 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Χώρα και προσφέρει εκπληκτική θέα στο νησί από την κορυφή του λόφου όπου είναι χτισμένη.
    • Τα Rocco's studios βρίσκονται στη Χώρα της Αντιπάρου, στο γραφικό λιμανάκι δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για μια μονάδα με πρόσφατα ανακαινισμένα στούντιο ενός ή δύο χώρων και δυνατότητα φιλοξενίας 2-4 ατόμων.
    • Ο Ωλίαρος είναι ένα γοητευτικό μικρό ξενοδοχείο, νοτιοδυτικά της Χώρας, σε μια από τις πιο γραφικές γωνιές, προσφέροντας υπέροχη θέα στον όρμο του Δεσποτικού.
    • Το Glaros Apartments αποτελείται από διαμερίσματα και στούντιο με κουζίνα, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Καλαργυρούς, 700 μ. από το λιμάνι του νησιού.

    Φαγητό

    • Το ιταλικό Lollo’s στο λιμάνι αποτελεί σταθερή αξία για πολύ καλή πίτσα.
    • Στο εστιατόριο Samano (ξενοδοχείο Kouros Village) θα γευθείτε ελληνική δημιουργική κουζίνα με φρέσκα και τοπικά προϊόντα.
    • Το Kalokeri στη Χώρα καλή ελληνική μεσογειακή κουζίνα και ευφάνταστα πιάτα.
    • Στην αρχή του πεζόδρομου, το Εlia Καφενές αποτελεί απαραίτητη στάση για πρωϊνό ή brunch.
    • Το Περαματάκι στο Σωρό είναι ό,τι πρέπει για μετά το μπάνιο. Στη βεράντα του θα απολαύσετε ωραίες χειροποίητες πίτες και μαγειρευτά.
    • Πάνω στην παραλία του Αγίου Γεωργίου θα βρείτε την κλασική ταβέρνα Καπετάν Πιπίνος με παράδοση στο φρέσκο ψάρι.

     

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider