Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 16.2°C
    Clouds

    Αλόννησος: Διεθνή ΜΜΕ εξυμνούν τις ομορφιές του νησιού

    ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αλόννησος: Διεθνή ΜΜΕ εξυμνούν τις ομορφιές του νησιού

    To National Geographic, το Conde Nast Traveller κι άλλα διεθνή μέσα εκθειάζουν την Αλόννησο ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές το 2023.

    Υπέροχες παραλίες, πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, μικροί οικισμοί, γαλήνη και ηρεμία. Η Αλόννησος είναι ένας παραδεισένιος προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν ήσυχες διακοπές σε ένα καταπράσινο νησί.

    Το τελευταίο διάστημα, αρκετά διεθνή ΜΜΕ εξυμνούν τις ομορφιές της Αλοννήσου. Συγκεκριμένα, το βρετανικό National Geographic βάζει την Αλόννησο στη λίστα με τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2023, παρουσιάζοντάς την ως τη «βασίλισσα του δικού της, ακατοίκητου αρχιπελάγους που σαγηνεύει τον ταξιδιώτη με τη δασώδη βλάστηση και την πηγαία ηρεμία της», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας με τον Δήμο, το τελευταίο τεύχος του δημοφιλούς βρετανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller αναφέρει πως η Αλόννησος είναι ένας τόπος ευλογημένος με ειδυλλιακά φυσικά τοπία, το εντυπωσιακό θαλάσσιο πάρκο της και ένα μεγάλο εύρος επιλογών για τους φίλους του περιπατητικού και καταδυτικού τουρισμού.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Παράλληλα, το National Geographic της Ιταλίας εκθειάζει στο νέο εκτενές αφιέρωμα του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, το οποίο αποκαλύπτει τα αρχαία μυστικά του Αιγαίου.

    Επίσης, η Αλόννησος προτάθηκε από τον καθιερωμένο αμερικανικό ταξιδιωτικό ιστότοπο Suitcase ως ένας από τους 12 προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρουν αυθεντικές ταξιδιωτικές αποδράσεις μακριά από τα ραντάρ του μαζικού τουρισμού.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Δημιουργούμε νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα που προσελκύουν το ενδιαφέρον του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού. Ταυτόχρονα βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών μας με μικρά και μεγάλα έργα που δημιουργούν συνθήκες βιωσιμότητας και ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, η αναγνωρισιμότητα αυξάνεται και η επισκεψιμότητα στο νησί έχει ξεκινήσει νωρίτερα με την προοπτική να επεκταθεί μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider