Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεγαλοχώρι
    Sat 27.3°C
    Clear

    Η κινηματογραφική νησίδα του Σαρωνικού με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες

    ΑΓΚΙΣΤΡΙ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Η κινηματογραφική νησίδα του Σαρωνικού με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες

    Ένα παραδεισένιο μέρος ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι.

    Η νησίδα Μετώπη βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αίγινας και βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Άγιος Γεώργιος του Αγκιστρίου.

    Γεωλογικά αποτελεί την κορυφή του άλλοτε ισθμού που ένωνε την Αίγινα με το Αγκίστρι και υπέστη καθίζηση.

    Το νησάκι αυτό αποτελεί κοινή στάση για τις θαλάσσιες χελώνες. Είναι εύκολα προσβάσιμο με σκάφος και διαθέτει μερικούς αμπελώνες και μία πολύ όμορφη μικρή παραλία με λευκή άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά στην νοτιοανατολική του πλευρά. Επίσης, πάνω στο νησάκι υπάρχει το ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, ένα πατητήρι κι ένα καλύβι.

    Ο Βάρναλης αναφερόταν σε αυτό ως «προπύλαια» του Αγκιστρίου.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration:

    Στην περιγραφή του βίντεο του Travel Inspiration διαβάζουμε: «Πρόκειται για χαμηλή νησίδα μήκους περίπου ενός ναυτικού μιλίου με ιδιαίτερα επικίνδυνα αβαθή γύρω της και ενώ μπορεί στην ταινία “Αιγαίο SOS” να αποτελούσε μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα που ήρθε στην επιφάνεια μετά από σεισμό της περιοχής, με Έλληνες και Τούρκους να την διεκδικούν ισόποσα, στην πραγματικότητα όμως εκατοντάδες είναι οι ιδιοκτήτες της, οι οποίοι δε, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το ακίνητο-φιλέτο, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

    Και μπορεί η αγγελία που τοιχοκολλήθηκε μερικά χρόνια πριν από ιδιωτικό γραφείο real estate καλώντας τους ιδιοκτήτες της νήσου να προσέλθουν στο γραφείο με τα συμβόλαιά τους για εντολή πώλησης σε ενδιαφερόμενο αγοραστή, να ήταν η αρχή του νήματος, η συνέχεια όμως εμπλέκεται ακόμα περισσότερο.

    Και όλα αυτά γιατί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ιδιοκτήτες του νησιού εμφανίζονται όχι ένας, ούτε δύο αλλά πολλές εκατοντάδες άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κάτοικοι του Αγκιστρίου, οι οποίοι έχουν στα χέρια του τα συμβόλαια από τους προπάππους τους».

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider