Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ύδρα
    Tue 19.1°C
    Clouds

    CNN: Ταξίδι στο ελληνικό «νησί της ηρεμίας» όπου σταμάτησε ο χρόνος

    ΎΔΡΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    CNN: Ταξίδι στο ελληνικό «νησί της ηρεμίας» όπου σταμάτησε ο χρόνος

    Το CNN αποθεώνει το ελληνικό νησί χωρίς αυτοκίνητα όπου ο χρόνος σταματά.

    Ένα άρθρο-ύμνο για την Ύδρα, με τίτλο «Ύδρα: Το ελληνικό νησί της ηρεμίας όπου τα αυτοκίνητα απαγορεύονται και ο χρόνος σταματά», δημοσίευσε το CNN. Το άρθρο αναφέρει ότι το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού δεν διαφέρει εκ πρώτης όψεως από τους γείτονές του. Όπως και άλλα νησιά, έχει ασβεστωμένα δρομάκια, αέρα που μυρίζει γιασεμί και εκπληκτική θέα στα λαμπερά γαλάζια νερά γύρω του.

    Αυτό που κάνει την Ύδρα να ξεχωρίζει είναι ότι στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. «Εδώ, τα αυτοκίνητα δεν λείπουν απλώς, αλλά κρατούνται σκόπιμα μακριά. Η απαγόρευση των μηχανοκίνητων οχημάτων (εκτός από πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα και ασθενοφόρα) κατοχυρώνεται στην τοπική νομοθεσία», γράφει το CNN.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Η Ύδρα είναι ένα νησί που σε ταξιδεύει πραγματικά πίσω στο χρόνο», λέει η Harriet Jarman, ιδιοκτήτρια της εταιρείας πεζοπορίας με άλογα, Harriet’s Hydra Horses. «Όλες οι μετακινήσεις σε αυτό το νησί γίνονται με άλογα ή μουλάρια. Επειδή δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, οι ζωές όλων είναι λίγο πιο ήρεμες».

    Η απουσία αυτοκινήτων συνέβαλε στην αναμφισβήτητη ηρεμία του νησιού, προσελκύοντας καλλιτέχνες πό παντού, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης Ιταλίδας ηθοποιού Sophia Lauren, η οποία ερωτεύτηκε την Ύδρα στα γυρίσματα του «Boy on a Dolphin» το 1957.

    Το νησί των καλλιτεχνών

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Η Ύδρα προσφέρει υπέροχα χρώματα, όμορφο φως και μια μοναδική ατμόσφαιρα που έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους», λέει στο CNN η σχεδιάστρια κοσμημάτων Έλενα Βότση.

    Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν επισκεφτεί ή έχουν ζήσει στην Ύδρα. Η μαγνητική γοητεία του νησιού τράβηξε τους ζωγράφους Brice Marden, Αλέξη Βερούκα, Παναγιώτη Τέτση, Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα και John Craxton, καθώς και τον συγγραφέα Henry Miller, οι οποίοι βρήκαν έμπνευση μέσα στα ήρεμα τοπία της Ύδρας. Ο συνθέτης και τραγουδιστής Λέοναρντ Κοέν ανακάλυψε την Ύδρα τη δεκαετία του 1960 και την έκανε σπίτι του για αρκετά χρόνια. Στο σπίτι που αγόρασε εκεί, έγραψε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider