Με μια ζεστή, γιορτινή πρωτοβουλία γεμάτη νόημα, το Radisson Hotel Group υποδέχτηκε τη φετινή εορταστική περίοδο στο 10 Urban Roof του Radisson Blu Park Hotel Athens, επιβεβαιώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη σταθερή του δέσμευση στη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS.
Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, συνεργάτες και φίλοι του ομίλου, δημοσιογράφοι και content creators συγκεντρώθηκαν σε ένα ξεχωριστό δημιουργικό «εργαστήριο», συμμετέχοντας στη δράση «Wrapped with Love: Sharing Stories, Spreading Joy», μια CSR πρωτοβουλία αφιερωμένη στην προσφορά και τη χαρά της δημιουργίας.
Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα και τα Παιδικά Χωριά SOS, οι συμμετέχοντες ετοίμασαν και τύλιξαν παιδικά βιβλία, προσθέτοντας σε κάθε πακέτο όχι μόνο φροντίδα, αλλά και μια προσωποποιημένη ευχή, με σκοπό αυτά τα βιβλία να δοθούν στα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS.
Τη δημιουργική διαδικασία και το καλλιτεχνικό wrapping συνόδευσε η εικαστικός Κατερίνα Χρυσολή, η οποία με τη μοναδική της αισθητική καθοδήγησε τους καλεσμένους, μετατρέποντας την προετοιμασία των δώρων σε μια συλλογική εμπειρία έκφρασης και ενσυναίσθησης. Κάθε βιβλίο έγινε ένα μικρό έργο τέχνης, σύμβολο αποδοχής, φροντίδας και συμπερίληψης.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα γιορτινό δείπνο στο εντυπωσιακό 10 Urban Roof, με μαγευτική θέα προς την Ακρόπολη, προσφέροντας στους καλεσμένους μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, γεμάτη γεύσεις που συνδυάζουν την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές.
Η δράση αυτή ενισχύει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία για ένα αύριο γεμάτο φροντίδα και αγάπη. Όπως τόνισε ο κύριος Νίκος Νικολαΐδης, Γενικός Διευθυντής του Radisson Blu Park: «Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή της αγάπης και της προσφοράς κι εμείς στο Όμιλο Radisson είμαστε ευτυχείς που συνεισφέρουμε με τον τρόπο αυτό».
Στο ίδιο πνεύμα, η Λίνα Βαϊανού, Fundraising Director των Παιδικών Χωριών SOS, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, σημειώνοντας: «Ευχαριστούμε θερμά τα Radisson Hotels για τη στήριξή τους. Η προσφορά τους ενισχύει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και δίνει ελπίδα και ασφάλεια στα παιδιά που το έχουν ανάγκη».
H Aμέρισσα Μπάστα Communication Manager των Εκδόσεων Διόπτρα πρόσθεσε «Στις Εκδόσεις Διόπτρα νιώθουμε μεγάλη χαρά που φέτος τις γιορτές είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε βιβλία και χαμόγελα στα Παιδικά Χωριά SOS. Ευχόμαστε η ανάγνωση να προσφέρει συντροφιά, χαρά και φαντασία στα παιδιά και κάθε σελίδα που φτάνει στα παιδιά να είναι μια μικρή δόση ελπίδας και ζεστασιάς».
Με δράσεις σαν κι αυτή, το Radisson Hotel Group συνεχίζει να δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη σε πράξη προσφοράς. Γιατί, τελικά, οι πιο όμορφες γιορτές είναι εκείνες που μοιράζονται και οι ιστορίες αγάπης είναι πάντα καλύτερες όταν τυλίγονται με συναίσθημα.
Σχετικά με το 10 Urban Roof
Το 10 Urban Roof, τοποθετημένο σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, απέναντι από το ανανεωμένο πάρκο του Πεδίον του Άρεως και επάνω στην εμβληματική λεωφόρο Αλεξάνδρας, αποτελεί έναν σύγχρονο αστικό προορισμό που συνδυάζει την κοσμοπολίτικη ενέργεια της Αθήνας με την ηρεμία της πισίνας και την απαράμιλλη θέα προς την Ακρόπολη. Ο μοντέρνος σχεδιασμός και η γιορτινή ατμόσφαιρα δημιουργούν ένα ιδανικό σκηνικό για τις ημέρες των γιορτών, όπου η γαστρονομία πρωταγωνιστεί μέσα από ειδικά curated εορταστικά μενού.
Στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, η εμπειρία ξεκινά με μια αρωματική βελουτέ κάστανου με μαύρη τρούφα και jamon serrano, προϊδεάζοντας για μια βραδιά εκλεπτυσμένης απόλαυσης, πριν ακολουθήσει ένα ιδιαίτερα ζουμερό χοιρινό iberico συνοδευμένο από πουρέ γλυκοπατάτας, άγρια σπαράγγια, chips από πατάτα περού και σάλτσα από γλυκό κρασί σάμου. Ανήμερα Χριστουγέννων, η κουζίνα στρέφεται στο διαχρονικό comfort των γιορτών με γαλοπούλα, γλυκοπατάτα και σπαράγγια, ενώ ένα αρωματικό γαλακτομπούρεκο με κρέμα σιμιγδαλιού και σιρόπι εσπεριδοειδών υπογράφει το ιδανικό κλείσιμο.
Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ανεβάζει τον πήχη της δημιουργικότητας μεσούπα γλυκιάς κολοκύθας με crispy chorizo, tartare καραβίδας με χαβιάρι beluga και μοσχαρίσιο φιλέτο με λευκή τρούφα, πριν παραδοθεί στη γλυκιά πολυτέλεια επιδορπίων με σοκολάτα, κάρδαμο και εξωτικά φρούτα. Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, η γαστρονομική εμπειρία συνεχίζεται με ένα κομψό μενού που περιλαμβάνει βελουτέ μανιταριών, ραβιολάκια αγκινάρας, μοσχαρίσιο φιλέτο με λευκά σπαράγγια και μια δροσερή, γιορτινή πάβλοβα με άγριες φράουλες, μια ιδανική έναρξη της χρονιάς σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει γεύση, αισθητική και γιορτινή λάμψη.