Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 23.7°C
    Clear

    Ακριβότερα θα είναι τα ταξίδια το 2024

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ακριβότερα θα είναι τα ταξίδια το 2024

    Ακριβότερα θα είναι τα ταξίδια το 2024 με τα πράσινα τέλη, τον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

    Ακριβότερα θα είναι τα ταξίδια το 2024, με τα πράσινα τέλη, τον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις που ενισχύουν τις ανατιμήσεις αλλά και την υψηλή ζήτηση, να δημιουργούν το «ιδανικό» περιβάλλον για πρόσθετες αυξήσεις.

    Δεδομένου βέβαια, ότι οι προαναφερθείσες συνθήκες δεν εξαντλούνται εντός ελληνικών συνόρων - οι τιμές στις προσφερόμενες ταξιδιωτικές υπηρεσίες θα πάρουν την ανιούσα και στους ανταγωνιστές του εξωτερικού - παράγοντες του κλάδου αναμένουν να διαπιστώσουν αν τελικά, και κατά πόσο, οι εν λόγω αυξήσεις θα καταφέρουν να κάμψουν την ισχυρή, ακόμα, διάθεση για ταξίδια.

    Πράσινες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά

    Στα ελληνικά δεδομένα ήδη από τις αρχές του έτους ανακοινώθηκαν αυξήσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω του πράσινου επίναυλου που οφείλουν να υιοθετήσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Να θυμίσουμε ότι ο «επίναυλος διοξειδίου του άνθρακος» έρχεται σε συνέχεια του νέου περιβαλλοντικού κανονισμού θα τέθηκε σε ισχύ από 01.01.2024 για τα επιβατηγά πλοία άνω των 5.000 κόρων ολικής χωρητικότητας που εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές που συνδέουν την Ελλάδα με άλλες χώρες αλλά και σε νησιά άνω των 200.000 κατοίκων. Εξαιτίας αυτού δε, θα υπάρξει προσαύξηση στην τιμή του εισιτηρίου από 4-12 ευρώ, ανάλογα την γραμμή, όπως ανακοίνωσε η Attica Group.

    Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider