Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 18.3°C
    Clouds

    Οι καλύτερες ώρες και μέρες για ταξίδι με αυτοκίνητο

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι καλύτερες ώρες και μέρες για ταξίδι με αυτοκίνητο

    Αυτές είναι συνήθως οι καλύτερες ώρες και μέρες για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι με αυτοκίνητο.

    Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι μία εμπειρία που δεν παλιώνει ποτέ, ακόμα και αν έχουμε κάνει την ίδια διαδρομή 100 φορές. Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού, το πέρασμα των εποχών, τα συμβάντα αλλά και οι άνθρωποι που συναντάμε κάνουν την εμπειρία μοναδική κάθε φορά.

    Αν όμως απλά θέλουμε το πιο γρήγορο, ασφαλές και ανέμελο ταξίδι που θα μπορούσαμε να κάνουμε, υπάρχουν κάποιες ώρες και μέρες που ενδείκνυνται λόγω της μειωμένης κίνησης και των ευνοϊκών συνθηκών γενικότερα, ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως λέει και το USA Today.

    Οι «νεκρές» ώρες και μέρες

    Φυσικά, αυτό που κάνει ένα ταξίδι ασφαλές και άνετο είναι και η κατάσταση της κυκλοφορίας. Όσο λιγότερα αυτοκίνητα, τόσο λιγότεροι οι πιθανοί «στόχοι» ενός τροχαίου αλλά και τόσο μικρότερες οι πιθανότητες συμφόρησης.

    Για αυτό το λόγο, όπως λέει και το μέσο, για ένα αβίαστο ταξίδι καλό είναι να ξεκινήσουμε σίγουρα πριν το μεσημέρι, και κατά προτίμηση κατά τις 10:00 το πρωί τη μέρα της αναχώρησης. Αυτό εξασφαλίζει ότι ακόμα και αν έχουμε πολλές ώρες μπροστά μας, θα βρισκόμαστε τουλάχιστον μπροστά από την κίνηση στην αρχή του ταξιδιού.

    Επίσης, θα έχουμε τον ήλιο με το μέρος μας, και άρα καλύτερη ορατότητα για περισσότερες ώρες. Ειδικά για την Ελλάδα, όπου οι περισσότερες οδηγικές αποστάσεις καλύπτονται σε λιγότερες από 7-8 ώρες και πολύ λιγότερες συνήθως, θα έχουμε φως για όλο το ταξίδι, ακόμα και τον χειμώνα.

    Σχετικά τώρα με τις καλύτερες μέρες για να ταξιδέψουμε, πρέπει γενικά να αποφεύγουμε τις Παρασκευές και τις Κυριακές, στις οποίες φεύγουν και επιστρέφουν οι περισσότεροι εκδρομείς ανεξαρτήτως εποχής. Ειδικά για φέτος τα Χριστούγεννα, που πέφτουμε στο τριήμερο από Σάββατο έως και τη Δευτέρα, λογικά πολλοί θα είναι αυτοί που θα βγουν στους δρόμους το απόγευμα προς βράδυ της Παρασκευής για να πάνε στους εορταστικούς προορισμούς τους.

    Πηγή: Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider