Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.4°C
    Clouds

    Γιατί οι πλούσιοι Αμερικανοί ακυρώνουν τα ταξίδια τους στο Παρίσι

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Γιατί οι πλούσιοι Αμερικανοί ακυρώνουν τα ταξίδια τους στο Παρίσι

    Οι εύποροι Αμερικανοί αναβάλλουν τις κρατήσεις για ταξίδια στο Παρίσι, με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και τις ευρύτερες επιπτώσεις της να πλήττουν τη ζήτηση για τουρισμό.

    Ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς έχει αλλάξει τα σχέδια των πολιτών για ταξίδια, καθώς ο δικαιολογημένος φόβος τους, τους κρατά μακριά που θεωρητικά επικίνδυνες πόλεις. Οι εύποροι Αμερικανοί αναβάλλουν τις κρατήσεις για ταξίδια στο Παρίσι, με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και τις ευρύτερες επιπτώσεις της να πλήττουν τη ζήτηση για τουρισμό.

    Σύμφωνα με το το Bloomberg, οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων business class για ταξίδια μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού σημείωσαν άλμα 44% τις τρεις εβδομάδες πριν από τις 7 Οκτωβρίου (έναρξη της σύγκρουσης) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, την τελευταία κανονική χρονιά πριν το Covid-19 διαταράξει τα πρότυπα των αεροπορικών ταξιδιών. Ο αριθμός αυτός διολίσθησε στο 4% τις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν τις επιθέσεις, σύμφωνα με τη ForwardKeys, μια εταιρεία ταξιδιωτικών αναλύσεων.

    Οι αριθμοί δείχνουν ότι πολλοί πλούσιοι Αμερικανοί που έχουν την πολυτέλεια να πετάξουν premium, απέφυγαν να κάνουν κράτηση για ταξίδια μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού», από τη στιγμή που ξέσπασε η σύγκρουση, τονίζει ο Χουάν Γκόμεζ, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών αγοράς της ForwardKeys. Μετά τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η Γαλλία σήμανε κόκκινο συναγερμό, μια απόφαση που υπογράμμισε η αμερικανική πρεσβεία, η οποία κάλεσε τους πολίτες της να είναι σε εγρήγορση, όταν ταξιδεύουν στη χώρα και ιδίως να αποφεύγουν περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις.

    Στη Γαλλία σημειώθηκε επίσης το θανατηφόρο μαχαίρωμα ενός δασκάλου στις 13 Οκτωβρίου, το οποίο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση. Αεροδρόμια και αξιοθέατα όπως το μουσείο του Λούβρου και ο πύργος των Βερσαλλιών εκκενώθηκαν έπειτα από συναγερμούς για βόμβες.

    Πηγή: Insider.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider