Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.9°C
    Clear

    Τέλος στα ταξίδια όπως τα ξέρουμε μέχρι το 2040 λόγω κλιματικής αλλαγής; - Κινδυνεύει ο τουρισμός στην Ελλάδα;

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τέλος στα ταξίδια όπως τα ξέρουμε μέχρι το 2040 λόγω κλιματικής αλλαγής; - Κινδυνεύει ο τουρισμός στην Ελλάδα;

    Η έκθεση «Sustainable Future for Travel» περιγράφει πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι διακοπές μέχρι το 2040, αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα.

    Τα ταξίδια όπως τα γνωρίζουμε σήμερα μπορεί να εξαφανιστούν μέχρι το 2040 λόγω της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί νέα έκθεση. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμό σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα. Οι προβλέψεις για το μέλλον περιλαμβάνουν τους παραθεριστές να «κυνηγούν τη σκιά» και να ανταλλάσσουν τη Μεσόγειο με το Βέλγιο, τη Σλοβενία και την Πολωνία, καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται.

    Σύμφωνα με τον Independent, η έκθεση «Sustainable Future for Travel», η οποία εκπονήθηκε από την Intrepid, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο με πιστοποίηση B-Corp, σε συνεργασία με τον οργανισμό πρόβλεψης The Future Laboratory, περιγράφει πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι διακοπές μέχρι το 2040, αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα.

    travelgo.gr
    Μαλδίβες (πηγή: Shutterstock)

    Η έκθεση προβλέπει ότι, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, οι προορισμοί που σήμερα είναι δημοφιλείς στους τουρίστες, όπως οι Μαλδίβες και η Τζακάρτα, θα είναι σχεδόν πλήρως βυθισμένοι μέχρι το 2050.

    Τέλος τα ταξίδια στον... Άγιο Βασίλη;

    Η άνοδος του υδραργύρου θα μπορούσε επίσης να βάλει τέλος στις επισκέψεις για να δουν τον Άγιο Βασίλη στη Λαπωνία, καθώς το χιόνι θα γίνεται πιο αραιό στο έδαφος, ενώ οι περίοδοι σκι θα συνεχίσουν να μειώνονται.

    travelgo.gr
    Ροβανιέμι (πηγή: Shutterstock)

    «Ένα από τα προβλήματα με τον τουρισμό αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι το αντίθετο της αναγέννησης», δήλωσε ο Darrell Wade, συνιδρυτής και πρόεδρος της Intrepid Travel. «Είναι εξορυκτικός - και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα». Η έκθεση οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο οι εικονικές διακοπές θα γίνουν κυρίαρχες και τα διαβατήρια άνθρακα θα περιορίζουν τις μετακινήσεις, εκτός αν η ταξιδιωτική βιομηχανία προβεί σε σημαντικές αλλαγές τώρα.

    Ο Martin Raymond του The Future Laboratory δήλωσε: «Μια νέα εποχή ανατέλλει για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Οι μεταβατικές και μετασχηματιστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες θα φέρουν επανάσταση στην έννοια του να μην αφήνουν ίχνος. Θα δούμε ότι τα ξενοδοχεία θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της εξαιρετικής αλλαγής».

    «Την επόμενη δεκαετία θα δούμε περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες "τώρα-το-βλέπεις-τώρα-δεν-βρίσκεις" να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο», είπε ακόμα.

    Πηγή: Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider