Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 23.3°C
    Clouds

    Καύσωνας και αυτοκίνητο: Πέντε tips για πιο δροσερά ταξίδια

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καύσωνας και αυτοκίνητο: Πέντε tips για πιο δροσερά ταξίδια

    Με το θερμόμετρο να αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» τις επόμενες ημέρες, καλό είναι να γνωρίζετε τι να προσέχετε ενώ ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας εν μέσω καύσωνα.

    Ο καύσωνας που έλαβε την ονομασία Κλέων και εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τις επόμενες ώρες και θα έχει διάρκεια έξι ημερών.

    Τα 40άρια θα είναι η θερμοκρασία που θα βλέπουμε τις επόμενες ημέρες και είναι ιδιαίτερα δύσκολη να τη διαχειριστούμε, ειδικά μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο.

    Για να κινηθούμε στην καθημερινότητά μας, πηγαίνοντας στο γραφείο μας ή σε δουλειές ή ακόμα καλύτερα, αν είμαστε τυχεροί και έχουμε εξασφαλίσει ήδη την άδειά μας να απολαύσουμε την ξεγνοιασιά των διακοπών, θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα.

    • Σημαντικό είναι να φροντίσουμε να βρούμε μια θέση στάθμευσης σε σκιερό μέρος, κάτω από ένα δέντρο, με ηλιοπροστασία ή ιδανικά σε ένα κλειστό χώρο parking.
    • Πριν ξεκινήσουμε να ανοίξουμε τα παράθυρα έτσι ώστε να εκτονωθεί η θερμοκρασία που έχει στο εσωτερικό του το αυτοκίνητο.
    • Αφού ξεκινήσουμε μπορούμε να αφήσουμε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα και σε συνδυασμό με το κλιματιστικό, θα επιταχύνουμε τη διαδικασία ψύξης της καμπίνας.
    • Όσον αφορά τα ταξίδια, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις μεσημεριανές ώρες, όπου η θερμοκρασία της ημέρας κορυφώνεται.
    • Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας δροσερό νερό και να αποφεύγουμε το αλκοόλ, το οποίο αφυδατώνει τον οργανισμό.
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider