Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.3°C
    Clear

    Πόσο θα κοστίσει φέτος το ταξίδι με το πλοίο στα νησιά

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πόσο θα κοστίσει φέτος το ταξίδι με το πλοίο στα νησιά

    Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ελλάδα για φέτος είναι οριακά αυξημένες σε σχέση με πέρσι, μετά και την εκτόξευση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων διεθνώς.

    Οι τιμές για εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πλοίο για τον Αύγουστο κυμαίνονται από 40 έως και 90 ευρώ, ανάλογα με τον προορισμό, την απόσταση από τον Πειραιά αλλά και τον τύπο του πλοίου, καθώς τα ταχύπλοα, που δρομολογούνται κατά τη θερινή περίοδο μόνο, έχουν παγίως υψηλότερες τιμές από τα συμβατικά πλοία.

    Με βάση τον δείκτη τιμών, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη μέση τιμή ανά άτομο για τη μετακίνηση 100 χιλιομέτρων με πλοίο, το κόστος στην Ελλάδα είναι στα 59,48 ευρώ, όπως αυτό μετρήθηκε σε μελέτη της Vivanoda, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας αναζήτησης τρόπων και κόστους μεταφοράς μεταξύ ευρωπαϊκών και όχι μόνο προορισμών.

    Με βάση αυτή την έρευνα οι θαλάσσιες μεταφορές επιβατών στην Ελλάδα είναι οι φθηνότερες μεταξύ των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών, με εξαίρεση τη Γαλλία, όπου όμως επιδοτούνται οι γραμμές σύνδεσης με την Κορσική. Η Ελλάδα κατατάσσεται έτσι στην 11η θέση μεταξύ 27 κρατών της Ε.Ε.

    Με βάση την έρευνα της Vivanoda, οι πιο ακριβές διασυνδέσεις ακτοπλοΐας της Ελλάδας είναι αυτές με την Τουρκία, καθώς «στις τιμές των εισιτηρίων τους ενσωματώνουν ένα επιπλέον κόστος που σχετίζεται με συγκεκριμένο πλαίσιο, ιδίως όσον αφορά τους λιμενικούς φόρους».

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider