Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 20.8°C
    Clear

    Κικίλιας: Δεν μιλάμε για «φετινό καλοκαίρι» αλλά για «φετινή σεζόν»

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κικίλιας: Δεν μιλάμε για «φετινό καλοκαίρι» αλλά για «φετινή σεζόν»

    Το «φετινό καλοκαίρι» ως όρος αντικαθίσταται πλέον με τον όρο «φετινή σεζόν» καθώς η τουριστική περίοδος άρχισε τον Μάρτιο και θα φτάσει μέχρι το τέλος του έτους σημειώνει ο Βασίλης Κικίλιας

    Για τα στοιχήματα που κερδήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στον ελληνικό τουρισμό μίλησε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

    Όπως ανέφερε, το «φετινό καλοκαίρι» ως όρος αντικαθίσταται πλέον με τον όρο «φετινή σεζόν» καθώς η τουριστική περίοδος άρχισε τον Μάρτιο και θα φτάσει μέχρι το τέλος του έτους, με τις προκρατήσεις και τις ανοιξιάτικες αφίξεις να καταδεικνύουν ότι το 2023 θα είναι μία εξαιρετική χρονιά, και με έσοδα τουλάχιστον 10% πάνω από το 2022. Επίσης, τόνισε τη σημασία της καθιέρωσης εναλλακτικών προορισμών, ένας στόχος η υλοποίηση του οποίου οδηγεί στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

    «Κερδίσαμε το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας, στους ηπειρωτικούς προορισμούς και κυρίως στην Αθήνα. Με στοχευμένες συμφωνίες προσελκύσαμε ποιοτικό τουρισμό και αυξήσαμε τη δαπάνη ανα ταξιδιώτη. Ενισχύσαμε τον off season τουρισμό συνυπογράφωντας με τον ΕΟΤ και 10 αεροπορικές εταιρείες συνδιαφήμιση με πτήσεις Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γέναρη, Φλεβάρη και Μάρτη. Για πρώτη φορά ο ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού έκανε καμπάνια 12 μήνες τον χρόνο. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο city break κυρίως στην Αθήνα, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Και προχωρούμε μαζί με την ΕΣΕΕ σε προβολή της πιο δημοφιλούς συνήθειας όσων έρχονται για διήμερα-τριήμερα σε μια ευρωπαική πόλη: Το shopping in Greece», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider